Защо англичаните свалиха сребърните си медали?

Това е тенденция от последните години
12 юли 2021 15:05, Нели Христова
62
Защо англичаните свалиха сребърните си медали?
Снимка: БГНЕС

Англия бе победена от Италия след дузпи във финала на Евро 2020 в неделя вечерта, а футболното "завръщане" беше спряно от страна на Роберто Манчини на стадион Уембли.

За Италия това беше второ европейско първенство и шести основен трофей. Преследването на отбора на Англия за първа титла от Мондиала от 1966 г. насам продължава.

След като Маркус Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака пропуснаха дузпите си, душевната болка на английския отбор беше очевидна.

Когато медалите им бяха връчени, повечето играчи на "Трите лъва" ги свалиха от врата си почти веднага.

Докато треньорът Гарет Саутгейт все пак го остави на врата си, капитанът Хари Кейн, голмайсторът Люк Шоу, централният защитник Джон Стоунс и Рашфорд веднага ги свалиха.

Мейсън Маунт направи същото, както и останалите полузащитници Калвин Филипс, Джак Грийлиш и Джуд Белингам.

Вратарят Аарон Рамсдейл, който не игра нито минута за Англия това лято, последва примера, заедно с Кайл Уокър, Санчо, Бен Уайт, Бен Чилуел, Конър Койди, Рийс Джеймс и Фил Фоден.

Премахването на сребърни медали е тенденция в спортния свят през последните години.

Играчите на Манчестър Сити свалиха своите медали, след като загубиха финала на Шампионската лига от Челси през миналия сезон, докато футболистите на Англия направиха същото след последното си поражение от Световната купа по ръгби от Южна Африка през 2019 г.

Докато много фенове смятат, че актът на премахване на медал е лошо спортменство, много спортисти очевидно смятат, че второто място не е нещо, което трябва да се празнува.

Спортистите, които свалят своите медали, се срещат по-често в отборните спортове, отколкото в индивидуалните състезания

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
57
 
! Отговори
Хахо преди 2 години
Още като видях дрогирания *** дето изнасяше купата и за малко не я събори и си казах, че Англия много сбърка този път... Много символично е африканец да изнесе и постави Европейската купа нали? За лигльовците дето изтърваха дузпите се каза достатъчно.
13
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все тая. И това второ място им е прекалено много на англичаните.
12
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Италианците бяха по-добри и това е.Макар,че бях за Англия го приемам.Тъмнокожи,бледолики няма значение.За последните дузпи бих избраЛА опитни футболисти,които могат да контролират емоциите си.
11
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още като влезна резервата на Англия един със венче за коса и веднага си казах - този трябва да страда. Но имаше и нещо по-дразнещо на това пърсенство - получих няколко епилептични припадъка поради постоянните реклами с цвета на дъгата. Дори един немски автопроизводител продължи да се гаври с нас и след 1 Юли, дори и на самия финал ми мърсеше по телевизора шарените си реклами.
10
5
 
43
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Ако националният отбор на Англия беше съставен от англичани, вероятно Англия щеше да бъде новия Европейски Шампион. Изобщо, да се пълнят по политически причини националните отбори с чужденци, като цяло май ще се окаже много лоша идея.
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
палячовци - заслужават да са втори
8
3
 
39
 
! Отговори
Додо преди 2 години
И още нещо, като група, африканците имат много ниско айкю, която се компенсира с липса на търпение, граничещо с агресивност, независимо за какво. В случая, дузпите трябваха ба бъдат изпълнени от хладнокръвни играчи. Но, сега като нищо, победата на Италия ще бъде обяснена с расизма!
7
3
 
52
 
! Отговори
не съм расист, Но преди 2 години
Англичаните са симпатичен отбор от повечко бели момчета, които разчитат твърде много на тъмнокожите сред тях! Цвета на пропусналите дузпи е показателен!! Да не забравяме и фалшивата дузпа срещу Дания, пак изиграно от тъмен!!
6
0
 
52
 
! Отговори
гггг преди 2 години
А само като се замислиш колко милиона футболисти мечтаят да играят на ЕП, а още повече мечтаят за медал дори сребърен....
5
0
 
60
 
! Отговори
Очевидец преди 2 години
На черните не им издържаха нервите и пратиха Англия в позора.
4
1
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неуважение, което показва, че даже сребърни медали не заслужават. Добутаха ги до финала като домакини. Тук реваха и искаха да прекъсват мача и евентуално да ни наказват. А там заслепиха Шмайхел, а след снощните дузпи е имало обиди към пропусналите чернокожи играчи. Наказания за наглосаксите кога????
3
2
 
58
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
От 5 дузпи 3 да не вкарат! - Треньорът Гарет Саутгейт си е виновен за загубата на Англия. В последния момент вкара и след това той избра последните трима лигльовци и те абсолютно несериозно изпълниха дузпите си...
2
2
 
98
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лигльовци, извадиха късмет, че бяха в лесна група, а и факторът , че играят все пред свои, им помагаше. Като дойде часът на истината, се видя колко могат.
1
1
 
124
 
! Отговори
Да ги дадат на Дания преди 2 години
Да ги дадат на датчаните? Все пак, ако не им бяха подарили дузпа на полуфинала нямаше да вземат и това. Сигурно знаят, че са незаслужени и затова ги свалят.