Късметът и Михайлов спасиха България в Косово

Лъвовете записаха само 1:1 в Прищина
Обновена: 25 мар 2019 23:37 | 25 мар 2019 23:37, Александър Попов
158
Късметът и Михайлов спасиха България в Косово
Божиков отбеляза първия си гол в квалификациите. Снимка: Reuters

Косово и България не излъчиха победител в двубой от квалификационна група "А" за класиране на Евро 2020 и завършиха 1:1. Двата отбора излязоха за първи път един срещу друг, а след загубените две точки срещу Черна гора в София, нашите трябваше да гонят победата.

Началото на мача започна обещаващо за родните национали и още във 2-та минута се откри шанс пред Ивелин Попов. Той бе изведен отдясно, но прибързано стреля и Мурич без проблеми улови.

Постепенно домакините наложиха натиск и бяха близо до гола още в 10-тата минута. Рашица бе изведен зад защитата на България, подмина технично Николай Михайлов, последва и удар към празната врата, но Антон Недялков в последния момент с шпагат чисти от голлинията.

Последваха няколко момента, в които прехвърчаха искри. В 15-тата минута Рахмани блъсна с две ръце Кристиян Малинов при спряна игра, но не последва дори жълт картон. Три минути по-късно Войвода влезе брутално на Спас Делев. Последва блъскане от страна на Антон Недялков, който потърси сметка на Войвода. Всичко завърши с жълти картони за Войвода и Недялков.

Косово направи нов пропуск в 25 минута, когато Муричи не успя да нанесе удар от точката на дузпата и това ни спаси от попадение. 10 минути по-късно Михайлов спаси остър удар на Целина.

В 39-тата минута България откри резултата с гол на Божиков, който засече с глава центриране от ъглов удар на Неделев. Родните национали посветиха попадението на контузения си съотборник Ивайло Чочев.

Няколко минути по-късно Славчев бе изведен зад защитата, но страничния съдия вдигна доста съмнителна засада. Домакините пък имаха златен шанс в ответната атака, но Михайлов отново спаси удар от близко разстояние, този път на Рашица.

Второто полувреме започна с домакински натиск, но първата изгодна ситуация се откри пред България. След добра атака, топката се озова в Кристиян Малинов, но неговият удар от въздуха срещна крак на защитник и излезе в корнер.

България оцеля в 56-тата минута. Поредна грешка в защитата ни позволи на Мурики да се добере до топката ида среля по диагонала в лявата греда зад Михайлов. Късметът ни свърши в 60-тата минута, когато Зенели с удар извън границите на наказателното поле матира Михайлов за 1:1. Това бе негов 7 гол в 17 мача за страната му.

Голът амбицира домакините и с подкрепата на публиката наложиха натиск за пълен обрат. българите определно бяха надиграни в тези първи 20 минути на второто полувреме и лесно губеха топката. Тодор Неделев В атака пък бяхме кръгла нула.

В 67-та минута на мястото на Спас Делев се появи Петър Занев.

Косоварите продължиха да бъдат по-добрия отбор на терена, а Хубчев извади Кристиян Малинов и заложи отново на 17-годишният Мартин Минчев. 10 минути преди края на терена се появи и друг младок - 18-годишният Валентин Антов, който замени Георги Костадинов.

И трите смени показаха, че българите ще са доволни на точката.

В 85-тата минута Антов направи закъснял и ненужен шпагат, с който си спечели жълт картон. Зенели изпълни много добре прекия свободен удар, но за радост топката излезе в аут.

В 90-тата минута Косово изпусна пълния обрат, след като удар на Рашица бе спасен от Михайлов.

Българите имаха последния шанс в добавеното време, но фаул на Неделев не донесе никаква опасност.

В крайна сметка двата отбора завършиха наравно, а Лъвовете събраха едва две точки от мачовете с Черна гора и Косово

Отзиви след квалификацията четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Българиякосово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
30
 
! Отговори
za Kosovo преди 5 години
Косово...............такава държава няма!Косово и Метохия е географска територия и провинция на Сърбия!Отборът на Косово не трябва да бъде допускан да играе от УЕФА, защото Косово е само частично призната държава!!!
29
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
крайно класиране1. Англия 22 т.2. Чехия 16 т.3. Черна гора 7 т.4. Косово 5 т.5. България 3 т.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
da
27
0
 
47
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 години
снощи гледах Холандия -Германия ...след като гледах 20 минути от Косово - България ми стана лошо ....ЗАКРИВАЙ !
26
0
 
38
 
! Отговори
Системата ни убива преди 5 години
Тези не са падали само от палатковия лагер пред народното събрание
25
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тактическа постройка и организация на играта- много добра! Добра треньорска работа но, просто толкова си могат играчите! Нямаме добри единици в отбора които могат да решават ситуации и мачове! Михайлов може да го бъзикате но, беше на ниво!
24
0
 
33
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
НЕ МОЖЕМ да бием Косово бате ... какъвто футбола такава и държавата - никаква !
23
0
 
27
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
За 30 години футболът беше унищожен. И деца по-малко се раждат. До 5 години очаквам да имаме само А и Б група и футболът да е полу-аматьорски. За такива качество на футбола няма смисъл от такива инвестиции. Нивото в училищата преди беше по-високо.
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Косово-Защитниците 1:1
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
RIP БГ Футбол
20
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е да се присъединим към Турция за да се класираме на голям форум, дано политиците ни и невежия ни народ го осъзнае това колкото се може по-рано, икономиката ни също ще се съживи и всички останали държави ще ни зачитат и съобразяват с нас тогава.
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубчев така ги нареди за да загубят с едничката мисъл ,след мача да поеме Левски
18
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не разбирате, това са стратегически равенства, ще бием Чехите двата мача и някой друг равен срещу Косово, Черна Гора и Англия и ще сме втори без проблем, отбора се вижда, че е сработен и играе със много добре, треньора също много добре разчита играта, от много време сме нямали толкова добре подготвен тактически треньор !
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слаб мач от слаби отбори! В нашият отбор няма изпълнители.
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова си могат, вие какво очаквахте ? Да бием в двата мача ли ? Това е реалния потенциал на отбора, целия стадион беше пълен а срещу Черна Гора видяхте колко човека дойдоха, да не би Косово да има повече шансове от нашия отбор, като цяло от ръководство до фенове България е загинала !
15
0
 
26
 
! Отговори
цирк преди 5 години
Смешен мач,слаб футбол отказвайте се само татуто остана
14
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
........бяха много мръсни в играта!Ама те са си такива.Нашите са слаби.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нашите че са мъка мъка са ама такива рендета като тези косовари само некъде из африка. бяха казали и на съдията че ще го продадат на части явно щото беше напълнил гащите от началото още. на славчев положението нямаше никаква засада ама свириха. политика пренесена в спорта. инак в благоевград с парички на сорос от едно време още ни ги подготвят за аги.
12
0
 
36
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Стига глупости!!! Нищо не направи, всички удари бяха в него. При гола можеше да скочи поне. И. Попов и Делев абсолютно нищо не направиха също. Треньора е.......и марионетка. Ще се борим за последното място явно с Косово и Ч. Гора
11
5
 
36
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
ПУСКАЙТЕ " ЛУДОГОРЕЦ " Разград , че ме е СРАМ ! Всички "капацитети" по футбол в България АУТ ! Такива ...... никога не е имало в България , СРАМ ,СРАМ, СРАМ !!!