Валентин Михов: VAR идва у нас, не може да кажем не

Въпросът е кой ще я плати?
18 дек 2019 09:48,
24

Системата за видеоповторения може да бъде въведена в българското футболно първенство до 2021 година. Ще подобри ли VAR (Video Assistant Referee - видео асистент рефер) качеството на футбола и кой ще плати за скъпото удоволствие?
Още по темата

"Решено е вече, ние не можем да кажем "не". Кога влиза тази система? Когато иска съдията, когато иска някой от треньорите... Все още няма фиксирани правила. Мачовете сигурно ще станат по 120-140 минути. Не тръгвам срещу решението на Европейската футболна централа. Качеството на футбола няма да се промени по никакъв начин. Системата не доказва дали мачът е уреден или не", коментира членът на Изпълкома на БФС в оставка Валентин Михов за Bulgaria ON AIR

Запитан кой трябва да плати за въвеждането на VAR, Михов посочи, че в БФС има човек, натоварен със задачата да разгледа няколко вида системи и офертите за тях. По думите му трябва много подготовка и обучение на хората.

Бившият президент на БФС, Професионалната футболната лига и ЦСКА обаче не даде категоричен отговор на въпроса откъде точно ще дойдат парите за системата за видеоповторения.

"Може да се вземе и под наем, да не е собственост. Твърде скъпо съоръжение е за клубовете", отбеляза той в студиото на "България сутрин".

"Съдийските грешки тръгнаха от тениса, оттам тръгна системата. От волейбола също. Футболът не може да остане назад от технологиите. Как оценява един съдия досега, как имаше грешни голове на световни първенства?", коментира още Валентин Михов.

Според него ще запомним футболната 2019 година у нас с прекрасната база в "Бояна", която 90% била създадена благодарение на БФС. Михов е видял и много детски таланти през годината, което го прави оптимист за бъдещето на българския футбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех Вал Михов и ти цял живот си във футбола , но никой не може да каже точно какъв си във футбола ...?!!!?!???? Мамник и тарикат на държавна софра !
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като внедрят ВАР оранжевото ЦСКА ще изпадне в 3-та група.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това подобие на футбол не заслужава и 1 стотинка. Да се издържат клубовете от реклама и от такси (карти и т.н.) ако могат, като не - да затварят. Лично аз не бих дал и стотинка за мързеливи пияни и надрусани търтеи де трошат нашите пари по силиконки с визия на горски гноми
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото на нашите бизнесмени бизнеса им е държавата !!!
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който притежава отбор и стадион - да си плаща.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вальо михов ще го плати с парите спечелени от хазарт...
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оборите да си платят ползването на ВАР.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма смисъл от ВАР. Вижда се от други първенства, че дори ВАР да покаже ситуацията безпристрастно, отновно се взима решение от съдията, което не е това което е показано от ВАР!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помака ,Домусчиев ,Черепа.Милионери са ,а искат от бедния народ да им плати ВАР.А за какво се пишете президенти бе смешници.Същите като Доган!Бизнесмен бил,ама искал държавата да го пазела.*** .
9
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ще плаща този които печели от футбола и които ходи по стадионите аз не желаяда плащам за чалга футбол
8
1
 
16
 
! Отговори
мак преди 4 години
Като е скъпо за клубовете, да вземем пари от другаде и да ги пренасочим към тях. Колко му е? Ако не стане, а системата е задължителна, затваряш клуба и стадиона и нямаш проблем.
7
1
 
14
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Тия дето плащат огромните заплати на бездарните ни футболисти, те ще го платят. Щом имат пари за напълно незаслужени заплати, значи имат пари и за нещо смислено.
6
2
 
9
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
Било решено.....ами който го е взел да плати,аз като седна в заведение, преди да взема решение ....за сьомга по норвежки с чаша бяло вино, ...или порция картофки с малка биричка, ...вече знам с какво разполагам и .....мога ли да си го позволя,........било решено......ами то така може да поробиш всичко и всички, нито е ясно кой, нито кога, нито къде, нито кой ще плати.....а това значи зрителят!!
5
2
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
По две причини Свинята -Венци Стефанов не иска ВАР. Първо няма да може да си продава мачовете. Второ и най-важно-КОЛКО,АМА КОЛКО хора ходят на мачове на Славия.Откъде ще се плати системата ВАР с 20 човека на футболен мач на Славия.
4
0
 
17
 
! Отговори
Ботев Пловдив преди 4 години
Направете ни стадион, поставерв ни и VAR, а ние само ще се бием и крещим по улиците. Това искаме Феновете. Но пари не даваме.
3
3
 
28
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Да я платят тези, които ходят по стадионите. Аз футбол дори по телевизията не гледам, не искам от данъците ми да се плаща това забавление за ***.
2
2
 
5
 
! Отговори
Греда на трески преди 4 години
Когато дойде вар, първото нещо което трябва да се направи, е да се варосат добре очертанията на терена.По отношение на Лили Иванова, приносът и към футбола не е с "панаири", а с "детелини", както е добре известно, това е химна на швейцарския "Люцерн".
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киро Домусчиев да плати.