Уикенд с Dnes.bg: Len Faki, Wally Lopez, Dark Tranquillity

Най-интересното от културния календар на София в края на седмицата
20 май 2011 14:00,
5
Уикенд с Dnes.bg: Len Faki, Wally Lopez, Dark Tranquillity
Wally Lopez. Снимка: Yalta

20 май, петък

МУЗИКА

Dark Tranquillity

Едни от пионерите на легендарната шведска дет метъл сцена Dark Tranquillity най-после ще свирят за първи път в България. Емблематичният мелодичен гьотеборгски дет метъл звук ще разлюлее София като част от турнето на бандата с 5 дати на Балканите – в Румъния, в Турция, две в Гърция и една у нас. Още за концерта - тук и тук!
Mixtape 5
20 май (петък), 20:00

ПАРТИ

Len Faki
В София ще гостува един от резидентите на  Бергайн - най-горещата техно точка в електронната вселена. Мощен звук, ударни баслинии и ритъм 9 по Рихтер обещава авторът на емблематичните парчета Death by House,  My Black Sheep,  Rainbow Delta и Mekong Delta. Зад пулта, разбира се, ще са и родните техно екзекутори Стивън, Смърф и Мис Лидия от Метрополис.
Element
20 май (петък), 23:30

Wally Lopez
Основоположникът на хаус музиката в Испания Wally Lopez, ремиксирал  артисти като Tïesto, Marco V, Valentino Kanzyani, Dirty Vegas, Bob Sinclar и Robbie Rivera, идва у нас. Един от най-желаните артисти във всички клубове в родината си и по света, той стои зад множество хитове, резидент е на Pacha и Space в Ибиза и четири поредни години е единственият испанец в класацията в DJ Mag Top 100. У нас ще пуска горещ хаус от слънчевата държава на страстта и обещанието е за висока парти температура до сутринта.
Ялта
20 май (петък), 23:30

КИНО

Синьо кадифе
Наивен млад мъж неволно открива мрачния свят, който съществува под повърхността на привидно скучно градче в американската провинция. Тайната се разплита внимателно и постепенно, кошмарно и нежно, сладострастно и садистично. Уникалното и буквално екранно пътуване на зрителя през вътрешността на случайно намереното отрязано ухо, за да изскочи по обратния път (и то направо през ухото на главния герой!) си струва пътешествието и нервите. Първият шедьовър на Дейвид Линч, с Изабела Роселини и Денис Хопър в главните роли, в който атмосферата е повече от смразяваща.
Одеон Филмотечно кино
20 май (петък), 19:30

ТЕАТЪР

Пиесата за бебето
„Пиесата за бебето“ на Едуард Олби е първият текст на съвременния класик на американската драматургия, с която Явор Гърдев пожъна сериозен успех (преди „Козата или коя е Силвия“). В нея трикратният носител на наградата “Пулицър” и двукратен носител на наградата “Тони” разказва за това как двама души се опитват да отнемат бебето на други двама. Тази наглед обикновена история придобива характер на абсурден психотрилър – чувствено завладяващ, смешен и зловещ, провокативен и загадъчен. Олби ни подмамва да навлезем дълбоко в зоната на човешкия здрач, където ни чакат заредени емоционални мини. Стъпваме слепешката, мините наоколо не се взривяват, но напрежението от неизвестността и постоянният страх от неизбежния взрив започват да произвеждат предварителни опустошителни детонации в душите ни. Между вълнението и дискомфорта едно е сигурно – никой няма да си тръгне от залата безразличен.
Театър 199
20 май (петък), 19:30

21 май, събота

КИНО

Храна за душата
След поредица от тежки емигрантски драми Фатих Аким му отпусна края със забавната Soul Kitchen – история за двама братя и техните съмишленици и врагове по пътя към мечтания собствен ресторант. Приятен хумор, чуден саундтрак и обещана усмивка през цялото време.
Euro Cinema
21 май (събота), 20:30

ТЕАТЪР

Грозният
Постановката по пиесата на Мариус фон Майенбург е дело на чудото на новата българска режисура – Василена Радева. Отличена с няколко театрални награди, постановката е ироничен, авангарден и безмилостен поглед върху понятието красота в съвременния свят. Абсолютно задължителна спирка на столичната сцена!
Театър София
21 май (събота), 19:00

МУЗИКА

Благотворителен Концерт – Изложба Love Me
Инициативата е в подкрепа на нуждите и целите на фондация Animal Rescue Sofia. Зад каузата им ще застанат Macrophone, Airbag, Ogi 23, AudioVelvet, Явор от Gravity Co. и DJ Dizzy Miss Lizzy. Фотоизложбата ще бъде открита в 16.00, а партито - в 21.30.
Radio Cafe
21 май (събота), 21:30, 8лв

22 май, неделя

КИНО

Непреклонните
Братята Коен отдавна са доказали умението си да превръщат жанровете в рамка за оригинални истории, разказани с тонове оригинален хумор, остроумен диалог и ексцентрични персонажи. „Непреклонните“ е поредното доказателство. Римейк на класически приключенски екшън, филмът разказва за 15-годишната Мати Рос, която след убийството на баща си търси справедливост в необясним свят на корумпирана и мързелива власт, каубои, индианци и наемни ловци на глави.
Euro Cinema
22 май (неделя), 20:15

ТЕАТЪР

Облогът на Паскал

Текстът, който на пръв поглед е пределно ексцентричен с решението си да бъде разговор между кучета, всъщност е остроумна и адски забавна пиеса на испанския философ, есеист, публицист и автор на над 40 театрални текста Хуан Майорга. Разказва за тежко психическо и физиологично изпитание на живот, чест и смърт, пред което са изправени три кучета, борещи се за специалния нашийник на специалните служби. Решени архетипно (страхливият отличник, чистокръвният интригант и тайнственият интелектуалец), персонажите са повече хора от самите си стопани. Страхотните режисьорски решения, майсторска актьорска игра и забавни моменти, които те карат да се смееш с глас, в един момент стават и леко горчиви заключения за човешката природа. Проникновен, динамичен и различен – определено спектакълът е едно от добрите попадения на столична сцена.
Театър 199 Валентин Стойчев
22 май (неделя), 19:30

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Len FakiWally LopezDark Tranquillity
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
sasha преди 12 години
И не само бенгинг :Р
4
0
 
1
 
! Отговори
Елмар преди 12 години
Ще пропусне, щото после много ще я боли вратлето от куфеене :)Иначе с тези буйни къдри е идеална за хедбенгинг :))
3
0
 
3
 
! Отговори
ХМММММ преди 12 години
Госпожо Пеева,вие ще ходите ли на Dark Tranquillity ? :)
2
3
 
1
 
! Отговори
Marty преди 12 години
Пропуснахте Marty Friedman в събота, който е значително по културен от Dark Tranquillity :)
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преслава е у среда в студенски!