40% от полицаите с проблеми на съня

Редовно се унасят зад волана
23 дек 2011 12:41, Румяна Тасева
7
40% от полицаите с проблеми на съня
Източник: Reuters

Голяма част от служителите на реда страдат от проблеми на съня и хронична умора, според проучване на американското медицинско дружество.

От 5000 включени американски и канадски полицаи, 40% страдат от безсъние или сънна апнея. Особено голям проблем, според експертите, е че те не взимат мерки срещу разстройствата, свързани със съня, което води до друга опасна статистика.

46% от полицаите с проблеми на съня признават, че са се унасяли зад волана и 26%, че има се е случвало да заспят един-два пъти месечно.

Заспиването на волана не е единственият проблем-следствие на безсънието, макар и да е най-рисковият. Сериозни административни грешки, пропуски по отношение на сигурността и неконтролируемо агресивно поведение, са останалите последствия от липсата на сън.

Проблемите на съня при полицаите се наблюдават в по-голяма степен отколкото при населението като цяло. Най-честата причина за това са продължителните дежурства и работата на смени. 15% от полицаите съобщават, че работят повече от 14-16 часа, 25% редуват дневни и нощни смени, което рефлектира върху естествения ритъм на съня.

Влошеното общо здравословно състояние е следваща причина за проблемите на съня при полицаите, се установява в изследването. В този случай безсънието се дължи на диабет, сърдечносъдови заболявания, депресия. Една трета от американските полицаи са със затлъстяване, общо 79% - с наднормено тегло.

34% от полицаите страдат от обструктивна сънна апнея, при която се наблюдава прекъсване на съня и дишането за секунди. Смята се, че тя предразполага към затлъстяване.


Още новини за здравето в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми да пушат марихуана, не само да джобят младежда за нея :Д
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами има сънотворни.Диазепам препоръчвам!
5
1
 
1
 
! Отговори
40671 преди 12 години
интересно имаше една в КАТ софия там дето организирала пребъркване на умрелите при тежки ПТП -нещо което се нарича МАРОДЕРСТВО и се наказва със изстрел в тила но тука я освободиха без да я съдат:)та тая *** от КАТ имала неколко кила злато и пари бол ама дали имала е безсънние и повръщане ??? КО ШЪ ПРАИМЕ А?
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И скачат нощем насън с въпроса "и сега какво ще правим?"
3
2
 
7
 
! Отговори
acab преди 12 години
Е то не може по цял ден да се тъпчеш с понички и да не ти се спи. Прекомерната висока захар води до заспиване не само зад волана, а и зад компютъра ;)
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига вече,реално погледнато екипите с линейките страдат много повече и с голяма разллика,нападат ги ***,стрес,мизерни заплати без бонуси,а другите големи заплати и много привилегии!!!!!!!!!!!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз се чудех защо нашите проспиват толкова много престъпления....умерни били значи.