Съдбата на ЦСКА споходи и "Левски" – несъстоятелност!?

Съвсем скоро може да загуби професионалния си статус
Обновена: 16 дек 2018 13:44 | 16 дек 2018 13:30, Камелия Цветанова
52
Съдбата на ЦСКА споходи и "Левски" – несъстоятелност!?
Снимка: Булфото, архив

"Левски" стремглаво е тръгнал по пътя на ЦСКА и съвсем скоро може да загуби професионалния си статус.

Собствениците на фирма "Титан 77" ООД - близнаците Юлиан и Емил Ботеви, са поискали "сините" да бъдат обявени в несъстоятелност, пише Спортал.

Делото е образувано на 13 ноември 2018 г.

Ако това се случи, за 26-кратния шампион на България следват черни дни по подобие на големия съперник.

Според разпоредбите в България, след дата на несъстоятелност нямаш право да плащаш на никого освен на държавата, да даваш заплати и да покриваш разходи за неотложни нужди като ток и вода.

Губиш и членството си в БФС.

Gol.bg вече обяви,че дълговете на Левски са над 20 млн. евро и на "Герена" са тръгнали смело към фалит. Нашата медия съобщи още, че от началото на 2018 г. собственикът на "сините" Спас Русев е пръснал сериозни милиони. Не е тайна, че в клуба боравят с голям бюджет, като в България единствено Лудогорец може да си позволи по-висок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: несъстоятелностЛевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
Цесекаров преди 5 години
Гриша Ганчев понатрупа опит в търговията с търговски марки и току-виж взел, че купил ТМ "Левски" и я окичил на неговите момчета в Ловеч, ей така, за самочувствие на футбалетите...
40
0
 
2
 
! Отговори
Лефскалов преди 5 години
Скоро няма да има пфк Левски АД, но ще е налична една, не много скъпа търговска марка за продан. Така че, колеги, сега е момента да си нарегистрирате нови дружества или просто на сегашните ви да смените имената им, че като дойде момента за наддаването (попълване масата на несъстоятелността), да сте готови, за да изкарате по някой лев. Съвършенно очевидно и законово е, че до 1-2 години някое друго дружество, ще купи търговската марка "Левски".
39
1
 
10
 
! Отговори
поправка преди 5 години
Защо пишете 20 000 000 евро, а не 40 000 000 лева? Май в лева звучи по-страшно и сините крави ще вият на умряло.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така бе,нали имаха екшан план за заздравяване и се хвалиха,нали бяха избегнали фалита,нали беше много смешно
37
18
 
8
 
! Отговори
Това не е ЦСКА преди 5 години
Това не е ЦСКА, защото истинският ЦСКА фалира на 9.09.2016г. и защото ЦСКА-София е съвсем нов отбор произлязъл от сливането на Литекс и Етрополе без история и титли, както окончателно заключи УЕФА.
36
14
 
4
 
! Отговори
Цска-Сф. за смях преди 5 години
Попитали радио Ереван: Защо за оранжево-червените креетени от Цска-Сф. емблемата е толкова сладка? Оттам отговорили: Как защо? Купена е с откраднатите пари от ДеДеСето за захарта на Гришата!
35
12
 
4
 
! Отговори
Поздрави! преди 5 години
Важното е, че Цска не съществува !!!
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Футулог като си толкова неинформиран спри да се излагаш смешно е ,боко винаги е бил лескар и затова още ви има с тия дългове,а червения цвят от едно време си е кралски, за разлика от това турско синьо
33
11
 
6
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До Анонимен - Червено псе, цска никога не е почвал от нулата, защото все още си е на нула. Цднв е вкаран в А група 1948г. направо, единствен случай в свта, изпадат същата, - '49, влиза Септември, обединяват се с него, една година ги пишат цднв септемврийско знаме, и до ден днешен са правителствен отбор, с титли по абонамент, ноистина велико благо - власта си е все тая от 1944г.!
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
макар че не пожелавам на нито един отбор фалит и започване от нулата нека да се го сторят това с Левски така както го направиха преди време с Ботев Пловдив и с ЦСКА
31
8
 
6
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Ванга каза: Комунистите преди да паднат ще закрият Левски като за последно. След това ще отидат до крак в Белене, Левски ще се си продължи все едно че нищо не е било, на пълни стадиони. За комунизма, цска, 75 години канибализъм никой няма да си спомня. А за тези, внуците на основателите на цска, фъканата агитка която хули Русия, а за такова нещо бащите и дедите им разстрелваха, мога да кажа - ЦСКА Москва е съвършено нормален отбор със многобройна публика! Правителствен отбор в света е само цска.
30
0
 
8
 
! Отговори
Синята пъпка преди 5 години
С 20 милки ойро дълг всеки отбор в БГ ще фалира, то е ясно. Какъвто и собственик да се търси, няма да се намери луд да плати огромната чужда сметка. Ако имаше някакъв вариант за спасение не мислите ли, че ЦСКА нямаше да го предприеме. Въпроса не е дали, а кога Левски ще заиграе във ,,В'' група. Миналата година Левски връща 6,5 милиона лв.от дълга си, а прави нов дълг от 6,3 милиона лв. Значи не връща почти нищо.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лефски, лефскарите и лефскарщината унищожиха футбола в България, идва ред да се плаща сметката.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Футур карай си алфата и не се занимавай с най успешните ни футболисти
27
0
 
7
 
! Отговори
пак ли преди 5 години
Да не би Лудогорец да иска да се мести на Герена с ново име и голяма публика.
26
2
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Футур, я ни светне ти лично с какво си "по-известен" от Пенев и Стоичков!? То бива, бива злоба, ама на теб ще ти се спука жлъчката бе, свтовнонеизвестии....
25
3
 
9
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Това се очакваше от отдавна! И не са само тези чартъри, а задължения по ремонта, към НАП, бивши и настоящи футболисти и треньори, дори към Батков! Не може Едмокнижника вечно да ги крепи!
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България ,да неби да се играе повече футбол от студена Финландия,примерно?Разликата е в това,че там повечето клубове са полуаматьорски с ниски заплати за техния стандарт.При нас клубовете са ,уж професионални/всички си лепат етикета ПФК/,с големи заплати,а насреща по-слаб футбол от финландския и ниска посещаемост!За това всичко да се закрие!
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще направят трансфер на великия си нов вратар Перукчо в Реал или Баселона за 20 мил евро и тъкмо ще си платят дълга.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде и те да почнат да почнат да плащат време е,прости *** ,всичко даром им се дава и пак копаят дъното ,ама нормално то от *** човек не става