В кризата: 6 млн. евро за "Левски", 10 млн. евро за ЦСКА

Пандемията ще накара двата родни гранда да продават
1 май 2020 13:00, Екип на Dnes.bg
23
В кризата: 6 млн. евро за "Левски", 10 млн. евро за ЦСКА
Снимка: БГНЕС

От няколко седмици се говори, че българските грандове Левски и ЦСКА ще се разделят с голяма част от чужденците си и ще започнат да залагат основно на родни футболисти. Причината за това е, че ще трябва да свият сериозно бюджетите си заради финансовата криза, причинена от пандемията от коронавирус. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Той направи сметка колко могат да спечелят "сини" и "червените", ако продадат чуждестранните си футболисти. Важно условие е, че в това число не влизат играчите, които са с изтичащи договори и ще напуснат като свободни агенти.

"Това сериозно ще ощети Левски", каза Коларов. "Причината е, че Хали Тиам попада в тази група, а според авторитетния сайт Transfermarkt.com в момента той е най-скъпият състезател на клуба – 1,4 милиона евро. На толкова е оценен и Паулиньо, за когото ще се търси купувач, когато прозорецът отвори. Същото важи и за Холмар Ейолфсон, чиято цена след пандемията е паднала на 1,2 млн. евро. Иначе всички чужденци на Левски, които не са с изтичащи договори, струват общо 6,6 млн. евро", каза Коларов.

Сумата при ЦСКА е по-голяма. Иностранците на "Българска армия" сумарно струват 10,3 млн. евро. "Причината за това е, че "червените" имат повече и по-скъпи чужденци. В Левски трима надхвърлят границата от 1 млн. евро, при "армейците" са четирима. Това са Жеферсон (1,2 млн. евро), Евандро (1,4 млн. евро), Тиаго Родригес (1,7 млн. евро) и най-скъпият от двата отбора Али Соу (2 млн. евро). С изтичащо споразумение при "червените" пък е Рубен Пинто (1,4 млн. евро)", обясни гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
0
 
! Отговори
Четете преди 3 години
Хората от първите коментари четете цялата статия и тогава коментирайте до коментара дето казва че костов е бил по добър от алито ти сериозно ли го мислиш това отностно темата според мен тези цени са страшно надвишени спрямо действителността но щом го е пишело в трансфермакс значи е така
19
5
 
3
 
! Отговори
ТИРЕ е нов отбор преди 3 години
ТИРЕ е нов отбор, създаден незаконно от внуците на онази банда дето 1948г. създаде ЦДНВ, и без нито една титла или купа. ТИРЕ е единственият отбор в света, имащ музей на Спортната слава на друг отбор, пълен с купи и червени петолъчки, какъвто дори в С.Корея, Китай и Куба нямат.
18
1
 
4
 
! Отговори
Национален герой преди 3 години
Никъде по света няма футболен отбор с име на национален герой на съответната държава. Не ми е приятно да гледам надписи по стени като: долу Левски, тур за Левски и други подобни. Ние българите сме много *** народ.
17
5
 
5
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 3 години
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тези в ЦСКА струваха действително толкова, Ганчев отдавна да ги беше продал и на тяхно място да бяха дошли свободни агенти. Как ви се струва Жеферсон да струва над милион евро, при положение, че в А група има поне 4-5 на неговото ниво, ако не и по-добри? А 2 милиона за Соу? Митко Илиев, чичо Камбуров, Костов са над него. Ако е вярно, Каранга струва поне 10 млн. Тиаго освен на Левски на кой друг е вкарал? От всички изброени единствено Евандро се доближава до цената, и то с формата до септемвр
15
1
 
9
 
! Отговори
бай Стамат преди 3 години
некви измислени числа са тованикой няма да даде такива пари за куците коне на Левски и ЦСКАособено във всеобща криза
14
4
 
8
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Съберете ст'инки, спасете лецки :-)
13
0
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Тоя е тотален фантазьор, баси яката работа измисляш си некви числа, некви глупости приказваш и пари ти дават затова ахахахах МЕГА
12
0
 
11
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
Най-добре е да закрият всички отбори и да се дават пари за стимулиране на аматьорския футбол! А футболните ултраси да ги карат в Белене да трошат камъни и после да ги сглабят, вместо да трошат градовете, да пребиват журналисти и т.н.
11
0
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Кого да продават,бе !!! Куците коне от конюшните...
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се защо въобще давате спортни новини нали ви е ясно че спорта ща тръгне ЕВЕНТУАЛНО догодина.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Футбола трябва да се ЗАКРИЕ поне за 2 години а после ОТНАЧАЛО като масов спорт.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пандемията ще накара двата родни гранда да продават"............ХА-ХА-ХААма КОЙ ще купува вееее????Барса и Атлетико щели да фалират ако кризата продължи още 2-3 месеца .А тя ще продължи поне година със 100% сигурност.Та на кого казахте щели да "продават"????Това да не са домати та да ги продадеш в днешно време.......
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никогааа...никога няма да бъдем нормална държава.Една мутра раздава парите от нашите данъци на едни други мутри, които си играят на футб мениджъри.Гнус ме е.Великите грандове! Нямат пари за 2/3 месеца без футбол.Уефа даде 4.5 млн евро на БФС.Нещо от тези пари за клубовете?
6
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Да бяхте пояснили как се дават пари на мъртвец.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да започне налагането на наши момчета в отборите.
4
3
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
ДЪРАВНА ПОМОЩ ЗА ЧАСТНИ ИНСТИТУЦИИ Е ЗАБРАНЕНА ... НАЛИ ЧАСТНИ ДЕМОКРАТИ -КАПИТАЛИСТИ !??? "ЛЕВСКАРИ " ВЪВ ВЛАСТА ПОДЛО ИЗХВЪРЛИХА ФК "МИНЬОР" ОТ "А" ГРУПА !!! АМИ ДА СИ СЕ ОПРАВЯТ ЧАСТНИТЕ ФК !!! И АМАТЬОРСКА ГРУПА ДА ИМАМЕ -ФЕНОВЕТЕ ЩЕ СА СЪЩИТЕ- И ЩЕ СА ТАМ , А БЪЛГАРСКИТЕ ТАЛАНТИ ЩЕ ИМАТ ШАНС ЗА РАЗВИТИЕ !!! УСШ -ФУТБОЛ ;ВОЛЕЙБОЛ И Т. Н.- С ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА -НО ФАРМАЦЕФТА "ЛУДОГОРЕЦ" ... ЕХ ЕС -ЕХ !?!?!?
3
1
 
14
 
! Отговори
аБЕ ЕЙ преди 3 години
Малееееее толкопва пари...? Абе вие добре ли сте бре, хората умират от глад, дайте ги на хората, подкрепете ги! Тези млади момчета да ходят да работят в селското стопанство има толкова работа, млади са пак ще играят след две години!
2
0
 
14
 
! Отговори
фергюсън преди 3 години
Това са дадени пари за мълчание и покорство ,защото от 25 год. нямаме футбол !
1
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Най-после едно умно решение! Стига сте прали пари купувайки някакви чужденци а вемете Българчета!