Коронавирусът промени и тегленето на жребия за Купата на България

Той ще се проведе без журналисти
9 мар 2020 15:12, Нели Христова
3
Коронавирусът промени и тегленето на жребия за Купата на България
Снимка: БГНЕС

Жребият за 1/2-финалите за Купата на България е променен, обявиха от Българската професионална футболна лига ( БПФЛ). Причината за това е коронавирусът, който достигна и у нас, пишат от Gol.bg.

По предварителен план тегленето трябваше да се състои утре от 11.00 часа. Датата остава, но новият начален час е 18.30 и на него няма да присъстват журналисти. 

"Уважаеми колеги,

Във връзка с превантивните мерки за ограничаване разпространението на вируса COVID-19, разпоредени от Министерството на здравеопазването, жребият за полуфиналите на Купа България няма да бъде изтеглен в Национална футболна база „Бояна“, както бе обявено предварително.

Вместо това, тегленето на двойките ще се състои в студиото на НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП и ще бъде излъчено пряко в ефира на ДИЕМА СПОРТ на 10 март от 18.30 ч. в присъствието на представители на Професионалната футболна лига,  Българския футболен съюз и носителя на телевизионните права от НОВА.

РЪКОВОДСТВО НА БПФЛ", гласи съобщението.

До 1/2-финалите достигнаха носителят на трофея Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Левски и ЦСКА. Победителят се определя в два мача, които ще се играят на 7-9 април и 21-23 април. Финалът ще се състои на 16 май.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Нов свят преди 4 години
Мачове без публика,театри без публика,училища без деца.
2
2
 
3
 
! Отговори
Въпросната научна преди 4 години
изява само доказва, че сме били прави, когато в коментарите си тук обсъждахме, че е по-разумно големите и богати фирми да поддържат научни звена, които да разработват конкретни задачи, пък нека да получават заплати като в Западна Европа, ако разработките им са ефективни.Това е много по-разумно и по-справедливо в сравнение с досегашната ни практика да хрантутим връзкари, набедени, че са учЕни, а те да дремят мързелувайки или да работят някъде на хонорар,докато в БАН им тече трудов стаж за пенсия
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чухме за какви ли не мерки, взети в различни сфери на обществения живот заради корона вируса.Само не чухме учЕните от БАН да са си нарушили рахата, за да се опитат да изобретят нещо. Имате ли представа колко вирусолози, микробиолози и какви ли не още набедени учЕни хрантутим?Този следобед съобщиха, че научният екип към наша фармацевтична компания е разработил някакъв медикамент и започват да го тества. Това само доказва, че сме били прави да настояваме големите фирми да поддържат научни звена,