Демографската криза у нас е смазваща, стресна се Андреева

Ще се работи за възстановяване на детските консултации
17 дек 2013 18:35,
50
Демографската криза у нас е смазваща, стресна се Андреева
Таня Андреева. Снимка: архив Булфото

Председателят на здравната комисия Нигяр Джафер обеща да се работи за възстановяване на женските и детските консултации.

Тя се обяви още за увеличаване на цените на педиатричните клинични пътеки, по-добри условия за специалистите по педиатрия и за изграждане на центрове по хранене и центрове за детско и майчино здравеопазване.

Джафер посочи, че 10 млн.евро от Норвежкия финансов механизъм ще бъдат насочени към грижи за детското здраве и пренатална диагностика.

Специалисти разработват дългосрочни програми за грижи за недоносени деца, започва работата по диабетния регистър, както и регистър за недоносени, който ще надгради регистъра за раждания, каза министърът на здравеопазването Таня Андреева, цитирана от БТА.

Това е изключително важно за планиране на средства за рехабилитация и наблюдение на недоносените деца, допълни тя. Програмите по детско и майчино здравеопазване ще координира Фондът за асистирана репродукция.

Новата дейност на фонда е залегнала в нов правилник за работата му, който предстои да бъде приет, допълни тя.
Демографската криза в България е смазваща, а данните от последния доклад за здравето на нацията са смразяващи – страната ни е на водещо място по показателите за детска заболеваемост, детска смъртност и хронифициращи заболявания в детска възраст, посочи министър Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 10 години
А замисляте ли се защо сега ще внасят апаратура за телемедицина?Заради комисионната естествено!Всичко за партииците е далавера.За хората не им пука.Политиците гледат на хората само като на избиратели.Отвратен съм от тях и разбирам зашо протестиращите ги наричат ***.Прави са протестиращите!Колкото по бързо извоюваме оставката на това правителство толкова по добре за всички ни!
47
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 10 години
Поредните червени лъжи.Предложиха ми да работя в детско отделение и като разбрах,че заплатата е 450 лв без данъците отказах!Ненапразно в България има правителствена,военна и МВР болница.Те са за големците,а останалите тънем в мизерия която прогресивно и постоянно се увеличава!Правоимащите живеят в друга страна-тях ги вози и охранява НСО и никога не се сещат за обикновените хора в страната ни.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глобализацията е за ***. Хората на Запад си защитават интересите и си пазят държавата
45
0
 
0
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
Нигар Джафер?!? WTF?!
44
0
 
1
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
ДО НякойТи си ***, без корен и род ти си изгубен ставаш като пумиярите - ***. Глобализацията е юдео-масонска политика с цел унищожение на белите християнски народи и превръщането им в аморфна маса от както казах пумияри - полу-***/***/араби/мароканци готови да им бъде наложен новия световен ред защото те ще са изгубили смисъла на стария - Бог, отечество, обща кръв и история ...
43
2
 
0
 
! Отговори
Някой до "край& преди 10 години
Каква Родина, какви 5 лева, бе , ***? Ти в 18 век ли живееш? Да си чувал за глобализация? На всеки Родината е там, където се чувства добре, има хубава работа, приятели и т.н и т.н. няма значение къде си роден. А ако нямаш топки да направиш нещо смислено с живота се, това си е твой проблем. Стой си в *** и грухти колкото си искаш.
42
0
 
4
 
! Отговори
ДС преди 10 години
Няма работа. Хората с образование са нископлатени. Банките те правят роб с един ипотечен кредит. Ееее как да има раждаемост ?
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо от това което е казала няма да помогне за решаване на демографската криза. Нека съдебната система да започне да си върши работата. Парите в обръщение да са у хората, да се въртят и да създават повече пари, а не да седят в партийни каси, държавни фондове и банки. Тогава ще видите как всички ние ще работим, взимаме заплати и харчим. И спокойствието ще дойде, и хората ще могат да изхранят децата си, и заболеваемостта ще намалее. Нигяр Джафер не работи в правилна насока.
40
0
 
6
 
! Отговори
до „край“ преди 10 години
Ако отдаваме живота си на родителите ни, то така ние оставаме без деца а това ми се струва, че е демографска криза. Бъдещето е в децата но мисля, че едва ли мнозина осъзнават това. Вижте какъв е процента на несемейните или такива без деца, които са заети със родителите си заради факта, че са без братя или сестри. Докато не се осъзнаем като нация и не започнем да осъзнаваме факта, че е нужен модел за поне по три деца на семейство, ще сме изчезващ народ.
39
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От нас българите по-долни няма. По-долни сме и от най-долните. Зли, комплексирани, простаци, ***...Срам ме че че съм българин. Много се радвам на такива новини и даже си ги колекционирам.
38
5
 
14
 
! Отговори
край преди 10 години
Тези дето заминаха за чужбина ги разбирам обаче не понасям родоотстъпниците дето плюят по България. израсли тук взели безплатно образование и заминали да работят в чужбина сега мрънкат че трябва да пращат пари на родителитее си. Е ние ли да ви храним и обгрижваме майките и бащите. По Родината плюят само най-големите неудачници миячи на чинии.
37
3
 
14
 
! Отговори
край преди 10 години
Това че не щем да раждаме означава че сме много богати - бедните раждат. Проблема е че нямаме държава - българите нямат усещане за сигурност и бъдеще. Българските медии се изтрепват да сугестират хората с лоши новини- даже и тази новина говори - тук е зле не раждайте а бягайте. Ще се затрием от негативизъм и алчност.
36
0
 
16
 
! Отговори
един преди 10 години
Госпожо Андреева /трудно е да Ви нарека д-р/ Регистър на диабетиците отдавна има какъв регистър ти сънува тъпата кратуна Ако не знаеш в здравната каса има информация колко диабетика има колко от тях са на инсулин на кой какви медикаменти се изписват просто си размърдай паяжината в главата и го изискай от там. Работа за един ден, а вие ще го правите докато сте министърка и пак няма да го направите.
35
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО ПАРИ ,*** И СРЪБСКА МУЗИКА ОПРАВЯТ ДЕМОГРФСКАТА КРИЗА!!!
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако беше министър при бат Бойко отдавна да й е бил шута на тази крава,дето първата й работа беше да връща пушачите в заведенията,а сега е върла противничка.НА ЕДИН ДАЛ НЕ СТОИ ТАЗИ ФРЪЦЛА.
33
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво се правите, че ви пука за тази умряла ***, всички сте си хванали дисагите и сте духнали.Български лицемери.
32
7
 
9
 
! Отговори
Пешо Танкиста преди 10 години
Най-добре е сирийците да дойдат.
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И *** ЛИ СПРЯХА ДА РАЖДАТ?Остава надеждата в емигрантките ,те идват готови заплодени,на бърза ръка ще оправят генофонда,както каза една ,,мъдра,, жена......
30
2
 
15
 
! Отговори
Баба Гицка преди 10 години
Кат сай стреснала Андреева да оди да си лей куршум!
29
0
 
31
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Най-страшно е, че Родината ни умишлено се ***. Чрез *** и мизерни заплати се цели да се обезбългари тази райска земя. Политиците са просто платени продажници - най вече БСП и ДПС. Природата не търпи празно място. Ще дойдат я евреи, я турци, я някои други в опразнената земя - набързо ще смачкат *** и ще оставят да измрат хартисалите тук старци. *** никога няма да владеят тези земи, твърде са примитивни за собствена държава, те обаче са оръдие в ръцете на нещо много по-ст