Англия е на финал! "Трите лъва" победиха Дания с 2:1 след продължения

Това ще бъде първи финал за англичаните на европейско първенство
Обновена: 8 юли 2021 00:45 | 8 юли 2021 00:39, Анисия Иванова
168
Англия е на финал! "Трите лъва" победиха Дания с 2:1 след продължения
Снимка: БГНЕС

Англия обърна Дания с 2:1 след продължения и ще играе на финала на Евро 2020 срещу Италия в неделя.  Това ще бъде първи финал за "Трите лъва" на европейско първенство.

Двата отбора започнаха сравнително скучно стадион "Уембли", но после напълно оправдаха очакванията. Преди изтичането на половин час игра Микел Дамсгор откри резултата с перфектно изпълнен пряк свободен удар, като това се оказа и първият допуснат гол за "Трите лъва" на шампионата.

В 39-ата минута обаче капитанът на Дания Симон Кяер беше принуден да си вкара автогол след остро центриране на Букайо Сака, а малко преди това Каспер Шмайхел направи феноменално спасяване срещу Рахим Стърлинг.

Второто полувреме мина почти изцяло под диктовката на англичаните, които накараха Каспер Шмайхел да направи няколко спасявания, но като цяло липсваха чистите голови положения.

Двубоят влезе в продължения и в 104-ата минута Хари Кейн изведе англичаните напред, макар да пропусна от бялата точка. Шмайхел спаси неговия удар в долния десен ъгъл, но стрелецът направи успешна добавка и за първи път в историята класира Англия на финал на европейско първенство. Кейн вече има 10 гола на големи форуми за родината си, изравнявайки се с лидера в исторически план Гари Линекер.

Как премина срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: англияДанияЕвро 2020
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Предполагам, че сте забелазали, че тия от "желазната група" и сочени за фаворити - Франция (Свет. шамп.), Португалия (Евр. шамп.), Германия (екс. св. шамп.) бяха отсвирени на четвъртфиналите. Тоо и за малко Унгария на претакова някой в групата.
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E пак си играят с 70-80% бели англичани, не са като Франция примерно които са 90% чeрнокожи в националния отбор.
60
7
 
39
 
! Отговори
Уинкарчешерстъринг преди 2 години
Малко им поизлъскаха имиджа на ***те англичани ! Имаха адския късмет да са в слабия поток към финала.Имат и съдиите в джоба си.Но беше гнусно как ги бутнаха на финала.С нищо не бяха по-добри от датчаните .... Пак добре, че финала не бе Франция - Англия, че тогава щях да повърна ! Успех на Италия на финала !
59
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финалът за мен беше предишният полуфинал Италия-Испания.След него Европейското за мен свърши.
58
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА тези по-*** от къде са? Нали не идват от Мелмак? Как им викаха? Англо-африканци ли беше? А Кейн не е ли ирландец? А няма ли едно продажно шотландско ***? Изключително неприятен отбор!
57
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те Дания някак си се промъкнаха до полуфинал след само една победа в групите.
56
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво. Очакван финал. Дания добре се справи на първенството, но определено не е от класата на Англия и Италия. Цял мач защита... никаква идея напред ... накрая и физически умряха. Не мисля, че Дания заслужава да е на финал.
55
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия нямат нито един натурализиран футболист. Какви глyпаци пишат тук? То дори е невъзможно да имат натурализирани футболисти понеже всеки чужденец за да играе във Висшата Лига на Англия е задължително да има определен брой мачове за националния си отбор, тоест няма как да играе после за Англия дори и да иска.
54
13
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
67 КОМЕНТАРА ЗА ТАЗИ ТЪ-ПА НОВИНА Е АБСОЛЮТНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО , ЧЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ Е ДОВЕЛО ДО ИЗПРОСТЯВАНЕ НА НАРОДА!
53
10
 
33
 
! Отговори
Р преди 2 години
Англичаните - една много неприятна нация, изполваща всичко - роби, пари , кражби и нечестиви приоми, лицемери и ***. Никога няма да посетя този ***.
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играха като ваксинирани.
51
7
 
30
 
! Отговори
Съдията спи преди 2 години
По време на ситуацията с подарената дузпа, при която нямаше опция за развитие на атаката на Стърлинг на терена имаше втора топка.
50
18
 
15
 
! Отговори
Мая преди 2 години
Бях разочарована да видя, че няма нито един чернокож в отбора на Дания. Англия с право ги би.
49
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двата най-противни отбора? Англия и Италия са двата най-добри отбора на това европейско и заслужено са на финал.
48
5
 
36
 
! Отговори
Гнуссс преди 2 години
Англия продължи отново нечестно с 5 домакински мача и с подарена дузпа. Неприятен отбор със седем натурализирани футболисти, които решават мачовете и без редовен гол в полуфинала... Е, от многомилионната империя не успяха ли да съберат един нормален отбор, като Дания или Хърватска, или Чехия!? Форца Италия!
47
0
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Уваженито е ваимно.
46
17
 
5
 
! Отговори
ТЦ ТЦ ТЦ преди 2 години
Два противни отбора на финала...
45
38
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Guys, от ту иърс живея и работя в UK и малко съм позабравил българския, екскюз ми. Но само да ви кажа, че с тази омраза срещу нас британците, ще си останете в ботъма на анадола. Ние бяхме топ ъф дъ топ и размазахме датчаните. Колкото до вас, стюпид анадолци, само ще си мечтаете за европейско. Тук в UK казваме sky is the limit.
44
1
 
11
 
! Отговори
До Христо преди 2 години
Вчера бях на Италия Испания мача ,99% от хората бяха без маски .За да влезеш на стадиона ти искат отрицателен тест за ковид иначе не те пускат.
43
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшива дузпа. Съдията реши мача. Ще им подарят титлата на англичаните. По честен начин не могат да спечелят. Жалко за датчаните. Бяха по-добри.