Мрънкането е вродено при всички жени!

Изводите на учените обясняват "шоколадовата зависимост"
Обновена: 17 юни 2011 15:11 | 16 юни 2011 07:04,
122
Мрънкането е вродено при всички жени!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Мрънкането е вродено при всички жени!" Това не е жалба на шовиниста мачо или недоволния съпруг, който е понесъл словесната буря, след като е забравил да изхвърли боклука.

Учените от шведския медицински институт са си направили труда да проучат и докажат нещата научно, съобщи "Дейли мейл".

Те установили, че женският мозък наистина е склонен към повишена тревожност, депресия и смяна на настроенията. При това тези особености се влияят силно, ако жената е на нискокалорийна диета с увеличен прием на белтъчини.

Известно е, че жените страдат по-често от депресия в сравнение с мъжете. Всяка четвърта жена преминава курса на лечение в даден етап от живота си, докато при мъжете – едва всеки десети.

По време на проучването учените установили две ключови различия в преработването на серототина – хормона на щастието, от мъжкия и женския мозък. При наличието на високо ниво на серотонин човек усеща удовлетворение, сънят му е по-добър и по-рядко огладнява. Ниското ниво на този хормон предизвиква депресията. Действието на повечето антидепресанти е насочено именно към повишаването на серотонина в организма.

Освен това жените преживяват повече стресови и психологични травми (раждане, отглеждане на деца) и с времето мозъкът губи способността да регулира настроението и половото влечение, обясняват експертите от калифорнийския университет.

Те съветват жените, склонни към раздразнителност, да потърсят помощ при специалист или да променят начина си на живот.

Изводите на учените може би са обяснението на „шоколадовата зависимост” при жените, която в много случаи се явява сигурно лекарство срещу лошото настроение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: депресияженисеротонин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
8
 
! Отговори
juju преди 12 години
Е, вижте и медальона и тогава пок ще си говорим...
91
7
 
16
 
! Отговори
И в този ред на мисл преди 12 години
Защо, като водите половинката на ресторант и прочие ходите с мама, баба, сестра, брат и цялата рода? Това е вашата жена, не на майка ви, баща ви и цялата рода, това са вашите деца!!!Това е вашате семейство, това е вашата връзка, това вашето отношение, това са вашите проблеми, това са вашите радости, не на мама, бати, татко, кака, чичо, стринка и цялата рода, свекърва и тъща ,шуронайка и прочие!
90
1
 
0
 
! Отговори
До 83... преди 12 години
коментара е до 83 всъщност.81 съм аз :-))
89
2
 
10
 
! Отговори
До 81 преди 12 години
...и след като чуеш сухото"Това пък що ?" Ти би ли имала желание да продължиш?Или когато опитвайки се да си поговориш разпускащо,се намеси някой друг в разговора(сестра и примерно) и ти останеш по средата на изречението...а вечното уморена съм...Аз не съм ли изморен,да не би да се препичам по цял ден...Мъжете също искат внимание.Не може да задържиш мъж до себе си и да искаш нещо по-мило,ако се държиш с него като с вещ.И междо другото - пробвал съм и затова имам смелостта да пиша.
88
6
 
10
 
! Отговори
смех... преди 12 години
Защо изневерявали? Забравил е как ти изглежда, защото не му даваш за това, това не е изневяра. Щом един мъж допусне една жена да мрънка и да е нацупена, това e индикация, че нещо изобщо не е наред. А, Добро е утро!
87
12
 
21
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Обикновенно се дължи от нередовен секс или липса на подобен изобщо. Няма да забравя след купон по двойки на сутринта като се видяхме пак, мацките които бяхме довели бяха супер щастливи и усмихнати :) Тия намръщените и мрънкащите са *** повечето
86
9
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
До 83: Няма никакви проблеми, след като обичате да ви покоряваме всеки ден. Имам си една голяма сопа и нямам никакви проблеми да покорявам всеки ден!
85
12
 
13
 
! Отговори
do 83. ЕТNА преди 12 години
А пък мъжете обичаме да ни задоволяват орално всеки ден, а не само като има подаръче или "романтична вечеря"... После ще мъжете изневерявали :)
84
4
 
5
 
! Отговори
У лево преди 12 години
Който не може, негова грижа. Аз за това сериозни връзки с жени нямам и нека мрънкат на други слушатели.
83
6
 
23
 
! Отговори
кУрифей преди 12 години
Най-накрая разкрих смисъла на посланието от дядо ми Сений, който навремето беше казал "Момчето, Господ е дарил мъжете с две глави, а жените с две усти - запуши им устата и да ти е мирна главата" :D
82
2
 
17
 
! Отговори
yaro преди 12 години
жените са необходимо зло...ядосват ни,досаждат ни,ама без тях не можем...:)
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i edna dovolna zena marka. tova e samoza6tita. ako ne go pravi mazat se uspokoiava, 4e mu e varzana v karpa i stava nemarliv.
80
6
 
9
 
! Отговори
Гойко Мити4 преди 12 години
То не е ли да я заведеш не ресторант и накрая на вечерта да ти кажат - Ех, само когато съм в мензис хапвам толкова много :) хе хе
79
5
 
8
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
81, моля те да опиташ!! Ще чакам утре да чуя (прочета) какво е станало. И ще се помни на другия ден, да знаеш!! Жените обичаме да ни покоряват всеки ден, а за съжаление повечето мъже (познавам изключения) си мислят, че след брака жената му е "в кърпа вързана" и няма нужда да я ухажват повече. Това съвсем не е така... ;)
78
1
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
71, ти искрено ме забавлява! благодаря ти и хубав ден!
77
4
 
4
 
! Отговори
До 76 преди 12 години
Дори и тази вечер в която заведат дадена жена на ресторант,или и направят подарък просто ей така,без повод,на следващия ден това ще е е забравено...Това е целия проблем.Това което предлагаш не мога да го приема за предизвикателство.Но съм съгласен да ти пиша утре :-)) Лек ден и повече усмивки
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз пък най обичам когато жената ми мърка без да мрънка !!!!!!!!!!
75
1
 
8
 
! Отговори
мър мър преди 12 години
А пак аз оби4ам да мъркам.....
74
1
 
2
 
! Отговори
uc;34 преди 12 години
Много си приличаме! Това си е така.
73
4
 
13
 
! Отговори
men преди 12 години
Пожелавам на всички, които се оплакват от жените да останат сами. И специално на 70.