Уикенд с Dnes.bg: Helloween, Cherry Poppin' Daddies, Pete Tong

И още в края на седмицата: 12 години HMSU и Bugz In The Attic
Обновена: 21 яну 2011 14:52 | 21 яну 2011 14:51,
0
Уикенд с Dnes.bg: Helloween, Cherry Poppin' Daddies, Pete Tong
Steve Perry от Cherry Poppin Daddies. Снимка: Александър Попов

21 януари, петък

КОНЦЕРТ

Cherry Poppin Daddies
Cherry Poppin' Daddies са една от легендарните нови суинг банди, които възраждат стила и го превръщат в платинен мейнстрийм в началото на 90-те. Идват за втори концерт у нас, след като преди 2 години срутиха от танци публиката и залата заедно с повторно събралите се специално за случая КГБ и Шкода. Този път ще ги подгряват Уикеда с обновен в суинг вариант репертоар. Още – от основателя и вокалист на групата Steve Perry  в специално интервю за Dnes.bg – тук!
4км Party Center
21 януари (петък), 4км, 20,00 Уикеда

Bugs In The Attic Soundsystem
Легендите в броукън бийт стила Bugz in the Attic са първите за 2011 гости на поредицата партита Reel Feel. Идват в Soundsystem вариант с Orin Walters (Afronaught), Kaidi Tatham в комбинация с незаменимия вокал на Bembe Segue. Какво ни очаква от тримата, чети тук!
Sofia Live Club
21 януари (петък), 22,00

КИНО

Бони и Клайд
Градски легенди, емблематични образи, ретро романтична стилистика. Във филма на Артър Пен от 1976 година участват Уорън Бийти, Фей Дънауей, Майкъл Полард и Джийн Хекман. Действието се развива в Америка през 30-те години на 20 век, когато гангстери аматьори се превръщат в легенда, докато добре се забавляват заедно...
Одеон Филмотечно кино
21 януари (петък), 17,30

ТЕАТЪР

Тихи, невидими хора
Пиесата на Яна Борисова, режисирана от Десислава Шпатова, е абсурдна комедия, посветена на „невъзможното” изкуство на общуването.
Ако преди да се скарат, хората, решили да построят Вавилонската кула, бяха инвестирали няколко часа в опит да се разберат, може би тя щеше да е завършена. В пиесата героите се оказват пленници на ситуация, която ги принуждава да прекарат доста време заедно, напълно изгубени в превода.
В средата на тази невъзможност обаче се намира пространство, много по-интересно от видимото, където неразбирането се превръща в материя, с която героите започват да изграждат магическа реалност...
Младежки театър Николай Бинев
21 януари (петък), Камерна зала, 19,00

22 януари, събота

ПАРТИ

Pete Tong
Студеният сезон определено има как да стане горещ с партито на една от емблемите на световната електронна сцена – Pete Tong. Всички с носталгия към времената на големите безпаметни партита безспорно ще се пренесат в мечтите на Ибиса с микс от електро, хаус и денс, които те карат да танцуваш до малките часове... От българска страна ще пускат Juan Alvarez и Liubo Ursiny.
Ялта
22 януари (събота), 23,00

12 години HMSU World of Drum and Bass

През януари родната дръм енд бейс формация H.M.S.U. навършва 12 години и традиционно ще отпразнува повода с мащабно парти на 22 януари. В него ще се включат международните гости, пожелани от публиката Temper D, Jade, Logistics (Hospital Records) и DJ SS, както и артистите от HMSU Cooh, Ogonek, Mocks, Konspirator, Targy, acidtrip и EXo. Още чети тук!
4км Party Center
22 януари (събота), 4км, 22,00

ФЕСТИВАЛ

Солта на морето
Цветята на Корана вече цъфтят по софийските киноекрани, а една от интересните прожекции в тазгодишното издание е на копродукцията с палестинско участие „Солта на морето“. Преминал през официалните селекции на престижните фестивали в Сан Себастиан, Кан, Трайбека и Лондон, филмът разказва за Сорая. Родена в Бруклин в семейството на бежанци от Палестина, тя разбира, че всички спестявания на дядо й са замразени в банкова сметка в Яфа. Това е основателна причина за Сорая най-сетне да посети родината на своите предци. След дълги процедури на летището тя е допусната в страната. Предстои й приятна среща с Емад, младеж, чиято мечта е веднъж завинаги да напусне територията на Палестина... Пълна програма на фестивала – тук!
Euro Cinema
22 януари (събота), 18,45

ТЕАТЪР

Козата, или коя е Силвия?
Пиесата на Едуард Олби, която самият драматург аплодира в интерпретацията на Явор Гърдев, е безспорно сред най-важните явления на българска сцена миналия сезон, а и в последните години. Историята за примерния и успял съпруг и баща, който се влюбва в коза, е представена с прийомите на класическата трагедия. Между смеха и отчаянието, „Козата, или коя е Силвия?“ е задължителна спирка в родния афиш.
Народен театър Иван Вазов
21 януари (петък), Камерна сцена, 19,00
22 януари (събота), Камерна сцена, 19,00

23 януари, неделя

МУЗИКА

Helloween/ Stratovarius/ Avatar
Емблематичните банди ще забият на цели два концерта у нас, след като първата дата бе напълно разпродадена за нула време. Helloween стартират кариерата си в началото на 80-те години. Бандата е считана за една от първите и най-известни пауър метъл групи в историята. Тяхна запазена марка забавните текстове с пародиен характер. У нас ще представят новия си албум “7 SINNERS” (2010).
Зала Христо Ботев
23 януари (неделя), 20,00

ФЕСТИВАЛ

Късометражна програма Кино Изток
Късометражната програма на Цветята на Корана включва 5 филма – турските „Велосипед“ и „Сънища в безвремие“, ливанския „Берлин-Бейрут“, британския „Тръни и коприна“ и „По границата“ от Тунис. Те разказват увлекателни и поучителни, приказни и реалистични, забавни и тъжни, плашещи и романтични истории. 
Dada Cultural Bar
23 януари (неделя), 19,30

ТЕАТЪР

Три дъждовни дни

Меланхоличен и вълнуващ разказ за няколко поколения, преживели няколко трагедии, сред които – войната във Виетнам, Голямата депресия, сривът на Американската мечта и на собствените си планове. И всичко това – на фона на катастрофата на една любов в нестандартен любовен триъгълник. Допълнено с великолепна актьорска игра.
Театър 199 Валентин Стойчев
23 януари (неделя), 19,30

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари