Седмица с Dnes.bg: Children Of Bodom, The Correspondents, Furious Fiesta

Най-интересното в културния календар на София
Обновена: 26 апр 2011 16:53 | 18 апр 2011 10:45,
5
Седмица с Dnes.bg: Children Of Bodom, The Correspondents, Furious Fiesta
Children Of Bodom. Снимка: Болкан ентъртейнмънт

18 април, понеделник

ПРЕМИЕРА

Адел и проклятието на пирамидите
Люк Бесон отдавна доказа, че европейското кино може да бъде също толкова амбициозно в огромните зрелищни и изпълнени със специални ефекти продукции, колкото и холивудското. „Адел и проклятието на пирамидите“ е поредният аргумент и макар че трудно може да се сравнява с неговите „Леон“ и Angel-A например, лесно се вижда режисьорският му почерк. Филмът е направен по култовите комикси на французина Жак Тарди и разказва за Адел Блан-Сек (Луиз Бургоа), която смело влиза в древни гробници  и схватки с мистериозни противници, докато се опитва да възкреси мумия, за да спаси сестра си. Втората сюжетна линия пък следи как френски професор възкресява птеродактил, с което хвърля в шок Париж. Сравненията с Индиана Джоунс са неизбежни, но сюжетът е истинска какофония от случки, екшън, специални ефекти и хумор. Уви, крайният резултат не е нищо особено, но процесът не оставя публиката да скучае нито за миг.

Писък 4
Четвърта част от култовата трилър серия „Писък“ отново ни среща с Сидни Прескът (Нийв Кембъл) десет години след като оцелява от нападенията на психопата с маската. Тя вече е успешен писател, автор на книга, описваща живота й. Издателите й настояват да посети родния си град в рамките на турнето за популяризиране на романа Out of the Darkness. Завръщането я среща със старите познайници Шериф Дюи и Гейл, Сидни Джил  и майка й Кейт. За съжаление всички те ще се изправят срещу още някой, който е решил отново да намине през града... Още за филма!

ПАРТИ

Old School Hip Hop Party
Предимно 90-тарски хип-хоп ще звучи в понеделник. Традиционното вече парти ще припомни класики на Run DMC, The Sugarhill Gang, Grandmaster Flash, NWA, The Jungle Brothers. Присъстващите ще се порадват и на силните години на Dr. Dre, Onyx, Beastie Boys, Public Enemy, House Of Pain, Ice T, Ice Cube, Naughty By Nature, Cypress Hill, Big Daddy Kane, 2 Live Crew, 2 Pac, LL Cool J. Няма да бъдат прескочени и  Arrested Development, Lords Of The Underground, Lordz Of Brooklyn, както и изгряващите тогава Snoop Dog, Busta Rhymes, Redman, Notorious B.I.G. и много други. Лютата подправка ще са и български хип-хоп парчета. Входът е свободен.
Строежа - 18 април (понеделник), 21,00

19 април, вторник

МУЗИКА

Children Of Bodom
На 19 април Children Of Bodom ще сбъднат мечтата на българските си фенове и ще направят първия си концерт у нас! Страната ни е част от предстоящото двумесечно Европейско турне, включващо 23 държави и подгрято от Machinae Supremacy и Ensiferum. Още за концерта чети тук!
Зала Универсиада, 19 април (вторник), 20,00

Tripple A, Пистамашина
На 19 април на една сцена ще свирят две от най-свежите явления в родната музика. Tripple-A ще предложат обичайния си позитивен коктейл от гласови и инструментални импровизации, които надхвърлят стиловите определения. Пистамашина пък отново ще зарадват публиката с безкомпромисния микс от семпли и живо изпълнение. Още за концерта
Sofia Live Club, 19 април (вторник), 21,00

ПРЕМИЕРА

Смъртта на търговския пътник
В сезона на Народния театър, посветен на американската драматургия, поредната премиера е по класиката на Артър Милър "Смъртта на търговския пътник". Режисьор е Борислав Чакринов, а в главната роля е Ивайло Христов. Заедно с него историята за пенсиониращия се Уили Ломан и семейството му ще разкажат Жорета Николова, Валери Йорданов, Калин Яворов, Марин Янев, Петър Попйорданов и др.
Народен театър Иван Вазов
19 април (вторник), 19,00

СЕВЕРНО СИЯНИЕ

Свободни като птици
В латвийския филм четирима режисьори (Янис Калейс, Янис Путнинс, Гатис Смитс, Анна Видулея) се опитват да уловят простички, но съществени преживявания на един човек в различни периоди от живота му – детство, юношество, зрялост и старост. Четирите слабо обвързани сегмента образуват единен разказ и се преплитат там където всяка случка предоставя отправни точки към останалите. Още за Северно сияние!
Червената къща, 19 април (вторник), 18,00

20 април, сряда

МУЗИКА

Violon Profond
Дуото от глас и виолончело преработва рок класики в кабаретно-комедиен стил. Свързано с театралната ъндърграунд сцена във Франция, но обиколило цял свят в 13-годишната си история, то определено ще предложи нещо ново и интересно на първия си концерт пред българска публика...
Чешки културен център, 20 април (сряда), 21,00

Furious Fiesta

Furious Fiesta ще събере две страхотни групи, чиято неизбежна среща ще ви накара да се чудите защо това не се е случило по-рано! На една сцена ще свирят белгийската банда Skarbone 14 и забавните чалгамъфини от Q-Check. Чуждите гости са една от най-постоянните и купонджийски групи в Белгия, с 10-годишна успешна кариера. Известни са с лудите си живи изпълнения в ска-рок стила. Q-Check пък ще представят хитовете си "Поп-фолк звезда" и "Чакараци", както и 3 нови песни, сред които дует с небезизвестния Сърмата Хари - ексвокал на група Шкода и култов образ в българската ъндърграунд сцена.
Soul in da Hole, 20 април (сряда), 21,00

КИНО

Убежище
Филмът на Франсоа Озон разказва с поетично и лаконично великолепие историята на Мус, която разбира, че е бременна, след като приятелят й умира от свръхдоза. Тя решава да задържи детето и да продължи живота си в уединена къща извън Париж. Заедно с нея там е братът на починалия – чувствителен гей, който се опитва да направи всичко възможно, за да й помогне. В убежището им животът сякаш е забравил за тях, но не задълго...
Euro Cinema, 20 април (сряда), 19,45

ТЕАТЪР

Каквото направи дядо, все е добре
Кукленото представление за възрастни по Ханс Кристиян Андерсен на Васил Василев – Зуека, и съпругата му Нина Димитрова (заедно – Театър Кредо) е играно в стотици държави, на десетки езици и е наградено с купища отличия. Темите на постановката са любовта и всичките й контрапункти, а очарованието на представлението, което се играе вече 15 години, е в полета на фантазията, с която е направено.
Театър 199, 20 април (сряда), 19,30

21 април, четвъртък

МУЗИКА

The Correspondents
Електро суинг и хип-хоп пионерите The Correspondents идват за един вълнуващ концерт в София на 21 април. Британското дуо ще бъде подкрепено и от сетове на Funkusion и The Smugglers Collective. The Correspondents са Mr Bruce и Mr Chuckles, които заедно са си поставили за цел да възродят винтидж мелодиите и да ги актуализират за модерния клубен живот. Смесвайки майсторски семпли от суинг и джаз класики с елементи от съвременната електронна музика, дръм енд бейс и хип хоп, дуото се превръща в един от главните виновници за експлозията на Electro Swing манията по цял свят. Още за концерта!

ЕДИН СВЯТ

2012: време за промяна
Фестивалът "Един свят" е в разгара си и "2012: време за промяна" е един от филмите, които са задължителни за почитателите на документалното кино, ню ейдж философията и еко идеята. Изходната точка е, че човечеството е изправено пред криза на много нива. Прясната вода и благата на природата намаляват, запасите от храна също се изчерпват, въздухът става все по-мръсен. Според създателите на филма обаче едновременно живеем във време на трансформации. И вместо да пропагандира световна глобална революция, филмът разкрива как по-добрият живот е въпрос на избор и напълно изпълнима мисия. Прави го чрез десетки интервюта с архитекти, просветени духовни водачи и различни видове производители на биохрани, подкрепени от звезди, като Елън Пейдж, Стинг и Дейвид Линч. Макар че не казва почти нищо ново, е добре направен, динамичен и вдъхновяващ.
Euro Cinema, 21 април (четвъртък), 20,15

ТЕАТЪР

Голямото кихотене
За съжаление кукленият театър за възрастни у нас е по-скоро изключение, но когато изключението е добро, то не остава незабелязано. "Голямото кихотене" е един от онези добри примери на поетичен хумор, които ни напомнят за децата вътре в нас, неспирно търсещи доброто и любопитни за света. Постановката тъгува по Дон Кихот и по времето, когато общуването между хората не е било непрекъснато "кихотене". Всъщност самият Дон Кихот отсъства, а на мястото на мечтите и идеализма са въпросите къде загубихме великаните, вятърните мелници и изгревите...
Столичен куклен театър – Салон Гурко, 21 април (четвъртък), 18,30

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Оценката преди 13 години
Е, няма да се оправим!Щом на Scream 4 премиерите му са по следния начин:в USA на 11 April 2011 и в Bulgaria на 15 April 2011 А пък на нормални филми като The Lincoln Lawyer са по следния начин:в USA на 10 March 2011 и в Bulgaria на 22 April 2011
4
0
 
2
 
! Отговори
Кристина преди 13 години
BODOM \m/ !!!
3
1
 
2
 
! Отговори
Чубака преди 13 години
Какви ги дрънкате бре. Follow The Reaper си е много свестен албум. Дано да чуем солото в Children of decadence. Фекалий за вас...
2
4
 
4
 
! Отговори
Zmei goryanin преди 13 години
Children of Bodom са ми рядко противни! Много трудно мога да ги издържа и 2минути, а слушам доста хард....
1
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 13 години
Children of Bodom imat tochno edin dobyr album, "Something Wild". Sled tova stanaha komersialen pop-rock za tiineidjeri. Ne si zaslujava.Osobeno posledniqt im album e ujasna boza. Edni i sy6ti melodii vyrtqt ot 5-6 godini nasam.