Вагиналните гъбички могат да бъдат "сувенир" от почивката

Има ли начин жените да се предпазят
9 авг 2013 16:02,
11
Вагиналните гъбички могат да бъдат "сувенир" от почивката
Източник: Reuters

Основна причина за високата честота на вагинална гъбична инфекция при жени по време на лятната почивка се дължи до голяма степен на стреса. Натовареното ежедневие в дните преди излизането в отпуск, повечето от нас трябва да се справят със задачи, които имат за цел да компенсират отсъствието.
 
Стресът влияе изключително негативно на имунната система: тялото ни става много по-податливо на вредно влияние от страна на различни патогенни микроорганизми.

Друга причина, която благоприятства появата на вагинална гъбична инфекция, се явява климатът, който обикновено е доста по-топъл в географските ширини, на които сме решили да прекараме лятната си почивка.
 
Понякога хигиенните условия, с които разполагаме по време на пътуването си, са доста по-лоши от тези, на които сме свикнали, но дори и в чисти на пръв поглед хотели съществуват места, от които човек може да се зарази.

Басейните са един добър пример за помещения, които осигуряват оптимални условия за размножаването на бактерии, вируси и гъби. От друга страна, неблагоприятно влияние върху влагалищното съдържимо има хлорираната вода, при което бързо се развива вагинална микоза.
 
Лекарите съветват жени, които са предразположени към развитие на гъбична инфекция, да избягват посещението на басейни и къпането във вани, но ако все пак отидем да поплуваме, е добре да събличаме мокрите бански след това и да обличаме сухи.

Каква е адекватната интимна грижа през лятото можете да разберете в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
чиста и честна преди 10 години
Искате ли мицел?
7
1
 
2
 
! Отговори
Хуйбейдин преди 10 години
А на Мая Манолова изпратихте ли копие от статията ?
6
0
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 10 години
Е, вече няма да ядеш!!!!!!!!!!!!!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Тлъб преди 10 години
Аааааааааррррргх !!!Ям пица в момента ...
4
0
 
2
 
! Отговори
Колчо преди 10 години
Тази статия е за оправдание ако се върнем от отпуска заредени с комплект от всякакви интимни гадини.Друго е да кажем после с въздишка :-Какво да се прави ...тези басейни...Всъщност всеки знае ,че ако му отпуснеш края това ще ти е бонуса.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taka e !!! Depotatite sa na more i vednaga... To kato vlezat Volen , Mestan i Sergei .. Gubichkite sa nai malkia problem ... Stava kompot ot venericheski bolesti lol :d
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опасно е и да се минава покрай Президентството!
1
2
 
10
 
! Отговори
хигиенист преди 10 години
Как да се изкъпе човек след такава статия? То може и пичи буби да си хванем...?