Мрънкането е вродено при всички жени!

Изводите на учените обясняват "шоколадовата зависимост"
Обновена: 17 юни 2011 15:11 | 16 юни 2011 07:04,
122
Мрънкането е вродено при всички жени!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Мрънкането е вродено при всички жени!" Това не е жалба на шовиниста мачо или недоволния съпруг, който е понесъл словесната буря, след като е забравил да изхвърли боклука.

Учените от шведския медицински институт са си направили труда да проучат и докажат нещата научно, съобщи "Дейли мейл".

Те установили, че женският мозък наистина е склонен към повишена тревожност, депресия и смяна на настроенията. При това тези особености се влияят силно, ако жената е на нискокалорийна диета с увеличен прием на белтъчини.

Известно е, че жените страдат по-често от депресия в сравнение с мъжете. Всяка четвърта жена преминава курса на лечение в даден етап от живота си, докато при мъжете – едва всеки десети.

По време на проучването учените установили две ключови различия в преработването на серототина – хормона на щастието, от мъжкия и женския мозък. При наличието на високо ниво на серотонин човек усеща удовлетворение, сънят му е по-добър и по-рядко огладнява. Ниското ниво на този хормон предизвиква депресията. Действието на повечето антидепресанти е насочено именно към повишаването на серотонина в организма.

Освен това жените преживяват повече стресови и психологични травми (раждане, отглеждане на деца) и с времето мозъкът губи способността да регулира настроението и половото влечение, обясняват експертите от калифорнийския университет.

Те съветват жените, склонни към раздразнителност, да потърсят помощ при специалист или да променят начина си на живот.

Изводите на учените може би са обяснението на „шоколадовата зависимост” при жените, която в много случаи се явява сигурно лекарство срещу лошото настроение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: депресияженисеротонин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
25
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Хахаха, 75, не си прав! Хайде, направи си един експеримент: тази вечер заведи жена си на вечеря в ресторант без никаква причина. Подари и цвете, кажи и, че е много хубава, пък да видим дали ще мрънка. Ако приемеш предизвикателството, пиши уте да кажеш как е минало.
71
5
 
16
 
! Отговори
До 74-та преди 12 години
Проблема драга е,че все още никой не е открил начина как да направи една жена щастлива...Само с опити не става.Каквото и де се направи винаги ще се намери причина(почти винаги несъществена) която да ви хвърли в царството на киселите краставички.Да сте ни живи и здрави жениje :-))
70
5
 
17
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Аз (като жена) само да ви кажа: не зная за жените ви, но аз лично мрънкам само когато съм нещастна. Никога не съм мрънкала когато ми е хубаво. Не го казвам, за да ви обидя, а просто мисля, че това може да ви помогне да разрешите проблемите с половинките. Ако се опитате да направите жените си по-щастливи, ще видите как ще спрат да мрънкат.
69
2
 
16
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Хайдеее! Типичната статия, която казва, че има само черно и бяло :))Глупости на търкалета...всеки уважаващ себе си и околните ЧОВЕК (не уточнявам дали мъж или жена) не би товарил с неразположенията си, а пък и демонстрацията на такова нещо е слабост. И вярвайте ми, познавам колкото мрънкащи жени, толкова и мрънкащи и вечно недоволни от нещо мъже. Аз също понякога мрънкам, но гледам да си го правя насаме... Много е готино да се припише нещо "типично" на мъжете или жените. Стига генерализирали..
68
1
 
26
 
! Отговори
МШ преди 12 години
С времето,като акт на самозащита мъжкия мозък си изработва условен рефлекс дасе предпазва от женското мрънкане. В момента на започващите женски тиради,мъжкия мозък пренасочва рецепторите на слуха към шума от улицата или телевизора. В същото време зрителните му органи избирателно игнорират тялото на жената пред него и той вижда като през стъкло.
67
2
 
22
 
! Отговори
Eeeeeee преди 12 години
Еееееее, 70!! Ти пък направо... :DСигурно и моя мъж така си вика, ама 5 години ми се моли да се оженя за него. Сега.. да си носи кръста и да не се оплаква, че никoй не го е бил през ушите да се жени :))))
66
11
 
14
 
! Отговори
kurentzo lapas преди 12 години
няма ден откак се ожених да не се питам "как се излъгах да я взема това досадно мрънкало" ,ама като гледам те май всички жени са такива-създадени да ти лазят по нервите....:))
65
1
 
0
 
! Отговори
dunov: преди 12 години
Съвременните хора се намират в периода на познаване на доброто и злото. Познаването на злото води към животинското царство, а познаването на доброто - в човешкото царство. Запитвате защо човек трябваше да яде от забранения плод. - Защото не беше още ликвидирал с животинското начало в себе си. Бог му забрани да яде храни, които е ял в далечното минало, когато е бил в животинското царство.
64
6
 
5
 
! Отговори
защо слагаш минуси? преди 12 години
не се казва КАЗАН за ***, а КОНТЕЙНЕР или КОФА или КОШЧЕ. Не се казва ЧАНТИЧКА а ТОРБИЧКА или ПЛИКЧЕ, не се казва ЛАСТИЧКА а ЛАСТИК, не се казва ПАЗАРЯ а ПАЗАРУВАМ и др. и др. и много други.
63
0
 
0
 
! Отговори
jesus Crist: преди 12 години
O ti nerazumni jurode,na dunov li che se klanjash?!
62
0
 
0
 
! Отговори
Igor преди 12 години
abe igor igor se taja ...
61
1
 
5
 
! Отговори
Мрънкаща преди 12 години
2012, биричките и ние ги пием!!
60
0
 
0
 
! Отговори
joan crustitel: преди 12 години
dobre che az nemam imen den...che ... itrode irode, kavo naprai ti irode?!
59
7
 
5
 
! Отговори
Мрънкаща преди 12 години
49, женомразец си!! :D :D Щом като намираш толкова много недостатъци на жените, значи си женомразец. ;) Ти си знаеш каква е причината... Аз сaмо ще ти кажа, че мрънкам и много!! И на когото му харесва - ОК, а на когото не - пак ОК :) Проблема не е мой. Такава съм си и няма да се променя заради един мъж. Не, че не искам. A не смятам, че си заслужава...
58
1
 
5
 
! Отговори
2012 преди 12 години
Лекарство за мъже при мрънкане на жената-биричка с мезеееееее
57
7
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
ето затова мъжете са изобретили духането :D :D :D
56
1
 
6
 
! Отговори
Мрънкаща :P преди 12 години
охх, успокоих се, че не мрънкам само аз!! :)
55
0
 
1
 
! Отговори
David преди 12 години
dnes e davidov den, po bulgarskia kalendar... nadjavam se ne za 2011 a po princip...javno dnes david e pobedil vsicki goli kakichki...zatova i e cherven nosa na taja. ne shte da si priznae che e pobedena :)
54
0
 
2
 
! Отговори
LASTIK преди 12 години
HUBAVO E DOKATO JENATA MI PODHVIRLQ TORBI4KITE I DA MRINKA KOLKO I E HUBAVO NA AUSPUHA
53
6
 
5
 
! Отговори
до жените от изтока преди 12 години
не се казва КАЗАН за ***, а КОНТЕЙНЕР или КОФА или КОШЧЕ. Не се казва ЧАНТИЧКА а ТОРБИЧКА или ПЛИКЧВ, не се казва ЛАСТИЧКА а ЛАСТИК, не се казва ПАЗАРЯ а ПАЗАРУВАМ и др. и др. и много други.