Любо Пенев с 2 бона заплата, но само на книга, за пред банките

Натрупал дълг от 2 681 829 лв. главница, лихви и разходи
52
Любо Пенев с 2 бона заплата, но само на книга, за пред банките
Снимка: Булфото, архив

Любослав Пенев е най-евтиният треньор в елита, пише "Меридиан Мач". Той се разписва срещу 2000 лева на месец. Това е сумата, която фигурира в договора му, който е депозиран от "червените" в БФС.

Месечното възнаграждение би било наистина достойно за помощник, какъвто на книга се води Любо, както стана ясно през седмицата. Причината е, че Нестор Ел Маестро все още не е оформил раздялата си с ЦСКА и продължава да е по документи старши треньор.

Тази ситуация с Любо Пенев обаче е само привидна. Според запознати той се е наел да вдига "червените" срещу 25 000 лева. Схемата не е нова за него.

Бившият национал от години работи по този начин, за да финтира банките, на които дължи сериозни суми и са наложили запори на имуществото му.

При неуспялата му кандидатура за президент за БФС стана ясно, че той не е покрил дълг от 2 681 829 лв. главница, лихви и разходи към един от известните трезори в България.

Подобно обвинение към него отправи и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, след като Пенев атакува жлъчно "орлите" през седмицата.

В Литекс заплатата му като треньор се равняваше на 40 000 лева. Това бе е 10 бона по-малко от възнаграждението му в ЦСКА по времето на Димитър Борисов и Иво Иванов. А именно тогава се стигна до конфузната ситуация да бъде спрян от граничните власти и да не отпътува с отбора за гостуването на Фулъм заради непокритите задължения към банките.

През 2015 година, когато Любо се завърна на "Армията", за да води ЦСКА в пет мача, пък бе обявено, че ще получи за услугите си точно 1100 лева.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
18
 
! Отговори
смях преди 5 години
Ако това е истина, то падението на ЦСКА-, е огромно. Не може зависим, потънал в дългове човек да е ръководител на армейски отбор. Това е нелепо. Това е срамно !
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен некъдърник, тръгна да оправя БГ футбола като се нае да бута перуката (който и той не струва) но дори своите финанси не може да оправи, като треньор също е дупка, става само за ритнотопковец и за лаладжия - сега му остана само второто !
23
3
 
24
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Най подходящ псевдоним за Любо вместо чичовото е ***,макар че по този начин ще оформим един бивш депутат.
22
1
 
40
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Любо е перфектния измамник който уж разбира и от финанси и от футбол. Но реално разбира само от измами. Накрая ще се окаже че е измамил даже и себе си.
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука преди години ми обясняваха младите демократи какви били ...ето вашите провалени маймуни. Всички са растлии в соца в момента управляват спорта , бизнеса , политика и тн. Тотален провал . Тея докараха футбола след Африка . Не знам как има хора да ги гледат още ...А не да питат какво правят още там .Смешковциии
20
1
 
22
 
! Отговори
Домуса преди 5 години
ЦСКА е гробище за слаби треньори. Верно че никаква работа не вършат обаче пък толкова евтино излизат!
19
3
 
28
 
! Отговори
аа1830 преди 5 години
Незнам дали снимката е случайна, но има нещо много противоречиво в нея. Въпреки, че не съм фен на ЦСКА, винаги ми е праеило впечатление Пламен Марков като поведение, изказ, толерантност. Може би един от най-интелигентните хора в този спорт. Пенев е обаче със сигурност другата крайност.
18
1
 
10
 
! Отговори
Уф преди 5 години
Той да не се е разписвал на фиша на подържажия терена?Ама то няма за чудене у тези свинско-телешки черва?
17
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соц поколението олигофрении. Дано измрътт скоро и да освободят пътя за младите перспективни младежи. Които намаляват всеки ден .
16
2
 
59
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Легендата Пенев е рядко срещана комбинация от некадърност, високо и неоправдано самочувствие, простащина, ръбатост, селяния и връзкарство в едно. С този манталитет, култура и език по би му отивало да е дървосекач някъде в гората. Ще бъде запомнен от обществото със супата, която поднесе след един мап, където се оа+ка тотално и после всички му бяха виновни.
15
2
 
29
 
! Отговори
Стани богат преди 5 години
Въпрос:Кой треньор на ЦСКА ,освен Стойччо Младенов, при загуба или равен,винаги са му виновни съдиите или БСФС?Отговор:Любчо ,Пенев,Чичовото,супата!
14
1
 
30
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Голям бизнесмен!
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как футболист с неговата кариера и без видими пороци успява да се окаже на -2.5 милки
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
14 Слаба защита на Барселона снощи. Много слаба и добре че е Геният, че пак да ги отърве. Буквално ги носи на гърба си сам Лионел.Иначе първият му гол беше класика- страничното воле.
11
12
 
6
 
! Отговори
RED COWBOY преди 5 години
Днеска ще има яко скриване на топката срещу дивеча от Подуене, в буквалния смисъл!
10
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре махайте го тоя, бе!Дайте статия за Футболният Бог Лео Меси, как снощи просто разрева Севиля с хеттрика си.Ония повеждат, Меси изравнява! Ония пак повеждат Меси пак изравнява и бам в 85-тата минута ги закла с 3-я си гол.Най-великият в историята!
9
1
 
49
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Любо не е най-глупавия. Този който го вземе на работа е по-глупав. Реално заплатата му трябва да е 200 лв на месец за това което ще свърши.
8
1
 
34
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
смешки. човек с такива дългове може ли въобще да е треньор. дълга тема...не че не си прав, че у нас е така. явно това ни е "морала" като общество.
7
1
 
57
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Лелеее, кви са тия заплати по 40-50 бона? За какво? Да не би да е взел Шампионска Лига или Лига Европа с някой отбор? Или поне да ги е закарал до финал? И как така дължи над 2.6 млн лева и не е подсъдим?
6
3
 
45
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
НАП ще се самосезира ли?