Официално: БФС помага финансово на клубовете

Помощта може да надхвърли 360 000 лева
24 апр 2020 13:08, Веселин Коларов
8
Официално: БФС помага финансово на клубовете
Снимка: Lap.bg

БФС ще помогне на родните клубове като поеме разходите им за съдийски такси след подновяване на първенството, независимо кога започнат мачовете. Това стана ясно след днешния брифинг в Бояна. 

По груби изчисления всички в елита ще спестят общо по около 30 000 лева на кръг. Ако efbet Лига се доиграе, което не е много вероятно, помощта ще надхвърли 360 000 лева. А всеки елитен клуб ще спести средно над 25 000 лева.
 
От централата все още не са обявили дали ще предприемат и други мерки за облекчаване финансовото бреме на клубовете в България. Има още няколко идеи, но те са в процес на обсъждане и ако бъдат приети, БФС ще ги обяви официално, както стори и днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: финансова кризабфс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Не желая с парите от моите данъци да подпомагате селските гейове-ритнитопковци!
5
2
 
0
 
! Отговори
Съдийски преди 4 години
Предлагам от всеки отбор да си излъчат по 3 застъпници, които да отсъждат при всички мачове и съдийската мафия да Изчезне.
4
2
 
5
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Аз съм против да се дават пари на тези перачници и като цяло за спорт, култура и т.н. сфери, които за нормалните хора са хобита, за които си плащаме, за да практикуваме.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пари не е ли по добре да се разпределят на бедни семейства и пенсионери???Българския футбол е изгубена кауза от поне 30 години!Ако се надяват на чудо-няма как да стане!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе от данъците ми/ни ще дават на ритни-топковците Защо?Защото заплатите на футболистите са смехотворно високи?Защото собствениците на клубове са бедни?Вместо държавата да ги пренасочи (щом има толкова много) към здрава или осигурителна система, те дай на и без това богатите да ги дадем
1
2
 
8
 
! Отговори
пожелание преди 4 години
И една стотинка трябва да не им дават !! Да се спонсорират само детските школи ,а футбола в България да се забрани за 10 год. !