Англичаните категорични: Тръгват си от терена при расистка обида

Част от ст. "Васил Левски" ще бъдат затоврени за публика
Обновена: 9 окт 2019 11:29 | 9 окт 2019 11:13, Нели Христова
97
Англичаните категорични: Тръгват си от терена при расистка обида
Снимки: Reuters

"Ако се случи на един от нас, все едно се е случило на всички. Капитанът Хари Кейн каза, че дори само един играч да не е доволен, излизаме от терена", това заяви нападателят на Трите лъва Тами Ейбрахам, цитиран от БНР.

Преди месец мениджърът на националният отбор на Англия заяви, че ще разговаря с футболистите си относно това, как ще реагират ако бъдат обидени на расова основа от феновете на България или Чехия.

Още по темата

Европейската футболна централа УЕФА има протокол от три стъпки за действие в такива ситуации, като в най-крайния случай главния рефер може да прекрати мача, ако предупрежденията към феновете не бъдат уважени.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт събра отбора в понеделник, за да им даде инструкции.

"На срещата ни обясниха, ако има подобен инцидент, което за съжаление се случва понякога, какъв е протокола.", каза новака в националния отбор и съотборник на Ейбрахам в Челси Фикайо Томори.

"Ние сме отбор и не изолираме един човек. Хари попита какво ще се случи ако решим да пропуснем трите стъпки и директно прекратим мача, независимо от резултата - ако не сме доволни като отбор, ние ще решим дали да останем или ще си тръгнем от терена. Ще оставим УEФА да реши какво ще се случва след това - какво ще се случи с резултата и точките. Но тогава, единственото важно ще е да сме единни и света да види, че няма да търпим такъв глупав тормоз", заяви Ейбрахам.

"Трябва да сме готови, защото понякога отиваш в държави, където стават такива неща", казва още Томори.

УЕФА нареди част от Националния стадион "Васил Левски" да бъде затворен за публика, след като феновете обиждаха на расова и етническа основа играчи на съперника в мачовете на България с Косово и Чехия.

Англичаните убедително водят в подреждането в квалификационна група "А" и ако спечелят срещу втория Чехия в Прага, ще се класират на Евро 2020 още в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100% *** ще се изяви, просто няма начин. *** иска да е известен с глупостите си.Както Локо София на пирамидата и в Хирошима. Както Джисъса в Колизеума и много други. Най добре Перуката да не пусне публика
57
8
 
24
 
! Отговори
Плод-зеленчук преди 4 години
Никакво викане на стадиона. Пълно мълчание. Тишина. НО! Всеки да си носи по един банан и да го изяде демонстративно. Яденето на банани не е расистка проява.
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е начина да ги биеме - расистки подвиквания, те си тръгват разстроени и бием служебно с 3:0 :) :) :) Българи Юнаци!
55
2
 
5
 
! Отговори
ЛилиИванова преди 4 години
Докато ни управляват *** е,никога няма да можем да говори истината и да наричаме нещата с истинските им имена.Чичу беше прав.Радвам се,че все още има стотици милиони фенове и последователи по света.
54
1
 
4
 
! Отговори
ЛилиИванова преди 4 години
Докато ни управляват бусове,никога няма да можем да говори истината и да наричаме нещата с истинските им имена.Чичу беше прав.Радвам се,че все още има стотици милиони фенове и последователи по света.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ето че имало смисъл да се отиде на мач на националите.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромски постановки
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки............ има 3 бели неща - бели длани, бели зъби и бял господар :) :) :)
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми хубаво те нали вече са доминантно въ.змур.гави англичаните и са членове не на ЕС а на арабската лига щото ги управлява турския султан Джонсън нормално е.Европейци и българи не щат *** ци.га.ния искат хубави но тогава ние пък си тръгваме чуем ли обида от любимите на англичаните на тема европейци и българи.
49
2
 
12
 
! Отговори
АугустоПиночет преди 4 години
Само да попитам.Коя е българската дума за н.е.г.ъ.р.?Афробългарин ли?И как да наричаме кафевите британци?Афробританци ли?
48
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До *** ***!!!ПРЕДАТЕЛИТЕ КАТО ТЕБЕ СИ ОСТАВАТ ПРЕДАТЕЛИ ЗАВИНАГИ ИНТЕРЕСЧИЬО БЕЗБОЖЕН!
47
5
 
9
 
! Отговори
А.Х. преди 4 години
Който не е гледал Планетата на маймуните,на 14-ти да ходи на мача.Англичаните са по-грозни хора дори от африканските ***.70% са деца от кръвосмешение.
46
1
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ФУТБОЛЕН МАЧ БЕЗ ОБИДИ!!!! ТАКАВА ДИКТАТУРА ДОРИ ВЪВ ФАЩ НЯМА
45
1
 
11
 
! Отговори
Значи... преди 4 години
...първо едва 15% от английският национален отбор е от англичани род ни, израснали и подготвени в английски ДЮШ!!! Другите са ОТКУПЕНИ чужденци!!! Аз пак питам, УЕФА купа на НАЦИИТЕ ли прави или на клубните отбори? Тва едно, другото, УЕФА ако плаща за победи пари, то тези пари са дадени само на държави способни да си купят и натурализират най-капествените чужденци!!! Сега точно в този момент аз не виждам как УЕФА гарантира равен старт на всички нации!!!
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът е странно жив...тно.Плюе по англичанит, държи на правото си да ги обибда...но всяка седмица гледа премиър лийг.
43
4
 
8
 
! Отговори
Ганиоо преди 4 години
Въоражавайте се с банани и те тава е.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** ***!!!И ся си много хубав.Аман от комплексирани миячи на чинии.
41
17
 
5
 
! Отговори
Булгар булгар!!! преди 4 години
100% *** ще се изяви. Добре, че си бих камшика от тая *** навремето. Паспорта го нарязах в момента, в който стъпих в обетованата земя.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОЛЯМ ПРАС
39
7
 
2
 
! Отговори
ruski преди 4 години
ква чистота на нацията бе. 90% от българките в чужбина си легат с негроиди и арапингофци. без пари. има и доста с албанци, турци и т.н. ***. в българия пък има супер много с роми с апри. чистота на нацията. муахаххаа.