Уикенд с Dnes.bg: за животните, с музика

Няколко интересни събития през празничния уикенд
Обновена: 7 май 2011 15:07 | 7 май 2011 15:07,
0
Уикенд с Dnes.bg: за животните, с музика

7 май, събота

ТЕАТЪР

Както ви харесва
Една от най-сложните комедии на Шекспир, в която младостта на човека се случва между урбанистичния сив град и цветната Арденска гора – условно място, където хората се влюбват, обичат се и са щастливи и свободни. Красимир Спасов и екипът на Армията отново в Шекспирова комедия, след 13 сезона пълни зали на „Много шум за нищо“.
Театър Българска Армия
7 май (събота), 19,00 ч.

МУЗИКА

Благотворителен фестивал в подкрепа на бездомните животни в България
Над 20 български групи и музиканти ще се включат в инициативата в подкрепа на бездомните животни в България. Входът е 5 лева, а средствата ще отидат за лекарства, ваксини, медицински материали, храна, купички, поводи, нашийници, легла или постелки за всеки един приют, изолатор или кастрационен център в България, който има нужда от такива. Началото е 14,00 в Pork Pie в Борисовата градина, а след като се стъмни мястото се мести в бар 8 bit. Ето и групите: Der hunds, Футбол и Шахмат, Q-check, Whokares , Bo & Mihaillness , Apo & Nevena, Шум, Melekh, MAZE, Alien Industry, BabylonMechanics Crew, Zionlionz Soundsystem, HMSU:Konspirator, Red One, Disco Nutter, Roka, DRUMROLLERZ, Smartech, Presize и HMSU: Ogonek
Pork Pie
7 май (събота), 14,00 ч.

КИНО

Бютифул
След „Кучката любов“, „21 грама“ и "Вавилон", Алехандро Гонзалес Иняриту направи рязък завой от обичайната си стилистика с новия „Бютифул“. Праволинеен сюжет, който не се простира до всички краища на света чрез множество взаимносвързани истории. И отново любимата тема на режисьора – смъртта и умирането. „Бютифул“ разказва за Уксбал (Хавиер Бардем) – баща на две деца, който се занимава с дребни и опасни далавери в престъпния свят на Барселона. Той разбира, че вече е в безнадеждно напреднала фаза на рак и трябва да подреди земните си дела, преди да си отиде. Действието се развива бавно, напоително меланхолично и съзерцателно. Семплият сюжет е фон, на който режисьорът отново разсъждава за преходността и смисъла на живота. „Бютифул“е поредното красиво пресъздаване на гледката от ръба на света...
Euro Cinema, 18,15 ч.
Дом на киното, 15,30; 20,30 ч.

8 май, неделя

ТЕАТЪР

Фрида
Спектакълът по пиесата на сръбската писателка Саня Домазет („Коко“) е за въображението и болката, за любовта и ревността, за греховете и прошките, за страстта и нежността, за сънищата и реалността. Представлява вълнуващо пътуване в сложния лабиринт от срещи и раздели на една от най-големите икони на ХХ век – мексиканската художничка Фрида Кало. Великолепна роля на Станка Калчева, поредно интересно режисьорско решение на Веселин Димов и истински оригинална сценография и костюми.
Младежки театър Николай Бинев
8 май (неделя), 19,00 ч.

КИНО

Стъпки в пясъка
Емигрантската тема в новото българско кино явно е неизчерпаема и „Стъпки в пясъка“ е поредното заглавие, което разказва за любовта, разделена от километри, граници, и глупавите правила на соц режима. Този път обаче, освен с меланхолия, мъка и сантимент, разказът е подправен със свеж хумор и качествен диалог. Така клишетата дават път на добрата киноистория и препоръката да й се насладите.
Cinema City, 14,40 ч.
Влайкова, 16,00; 18,00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари