Сензация! Северна Македония би Германия с 2:1 като гост

Двете страни са с равен актив в квалификационната група
1 апр 2021 08:04, Елка Василева
52
Сензация! Северна Македония би Германия с 2:1 като гост
Снимка: БГНЕС

Германия сензационно загуби у дома с 1:2 от Северна Македония в световна квалификация от група J.

Момчетата на Йоахим Льов имаха превъзходство през първото полувреме в Дуисбург, но не успяха да го материализират и секунди преди почивката Горан Пандев изненадващо изведе гостите напред в резултата след пас на Енис Барди, съобщава Gol.bg.

Преди това още в деветата минута Леон Горецка разтресе гредата, а вратарят на западната ни съседка Димитриевски спаси с крака шута на Серж Гнабри. Малко преди гола на гостите Марк-Андре тер Стеген спаси удар на Адеми с глава.

Тъкмо беше изминал час игра, когато Лерой Сане беше съборен в наказателното поле и реферът правилно посочи бялата точка. Илкай Гюндоган пое отговорността и реализира дузпата с изстрел в средата.

Четвърт час преди края на редовното време Ристовски блокира удара на Джошуа Кимих и улесни задачата на своя вратар, а малко след това македонците имаха основателни претенции за дузпа, но реферът Сергей Карасев си затвори очите при явната игра с ръка на неадекватния Емре Джан.

В 80-ата минута Тимо Вернер показа защо е сред трансферните издънки на Челси и защо най-големият клуб в Германия Байерн Мюнхен не извади оферта за него. Нападателят беше изведен на перфектна позиция от Гюндоган и само трябваше да завърши сам срещу вратаря, но не уцели добре топката и тя излезе по комичен начин в аут.

Само пет минути след това дойде и студеният душ за Маншафта, защото Елиф Елмас върна аванса на своите след подаване на Адеми. До края германците така и не стигнаха до чиста голова позиция и допуснаха едно от най-шокиращите поражения в новата си история.

Така Германия пропусна шанса да остане на върха в групата и се смъкна чак на трета позиция с шест точки. Северна Македония е на второ място със същия актив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия и Македония имат отбори които ще играят на европейското първенство. Дали играят турски или африкански какво значение има.Това са момчета родени в Германия или Македония.Те имат еднакви права с останалите граждани на държавата.Ние като сме свикнали със шуробаджанащината,корупцията ,вързкарството, дискриминацията и расизма си е само наш проблем не на останалите държави.Те ще играят на европейски и световни първенства
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сензацията е друга!Забравяш, че днес е 1 април.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турският отбор на Германия нещо не го бива. Да пробват с африканския.
40
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Българи! Сега започва вашата 94-а.!
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Македония има демокрация и няма дискриминация в отбора благодарение на треньора.той направи семейство от отбора.В Македония има много националности и там няма значение от коя етническа група или каква религия изповядваш за да играеш в отбора.Важни е да ставаш.Освен това в Македония имаше кандидат за кмет Нигериец и за малко да стане кмет.Не вярвайте на нещата които пишат и казват,защото у нас журналистиката е платена.Журналистите нямат избор.
38
9
 
4
 
! Отговори
Сензацията е друга! преди 3 години
На среднощно заседание на ВМРО-ДПМН е взето решение партията да се завърне към българските си корени и по съобщение на Кристиян Мицкоски тя вече се казва Български македоноо-одрински революционен комитет ВМРО . /нещо подобно/ Четете в агенция ФАКТОР.
37
8
 
8
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 3 години
С този резултат Немската Джамахирия ни натъртва, че колкото и да се опъваме братята им от Република Шиптърска Македония ще влязат в ЕС.Тва е.
36
5
 
18
 
! Отговори
Хашим преди 3 години
Браво на македонците. Още едно доказателство, че не са българи. Но техният отбор е като сборен балкански отбор - макета, албанци, турци. Според мен тези квалификации ще има много изненади. Гледайте както прави Турция, Армения.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро младите българи загубиха с 5;1 от макетата
34
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздрави за отбора на Македония.
33
8
 
7
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Deja Vu 😁 за германско нещастие ! Да паднат от две различни Българии с по 2:1! Трябва да работят и да помагат за българското обединение, а не разединение, иначе вбъдеще ще падат и от други Българии 😁
32
3
 
18
 
! Отговори
az преди 3 години
До АнонименИ под тази ли статия - политика?! Просто поздрави хората за успеха - невероятен е! Вярно, и на нас се е случвало да бие Германия - но това не омаловажава успеха на макетата
31
8
 
13
 
! Отговори
eve1 преди 3 години
Да им дадем български паспорти и проблема с националния ни отбор е решен!
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Македония също има шуробаджанащина и корупция,но хората там протестират и не се оставят да ги баламосват.Благодарение на протестите,които преди ковид бяха ежедневие нещата им потъргнаха.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И при нас има детски школи.В много малко от тях се работи както трябва. За съжаление в повечето школи,както и навсякъде в държавата ни шуробаджанащината и корупцията владеят принципите на работа. Даже в нашата школа,която е малка има едно момче което не става за нищо,но понеже бащата е приятел на треньора,винаги на мачовете е титуляр.Момчето е даже с две години по-малък от другите,но на мачовете е винаги титуляр.Това и децата го виждат.Няма как да стане
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците като са се скъсани да пропускат защо имат 2 точни удара към вратата на Македония и един гол от дузпа.И Македонския треньор и треньора на Германия ,преди мача казаха ,че Македонците ще разчитат на контраатаки. На практика това се случи.При това.много ефективно. Освен това според.Швайщайгер имало и дузпа за Македония,номсъдията не я свирил.Поздрави за отбора на Македония.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Техния треньор работи с този отбор поне от 5 години.
26
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление не е България 2. Може да ги наречете България 1,но тези хора изобщо не мислят за България като тяхна родина.Единствено от ноември 2020 може да мислят за нас,но не в положителен аспект. Иначе браво на Македонците.Футбола им и не само, хандбал,баскетбол,волейбол и.т.н са им на добро ниво.Там няма расизъм и дискриминация,понеже са малка държава, всеки който може е допускат да се доказва,а и школите са им на ниво.Като цяло ние имаме погрешна престава за Македония.
25
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България2 отново би Германия !
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък Пунта Мара кви ги пише, че в БЮРМ нямало връзки.... смех.