Балъков поднесе извинения на Англия: Осъждал расизма

Селекционерът бе казал, че не чул расистки скандирания
16 окт 2019 08:55, Петя Славова
38
Балъков поднесе извинения на Англия: Осъждал расизма
Снимка: Bulgaria ON AIR

Селекционерът на България Красимир Балъков официално поднесе извиненията си на футболистите на английския национален отбор след расистките прояви по трибуните на Националния стадион "Васил Левски" по време на двубоя между България и Англия.

Още по темата

Ден преди мача той заяви, че според него в българския футбол няма проблем с расизма, а след срещата каза, че не е чул расистки скандирания по време на срещата, припомня Bulgaria ON AIR.

Тези негови коментари предизвикаха сериозни критики в английската преса, но Балъков уточнява в позиция на официалната си страница във Facebook, че категорично осъжда всякакви расистки прояви.

"Искам да кажа нещо много ясно: при положение, че е имало обиди на такава основа, аз като селекционер на Националния отбор, поднасям своите извинения на английските футболисти и всички, които се чувстват засегнати", заявява националният селекционер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този направо трябва да напусне българския футбол, дължи извинение на българските фенове за ситуацията и нещата които са станали на стадиона, ако някой фен е обидил гостите от Фифа. Както и извинение към Фифа дължи този... Какво се извинява на англичаните, които цял мач са се смяли, понеже нашите са ги подкрепяли срещу собствената им врата, като залупени нигерийци
21
0
 
2
 
! Отговори
сега е ред на англич преди 4 години
Балъков се извини,сега Борис Джонсън ще се извини ли,че нарече българите животни? И да се спира с тая пропаганда на расизъм. Едни пияни фенове напсували противника,защото мачът е свършил 6:0,че чак се политизира. Мен ми е жал за стадиона дето са опустошили,иначе кой както иска тъй да си псува.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водачът на лум пените от София-Запад ходи с фанелка с лика на Бойко Борисов и открито агитира за ГЕРБ.Всеки може да го провери във ФБ - напишете Георги Валентинов.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста дълго време задкулисието използва тези психопати ,властта естествено не ги преследва и съвсем нормално е да се стигне до тези ексцесии.Когато хората правят мирни протести и същите мутри се опитват да всеят смут и да предизвикат безредици,родната ни полиция не си мърда пръста.И сега България е обвинена-докога ще продължава това безвластие,защото няма дори мафиотско управление.мафията е стегната организация със закони,а при нас е хаос ,защото най-долната част от обществото ни е на власт/
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли не инсценират,само и само да унищожават БГ
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов лично да понесе отговорост. Той подстрекава провите на ксенофобия и е ортак в управлението, пардон на ограбнането на България с една откровени фашисти - а именно МВРО.Европа се прави че не забелязва това, защото Борисов им е удобен - такъв навден, разкрачен и одупен политик и да бяха търсили нямаше да намерят.Той прокарва интересите им и затова го държат.
16
4
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Не само това, Великобритания е организатор на т. нар. "Бенгалски Геноцид", в който в няколко редуващи се години умират над 10 млн. индийци, а енгилизите заграбвта богатствата им. Те винаги са били арогантни и ***. Неслучайно с изключителна злост, омраза и цинизъм ги трепехме през Първата световна война като мухи. Те тоя бой никога нема да го забравят, никога. Никой не ги е бил така, както ние;)))ДориДебелянов пише специално стихотворение по въпроса "Един убит";)))
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красито е ром че - всеки го знае.А и с напредване на възрастта, все повече му личи.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от мамунопитеците по големи расисти нема. всеки който е имал контакт с негрони знае че се имат за по по най. онова малкото негронче е пълен под човек и от години симулира и се зайжда с белите хора дори във висшата лига. това е мъжкия вариант на me too
13
5
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Как така се получи,че нация ,която храни,учи и лекува 1 000 000 роми е расистка,а нация ,която беше колонизирала половината свят и ограбваше националното богатство на милиард души е демократична ?!!! Те това ми обяснете ако можете...
12
2
 
11
 
! Отговори
Да, ама при Тодор преди 4 години
Слушах някои български футболисти след злополучния мач с Англия и не вярвах на ушите си. Бил ги погубил прекаления респект към англичаните... Изглежда тези момчета не знаят, че България и Англия са се срещали един-единствен път на световно първенство и резултатът от този мач е 0:0. Това става през 1962 г. в Чили и с това равенство България фактически изхвърля англичаните от участие в следващата фаза на първенството, за сметка на спечелилите срещу нея отбори на Унгария (6:1) и Аржентина (1:0).
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво му е лошото на расизма?
10
3
 
22
 
! Отговори
Жико преди 4 години
Престанете да се извинявате на нация, изклала безчет чернокожи, за земя и злато. Цинично е.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е да напускат Европа. Да си ходят ,да си опазват великата им граница и да си направят футболно първенство между С.Ирландия Англия Уелс и Шотландия само...богопомазаните няма нужда да играят срещу животни
8
3
 
9
 
! Отговори
"Безплатна" преди 4 години
Ефектът от расисткия скандал щеше да бъде несравнимо по-малък, ако БНТ беше спряла излъчването веднага след първото спиране на мача по този повод. БНТ не само не направи това, а продължи предаването по начин, направил реклама на нацистите- псевдозапалянковци. В момента в БНТ нищо важно не става без знанието на директора Емил Кошлуков - Средния пръст. Странно е, че никой не задава на Кошлуков въпроса кой и колко е платил за тази реклама и каква част от изплатеното е влязла в касата на БНТ.
7
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стореното сторено. Цял свят видяха излагацеите и едно извинение нищо няма да оправи. Диви селяни неуважаващи собствения си химн, държащи се все едно за оърви път виждат чужденци. Абсолютен срам и позор от който цял свят разбра какво долно племе сме.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Позорна загуба - слаба игра неподготвени футболисти и хлабави, не отклонявайте вниманието със расизъм. На терена футболсти ли излизат или някакви татуирани пикльoвци, който има татуировки вън от националния. Балък оставка.
5
8
 
19
 
! Отговори
Що така бе? преди 4 години
Хах, англичаните дето са известни в цял свят с футболните си хулигани и прояви на расизъм се засегнали от нещо което те сами са създали и патентовали...
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия е страна с тъмнокож народ с бяло кралско семейство. Прецедент в историята
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още преди мача се знаеше, че е подставка. И да нямаше един български зрител на стадиона, пак щеше да се случи. Заплатена политическа поръчка на Джонсън, за да се разврещи преди брексида. Иначе, като действие е типична проява на настъпващият черен фашизъм в някои страни на Европа.