Русия с официална жалба заради екипите на Украйна

Очаква се обаче УЕФА да не я одобри
77
Русия с официална жалба заради екипите на Украйна
Снимка: БГНЕС

Руската футболна федерация подаде официална жалба до УЕФА срещу екипа, който Украйна планира да използва на европейското първенство по футбол.

В края на миналата на седмица Украйна представи своя екип за Евро 2020 и предизвика сериозен скандал, тъй като на фланелката е изобразена карта на страната, в която се включва и Крим, който бе анексиран от Русия. Това вбеси руснаците, включително и на високо политическо ниво, но от УЕФА обявиха, че са одобрили екипа, който отговаря на регулациите.

Още по темата
На екипа на Украйна са изписани и два слогана - "Слава за Украйна!" и "Слава за героите!", които бяха използвани от протестиращите срещу проруския президент на Украйна Виктор Янукович през 2014 година.

В жалбата си от Русия заявяват, че екипът "противоречи на основните принципи на УЕФА". Въпреки това, е малко вероятно жалбата на Русия да бъде одобрена, информира БНР.

Евро 2020 започва на 11 юни, като Русия ще започне кампанията си с мач с Белгия на 12 юни, а Украйна ще срещне Нидерландия ден по-късно.

Всички новини преди началото на Евро 2020 четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми Русия да излезнат с екипи на които пише СССР. То в уефа са същите чукундури като навсякъде в европа.
3
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На предното европейско мисля беше Шакири и Джака направиха с ръце албанския орел при радостта си след гол и ги глобиха жестоко, защото такива неща са абсолютно забранение. Това на Украйна е абсолютна провокация, без значение кой е крив и кой прав! Защо УЕФА има двоен аршин???
2
14
 
14
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Украински *** !
1
15
 
18
 
! Отговори
Уефски преди 2 години
Ако излязат с тези екипи, би трябвало да ги извадят от първенството. Както едно време извадиха Югославия и Дания стана шампион.