D2, NIN, Prodigy и Linkin Park взривиха Rock N Coke

Българската банда не остана незабелязана сред големите имена
23 юли 2009 20:55,
12

 

След като вече ти разказахме какво представлява фестивалът Rock N Coke, днес ще ти разкажем как се представиха турските фенове и по-специално как посрещнаха D2 на феста.

Първата фестивална вечер мина доста странно за българските стандарти.

Докато Janes Addiction свириха пред безразлична и почти апатична публика, a колоси като Nine Inch Nails и The Prodigy успяха да раздвижат здраво тълпата едва по средата на сетовете си, турската банда Duman заби пред зверски интерес.

Това е една от турските групи, които не вкарват стабилно етно (ориенталски) мотиви в песните си, но пък турците им се радваха, както ние тук се радваме на нашия Хиподил примерно.

Хората там просто си харесват собствената продукция, която като звучене наистина беше доста добра на места.

Всички знаеха песните и ги пееха с цяло гърло от първата до последната.

Просто останахме с впечатление, че феновете в Турция повече наблягат на родното производство и не се кланят толкова силно пред чужди кумири.

Вторият ден пък започна с D2 и българската група трябваше да открие главната сцена още в 14 на обяд, под жарко слънце и 40 градуса жега.

Очакванията ни бяха, че поради условията това ще се случи пред 20 човека, сред които и ние. Да, но още към 13 часа, докато групата си подготвяше сцената, на оградата се бяха закачили хора чакащи шоуто.

Персоналът се погрижи ентусиастите редовно да бъдат обливани с хладна вода.

До 13,30 се беше скупчила малка тълпа, а когато D2 излязоха да свирят в 14 часа, пред сцената имаше около 1000 човека.

Още по темата

За сравнение, предната вечер Janes Addiction свириха пред може би 2-3 хиляди максимум, а техният сет се падаше точно по залез-слънце.

Това, че толкова хора дойдоха в непоносимата жега да гледат неизвестна за тях група, не беше най-големият комплимент за D2.

Абсолютно всички фенове пред цената скачаха и пляскаха на българите, кефиха се в пъти повече, отколкото на Cold War Kids и Janes Addiction от предната вечер.

Хората наистина се разчупиха, първо защото музиката си беше много яка, и второ – защото феновете не страдат от предразсъдъци.

Попиха музиката бързо и без притеснение активно се включиха в забавата. Чакам момента, когато в България се съберат толкова хора за първата група на концерт и не я гледат от краищата на залата/стадиона със скръстени на гърдите ръце.

D2 наистина вкараха страхотни рок тупалки – песни само на английски (от албума 6).

Дидо пък се разгорещи до такава степен, че си позволи да слезе при публиката, да разпява хората пред сцената, да се прегръща с тях и прочие. Като се видяхме с момчетата след концерта, изглеждаха доста доволни и определено имаше защо.

Вторият фестивален ден пък премина под доста голям интерес като цяло, главно заради Linkin Park, които събраха най-голямата тълпа и се оказаха най-популярната група за местните фенове от целия line-up.

Преди тях забиха Kaiser Chiefs, които, противно на очакванията ни, се представиха доста активно и зарибяващо.

Очаквах да са големи дървета, в клиповете си са като умрели, но песните са им доста яки и здраво разбиха тълпата.

Скоро очакваме подробен видеорепортаж за престоя на D2 в Турция и очакваме ново видео от тях към песента Fake It.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
nasko преди 14 години
maikata vi na vsi4ki hateri se s lo6oto gledate bati smurdelite
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Живелииииииииииииии, само сръбско.............. Лажу ме, лажу зелене очи.....лажан е нихов сяй....... дай дай дай
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
rezani i rock...pak i turski bandi???...xa-xa-xa
8
0
 
0
 
! Отговори
Чалго-хаус маняк! преди 14 години
Ето сега давам пример на тези които мразят чалгата, не пишете там където има новина за чалгата, като не ви харесва, не влизайте там и не я плюйте! Аз съм чалгар, но се радвам за тази новинка която чета, че Д2 са били на една сцена с Продиджи и Линкин Парк! Да сте живи и здрави!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бях на този фестивал преди доста години, може би 5-6,но тогава наистина се изкефих максимално. Дано скоро започне да се организира нещо подобно и в България.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браточки, аз не слушам рок, кефя се на козове и рапец, ама Д2 според мед са много добра българска група, наистина разцепват!!! Кфо плюете срещу тях - като сте по-добри, направете и Вие нещо!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
MechaBanitsa преди 14 години
Бях на феста, но не заради d2 и не ги гледах. Като организация и групи фестивалът спокойно може да се нареди близо до водещите в Европа. Но хората наистина не бяха много - може би общо 40-45 хиляди за двата дни (Exit за сравнение е имал към 120 хиляди). Можем да се радваме, че такива неща се случват близо до нас, но и да ни е яд, че нямат аналог в България. Българската публика - независимо дали говорим за модерен рок или по-тежка музика - заслужава нещо такова. Но няма изгледи да се случи ...
4
0
 
0
 
! Отговори
Tom Araya преди 14 години
На Slayer в Колумбия през миналата година имаше 400 000 човека... Да се учат Д2, и срещу тях да тичат, няма да ги стигнат! *** бездарниците!
3
0
 
0
 
! Отговори
svetli преди 14 години
а нали се сещаш, че тия 1000 човека (ако верно са били толкова) са отишли толкова рано за да могат да бъдат на по-предна позиция за концерта на Линкин Парк а не заради D2.Иначе скучна и елементарна статия, постаравейте се малко повече моля!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
като гледам снимката, това по скоро си е панаир, и то не особено голям....
1
0
 
0
 
! Отговори
nofx преди 14 години
Дано скоро и у нас се организират подобни фестивали!!! и чакаме Millencolin!!!