Гръм и музики

Гръмотевичната буря на EXIT се размина, за сметка на музикалната, която ни разтресе с Manic Street Preachers, Overdrive и Korn
12 юли 2009 20:41,
10

Тежка музика и атмосферни условия поднесе вторият ден на Exit. 

Личната ни програма започна със задължителното посещение на концерта на българската банда.

Тази година това бяха Gravity Co., а пред Fusion сцената, на която те свириха, учудващо по-голямата част от публиката не беше българска.

Естествено, и българите бяха там и бяха ясно разпознаваеми, докато пеят и поддържат стабилно родната банда.

Въпреки старанията им обаче, ранният час си каза думата и количеството на публиката на поляната беше под нивото на Gravity Co., които звучаха подобаващо добре, докато изпълняваха сетлиста си от преаранжирани песни от първите си два албума, както и материал от предстоящия.

Видео от събитието очаквайте скоро, а сега вижте няколко момента от концерта им:

Снимка: Елена Пенева за Dnes.bg

След последното им парче с бърза крачка се запътихме към основната сцена, където програмата стартира за нас с Manic Street Preachers.

Култовата деветдесетарска банда показа, че все още я бива със супер енергичен лайф, който накара цялата публика да се дере и вълнува на всяка песен от брилянтния им мелодичен и политически ангажиран алтернативен рок.

Концертът проходи най-доброто от почти цялата им дискография, като започна с ранни хитове като Motorcycle Emptiness (1993) и продължи с класики като A Design for Life (1996), If You Tolerate This Your Children Will Be Next (1998), You Stole the Sun from My Heart (1999).

Бандата не пропусна да забие и материал от скорошния Send Away the Tigers (2007), като Autumnsong, както и от съвсем пресния Journal for Plague Lovers, излязъл през май тази година, от който чухме Jackie Collins Existential Question Time и Me and Stephen Hawking.

Вълнуващи и развълнувани, Manic Street Preachers качиха градуса на настроението на основната сцена до нива, които трудно биха могли да бъдат запазени и надминати.

Снимка: Елена Пенева за Dnes.bg


Въпреки това една от гордостите на сръбската хардкор сцена - Overdrive се впуснаха в предизвикателството непоколебимо и забиха качествен тежък сет, който подгря публиката за това, което предстоеше.

След концерта от небето започнаха да се изливат литри вода, а тълпата пред сцената се изпъстри в отлбясъците от десетки цветни дъждобрани.

Очакванията за буря, слава Богу, не се сбъднаха, но само в смисъла на метеорологичната прогноза.

Защото към полунощ на сцената се разрази гръмотевичният тътен, който предшестваше концерта на големия хедлайнер на втората вечер на Exit – Korn.

Бандата разби публиката с хитове от всичките си албуми.

Korn доказаха, че са абсолютно способни да срутят 40 хиляди фена и да изпарят дъждовната вода от фланелките им, заедно с всяко съмнение, че повече от 15 години след създаването си са в перфектна форма.

Разбира се, в сетлиста присъстваха задължителните Blind (1994), Got the Life и Freak on a Leash от култовия Follow the Leader (1998), Falling Away from Me (1999), Here to Stay (2000) и Coming Undone (2006), както и размазващи кавър-версии на Another Brick in the Wall на Pink Floyd и We Will Rock You на Queen.

Всички членове на бандата демонстрираха перфектна кондиция – Джонатан Дейвис се справи подобаващо с мощните си вокали, а особено впечатляващ беше новият барабанист на бандата Ray Luzier, който на моменти трещеше с почти дет ритъм.

След трите песни, които бандата заби на биса, облаците над Петроварадинската крепост бяха разкъсани, а феновете се запътиха към по-малките сцени на фестивала.

Снимка: Елена Пенева за Dnes.bg
 


На фронт стейджа започна енергичният сет на Andy C с MС GQ, а ние се запътихме към Explosive сцената, където хванахме последните песни от протяжния, депресиращ и кървав Doom метъл на британците от My Dying Bride.

След това, малко преди изгрев слънце, вече бяхме на път към квартирата си с абсолютно задоволен глад за тежка музика и гръмотевичен звук.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
'Ленчелавър преди 14 години
Мноооооо'о ми е интересно ако Елена се изтупа в сайта по сутиен и руса коса дали пак ще я хранят така в коментарите. Мисля, че си заслужава един такъв "социален" експеримент. :-D :-P
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хаха, снимките НЕ РАБОТЯТ. Честито ново програмиране на сайта.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Харкор - един харкор морков в задното отвърстие на Елена!Арт- гърлата няма елементарна грамотност.
6
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 14 години
Ти 'де видя снимки? Аз само няк'ви скрийнърки гледам. И хич не ста'ат за гледане - зат'ва са бъгави. :-)
5
0
 
0
 
! Отговори
bu преди 14 години
не мога да видя снимките :( не ми се зареждат...оправете ги де!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Корн ми бяха идоли в тийнейджърските години, ама тая статия.... освен ,че е под всякаква критика (количеството на публиката на поляната беше под нивото на Gravity Co, След трите песни, които бандата заби на биса, облаците над Петроварадинската крепост бяха разкъсани,качиха градуса на настроението на основната сцена до нива, които трудно биха могли да бъдат запазени и надминати) не е и за първа страница!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само харкор!
2
0
 
0
 
! Отговори
Milen преди 14 години
haha ... i na men mi trqbvashe vreme za da mi spadne ottoka sled koncerta im v zala Festivalna ...
1
0
 
0
 
! Отговори
Искрен преди 14 години
Само да уточня, че се пише харДкор... Както и да е. КОРН къртят - едвам си оправих амнезията след концерта им в София.