Кои хора миришат лошо?

Любителите на мръвки се потят по-обилно и миризливо
12 яну 2013 14:38, Мария Дуковска
106
Кои хора миришат лошо?
Снимка: Sxc.hu

Днес всички се стараем да миришем хубаво – на чисто и на парфюм. Затова в наша полза работи парфюмерийната промишленост. Заедно с това обаче върху естествената миризма на тялото влияе и храната, която приемаме. Има храни, които са причина за неприятната миризма, която даден човек излъчва. На всички ни се е случвало, когато някой застане до нас – на опашката в магазина, в работата или в градския транспорт, да усетим, че не мирише особено приятно. Като изключим, че сутринта е забравил да си вземе душ, ето какви могат да бъдат причините:

Алкохол

След като попадне в организма, алкохолът се преработва в черния дроб, но около 10 % от него се отделят чрез потта, дъха и урината. Алкохолът причинява и допълнително потоотделяне, а следствието е повишена неприятна миризма.

Чесън

Чесънът е една от малкото храни, които се отделят в голяма степен чрез потта. Натуропатите обясняват, че това е и основната причина за лошата му репутация в обществото. За непоправимите любители на пикантната подправка можем да предложим да го заменят в рецептите с чесън на прах, който не мирише толкова, но пък няма и автентичния вкус на пресния зеленчук.

Месо

Хората, които не сядат на масата без месо – сутрин, обед и вечер – са попили миризмата му в себе си. Затова потта им мирише много по-остро от тази на вегетарианците. Казват, че на практика вегетарианците не миришат (ако не са яли чесън и са си измили зъбите).

Храни с метилови съединения

Храни, които съдържат в себе си метилови съединения също влошават миризмата на тялото. Това са цвекло, соеви продукти, спанак и др., които при преработката в стомаха отделят триметиламин, който преминава в потта и мирише на риба.

Лекарства

Хронично болните хора, които пият непрекъснато специфични лекарства миришат повече от здравите хора. Изходът е – още по-засилена хигиена – къпане и преобличане с чисти дрехи.

Натуропатите съветват, ако искаме да подобрим не само здравето, но и мириса на тялото си, да правим билкови прочиствания с чай и плодове два пъти годишно – пролет и есен – под лекарско ръководство.

Още полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега с промените в плащането на по-скъпа вода при повече потребление съвсем ще се умиришем.Да ни е честито!
17
1
 
2
 
! Отговори
ivan4o преди 11 години
Работя в панаира много години и се чудя, как съм жив още? Имаме една дама, до която не можеш да доближиш ....то и Гергов свинара, но поне не се мярка често тук! НО това ,,чудесно,, момиче няма равна на себе си! ОФ...бедна ви фантазия...но повече от 30 секунди не можеш да се задържиш близо до тази ,,скункс дама.,,,търсим помощ за отстраняването или нещо друго......
16
1
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Яжте сурови...тикви всеки ден,за да миришете на...лавандула.Железният Сталоун,като беше тук миналата година,ме посети в Кривунделово и цяла седмица рупа тикви,сурови,с корите и семките.И затова след това жените му се...лепяха;даже баба Гицка на 102 го...загледа и търчеше след него,за...автограф.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AMI, TIQ ,KOITO NE SE KAPQT................
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а "старческата" миризма на какво се дължи?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фидосова на какво ли мирише ?! Гледам я с тази роба дето ходи от 2009 г. до сега не я е сменяла !
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберите ще ядат развалени яйца на изборите, още от сега намирисва.
11
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Имах една приятелка за много кратко, умно образовано момиче си беше, но устата и миришеше на *** на *** и на нещо по гадно ужас отврът, за 4-те месеца които бях със нея не съм ч целувал в устата и накрая ми писна и зарязах то не се дишаше вече окло нея...да подчертя само, аз съм ***, а тя беше образована българка, работеше , като одитор...
10
7
 
1
 
! Отговори
Правилно! преди 11 години
Кои хора миришат лошо?Правилно!Тези, които са тиквени гербави!
9
0
 
13
 
! Отговори
Студентче преди 11 години
Предишният ми съквартирант като се прибереше и стаята замирисваше на обор за броени секунди. Брутално смръдлив човек, пък се къпеше най-редовно. И даже не на пот, ами точно на обор смърдеше, на вкиснато, чорапи, гнус.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Месо, зеленчуци, мляко- абе въобще, нищо недейте да ядете за да не миришете на лошо. След седмица обаче може да замиришете на ***, но това е лек страничен ефект
7
2
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
*** миришат повече от ***.
6
5
 
6
 
! Отговори
mm преди 11 години
Станишката е най-неприятно миришещият индивид който съм срещал от порода ***. Освен на обичайната отвратителна воня на *** и застаряваща некъпана плът, той редовно си мирише и на семенна течност.
5
5
 
9
 
! Отговори
демокритос преди 11 години
*** вонят най-неприятно
4
1
 
14
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
НААКАНИТЕ МИРИШАТ НАЙ МНОГО....
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи за чесъна и алкохола може и така да е. Ама двете ми колежки - вегетарианки как вонят, направо думи нямам....нито да заговори срещу тебе, нито да се доближиш до него - смрад неземна. И ядно гадже вегетарианец имах - освен, че беше невероятно дразнещ, се потеше и вонеше на кисело нон-стоп, а крачката му се усещаха и през обувките!!! Добре, че го подуших навреме :D
2
3
 
11
 
! Отговори
селския преди 11 години
но те пък не са хора...
1
3
 
11
 
! Отговори
селския преди 11 години
*** миришат,дори и изкъпани.