ЦСКА с невроятен обрат срещу Базел, влезе в групите на ЛЕ

Тиаго герой за "червените"
Обновена: 1 окт 2020 23:38 | 1 окт 2020 23:24, Александър Попов
147
ЦСКА с невроятен обрат срещу Базел, влезе в групите на ЛЕ
Снимка: БГНЕС

ЦСКА направи невероятен обрат и елиминира швейцарския Базел с 3:1. В герой за българския отбор се превърна португалецът Тиаго, който отбеляза и двата гола. С победата ЦСКА си гарантира участие в групите на Лига Европа.

Двата отбора се захапаха още от първите минути на първото полувреме, като и двата отбора организираха добри атаки, но липсваше завършващия удар.

Първата реална голова възможност бе за домакините. Щокер и Кабрал разиграха бързо, последва извеждащо подаване за Фрай, който от въздуха прати топката високо над вратата.

На другата врата Соу отправи удар, който бе спасен от Николич. Златната възможност пред българите се откри в 26-тата мунута, когато Йомов се възползва от грешка в защита на Базел, напредна сам срещу вратаря, но ударът му бе слаб и бе уловен от вратаря на домакините.

Базел отговори със силен удар на Щокер в 40-тата минута, спасен с вещина от Бусато.

Всичко по-интересно се случи през втората част. Още в 52-рата минута Базел получи правото да изпълнят дузпа след фаул на Антов. Кабрал бе точен и даде преднина на домакините.

Стамен Белчев направи двойна смяна, която се оказа безценна. На терена се появиха Тиаго и Енрике на местата на Жеферсон и Жул Кейта.

Именно Тиаго изравни след самостоятелен рейд и бомба извън наказателното поле в 72-рата минута.

Три минути преди края отново португалецът вкара след фаул пред наказателното поле. Топката рикошира в стената и излъга вратаря Николич.

До края на мача Базел така и не създаде сериозно положение. Вместо това в шестата минута на даденото продължение Ахмедов вкара трети гол и подпечата победата на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: БазелЦСКАЛига Европа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари