УЕФА: В Мюнхен да забравят за стадион в цветовете на дъгата

Решението разгневи кмета Дитер Райтер преди мача Германия - Унгария
23 юни 2021 10:07, Ния Христова
122
УЕФА: В Мюнхен да забравят за стадион в цветовете на дъгата
Снимка: БГНЕС
УЕФА отхвърли предложението на кмета на Мюнхен Дитер Райтер стадионът на "Байерн" довечера да бъде осветен в цветовете на дъгата за мача между Германия и Унгария. Това разгневи градоначалника и той разкритикува европейската футболна централа, както и ГФС, пише gol.bg.
 
Идеята на Райтер бе по този начин да се възпротиви срещу наскоро приет в Унгария закон, който забранява демонстрирането и насърчаването на хомосексуалността сред лица под 18 г., както и разпространението на материали, които промотират и подкрепят смяната на пола, сред тях.
 
В Мюнхен решиха да отговорят на наложените в Унгария ограничения с осветяване на стадиона в цветовете на дъгата, които са символ на ЛГБТ общността.
 
"Според устава си УЕФА е политически и религиозно неутрална организация. Заради политическия контекст на това искане, което е насочено срещу решението на парламента на Унгария, УЕФА трябва да го откаже", гласи отговорът на евроцентралата.
 
Преди това унгарският външен министър Петер Сиярто обяви идеята за осветяване на мюнхенския стадион в цветовете на дъгата за "вредна и опасна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1234 Ако Германия я чака много тъмно бъдеще, такива защитници на "ценности" като теб не ги чака никакво. Аман от комплексирани човечета, които само защото се чувстват застрашени от това, че ще трябва да се доказват с акъл, а не с нещо друго, вият на умряло, че им отнемат "естествените" предимства.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди войните се водега с оръжие, целта да победиш и подчиниш врага, днес войните са водят за вашите мозъци, а целта е да ви промият мозъците и да ви превърнет в едно послушно безгръбначно, изпълняващо всичко което му спуснат либерастките вождове. Живеем в общество което се занимава с абсурдни "проблеми", а неглижира истинските такива. Бавно предаваме цялата власт в ръцете на едни модерни червени вождове, които утре ще установят свой тоталитарен режим и всеки неудобен ще бъде елиминиран.
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато издигнеш в култ ненормалността, нищо добро не може да произлезе от това.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15Аритметиката е: 3 - "за", и 23 - "против" = 26 : 10 = 2.6 бр. окръглено на 3.0 бр. т.е. 10%. Да, така е в обществото, 10% са ЛГБТ. Нищо ново, нека си живеят в обществата си, но да не агитират другите да стават като тях. Във всяка популация природата дава отклонения. И в човешката е така. Щом природата го желае, нека, но да не пречат.
31
0
 
15
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
афроазиятското гето управлявано от хаз.роми и 30-40% от немското население с психични проблеми изкривени от нормалното мислене.Браво на Орбан.
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нещастници Коледния немски базар се прави от български бизнесмени и няма нищо общо с Гемрания, освен името, ти така или иначе я си стъпил на германски стадион някога, в не, а нова германска кола така или иначе никога не си купувал, тъй че не става ясно кое от въдухарските ти заявления ще накриви шапката на който и да било.
29
0
 
16
 
! Отговори
Фундю преди 2 години
Тея са на път и спорта да унищожат на нормалните хора, от където минат трева не никне, само п.и.шки. да со организарат техни спортни събития с техни дисциплини като 400 метра бягане в щафета на влакче по четирима.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1234 "Пример как една бивла супер държава се превръща в *** във всяко отношение. Сигурен съм че бъдещото население в германия няма да е немско." Комунистите винаги са си позволявали да знаят по-добре какви са интересите на хората, дори от самите хора за които става дума. Разбира се, на фона на пълната мизерия и разпад при тях самите. Ето и ти знаеш кое прави германците германци, нищо, че ЯВНО си нямаш идея от тях, идеите им, и какво защитават. *** тръгнал да просвещава Мартин Лутер Кинг.
27
0
 
28
 
! Отговори
Фундю преди 2 години
Харесвах немският национал по футбол, но вече не. Ако искат и по прашки да излязат в подкрепа на хюмовете.
26
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1234 А какви са ТВОИТЕ ценности? Да мразиш различните от теб, да имаш право да ги мачкаш морално и физически, да издевателстваш над по-слабите, да им забраняваш когато нещо в тях не ти хресва?
25
0
 
23
 
! Отговори
Рънарса преди 2 години
Когато Атила е тръгнал срещу Рим не е искал да ги превзема, а да ги унищожи понеже е било същата ***.растия и разврат както сега. На Европа и трябва един нов Атила и нещата ще си дойдат по местата. P.S. Като се замислих ми то Атили в Европа вече милиони и скоро ще наложат техните шериатски ценности. Те сами си ги пуснаха да имат по-вече ***.нафи за хюм.ските си а.нуси.
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българина Явно ако ЕС се разпадне това ще спре радикалните фундаменталисти, размножаването на римляните, гетата, бедността и така нататък. Изобщо, Логиката ви е едно от силните места ..... ама друг път.
23
2
 
12
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Аз не знач какво правим на Запад и за какви ценности става въпрос. На Цие тези ценности са непознати и чужди. Наложителен е референдум за ЕС и НАТО.
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е*аси! Едно време войни са се водели на базата на някаква идеология, а в днешно време воюват едни хора, дето искат да си го слагат отзад и искат и да им се ръкопляска! Еми евала!
21
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стадионите във Франкфурт, Кьолн и Мьонхенгладбах днес ще светят в цветовете на дъгата. Капитанът на немския отбор Мануел Нойер ще си носи лентата с дъгата за мача. Ин йор фейс, УЕФА и Орбан.
20
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Педеругщината във фашистка Германия е взела превес. Сега, в Германия бушува не хитлеризъм, а либерастия. Последната е В ПЪТИ по-лошо за човечеството. Германия НИКОГА не е била по-жалка от сега. Дори и след разгрома и след ВСВ. НИКОГА! Либерастията е РАК за ВСЯКО общество!
19
1
 
24
 
! Отговори
Българина преди 2 години
А имаше списание дъга детско!!!! Соросогадите откраднаха и детството ни, просто тоя ЕС да се разпада и всеки по пътя си. ЦИЕ е против миграцията, ислямските гета, ци и джендарията. След като запад е за, нямаме място в един съюз! Това ще става все по ясно и категорично. Бъдещето е на изток
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ми бе изтрит коментара? Какво обидно, непрлично, или невярно бях написал????
17
2
 
46
 
! Отговори
Пешо Плешо преди 2 години
Аз подкрепям Унгария.
16
3
 
26
 
! Отговори
Алис преди 2 години
Това го няма и при животните . Може би при мекотелите дето нямат мозък