Куче или коте за бебето

Домашните любимци "имунизират" децата срещу по-късна алергия
Обновена: 15 юни 2011 15:32 | 15 юни 2011 15:32,
14
Куче или коте за бебето
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За децата, които от по-ранна възраст са в компанията на домашни любимци, рискът от развитие на алергии е по-малък, съобщи ЮПИ.

Учените установили, че присъствието на куче или котка у дома не увеличава риска детето да стане алергично към домашните любимци.

Ръководителят на изследването Ганеша Уегиенка от болницата "Хенри Форд" и колегите му проследили състоянието на група деца от раждането им до навлизането им в зряла възраст, що се отнася до ефекта от контактите им с котки и кучета. Когато станали на 18 години, 563-ма участници дали кръвни проби, които били изследвани за наличие на антитела срещу кучешки и котешки алергени.

Учените констатирали, че контактите с дадено животно през първата година от живота са изключително важни и в някои случаи изглежда имат защитна роля.

За млади мъже, в чиито домове е отглеждано куче през първата година от живота им, рискът да станат алергични към кучета е 2 пъти по-малък в сравнение с мъжете, в чиито семейства не е отглеждано куче през първата година от живота им. И мъжете, и жените са с 2 пъти по-малък риск от развитие на алергия към котки, ако са живели с котки през първата година от живота си. Резултатите от изследването са публикувани в Clinical & Experimental Allergy, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Макар полезни, домашните любимци носят и вреда. Пример с "Кучешката тения". Линка който копирах е статия за вреда от домашните любимци.. blog.zepir/bg/blog/view/id/3/page/5/Chrevni-paraziti-pri-decata.html
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Израснъл съм с куче в апартамента. Сега имаме и куче и коте. Допълнителен плюс да съжителстваш с домашен любимец от ранна детска възраст е фактът, че се научаваш да обичаш животните.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 5:Моят съвет е да продупиш с игла балончетата, които тати държи в чекмеджето на спалнята.
11
4
 
5
 
! Отговори
Баси преди 12 години
Братче и сестриче искали ... тя земята пренаселена, те още искат да се плодят и целта е да има обслужващ персонал, защото кучето не може да пере чорапи примерно...
10
5
 
4
 
! Отговори
no name преди 12 години
И още нещо, грижата за човек и близък е едно, грижата за животно е нещо съвсем друго, както казват и други от пишещите коментари във форума - научи си децата да се грижат за братче или сестриче, пък ако имаш условия им позволи да гледат и животно навън от вкъщи, в собствения ти двор, хем и децата да са щастливи, хем и животното да не е в капана на апартамента ти. Това не е упрек към родителските качества на никого, а просто отразява виждането ми по въпроса.
9
4
 
5
 
! Отговори
no name преди 12 години
Айде знаем колко отговорно си гледат децата домашните животни - точно докато им омръзнат, впоследствие извеждането им и грижата се оказва непоносима тежест, която се прехвърля на родителите, които като няма какво друго - просто изоставят животните навън, в някой друг квартал.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен това децата, които са расли с домошно животно са по-отговорни, защото от рано са се научили да се грижат за някой друг. А не като порастнат и станат родители, понякога без дори да го искат, да изпаднат в паника защото не са се научили на отговорност и грижа.
7
0
 
10
 
! Отговори
аз преди 12 години
Бе ИВО остави ги децата.Те вместо да си учат уроците четат политиката.Ай сега обясни им,че сегашните политици нито са учили уроците,нито са чели книжките за през лятото.
6
2
 
18
 
! Отговори
Ivo преди 12 години
До #1.Родината ТИ няма нужда от дечица. моите и двете не ги пожела нито в яслите си нито в градините си.
5
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
*** и аз съм съгласен за братче или сестриче,ама мама и тати се оправдават със световната криза.Моля дайте съвет
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
svinq baberka.
3
0
 
6
 
! Отговори
jasemi преди 12 години
Хайде почна се!
2
23
 
4
 
! Отговори
no name преди 12 години
Ако живееш в къща и кучето/котката е в двора ти - чудесно, но не съм съгласен да ми се натрапват миризми, косми и какви ли още не гадости от домашно гледаните животни на съседите в кооперацията, в т.ч. и на уличните гадини, които са на издръжка на "милосърдните" съседки.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не знам дали коте или кученце, но съм сигурен, че е най - добре до всеки малчуган да има братче или сестриче - хем няма да расте самотно егоистче, хем Родината ми има нужда от дечица