Акай-бери подхранва красотата отвътре

На езика на местните името му означава "плод, който плаче"
24 мар 2014 08:13,
4
Акай-бери подхранва красотата отвътре
Източник: Reuters

Палмовото дърво акай вирее в Централна и Южна Америка и дава червеникаво-лилавия плод акай-бери.

Преведено от езика на местните, името на плода означава „плод, който плаче“.

Акай-бери се използва за различни цели. Местното население в регионите, където се отглежда, използват плода за храна.

В САЩ акай-бери е известен с отслабващият си ефект, поради което се прилага като съставна част в много диетични режими, а освен това към него често се посяга при разкрасителните процедури в борбата със стареенето.

Плодовият пулп на акай се прилага експериментално като орално контрастно средство за ядрено-магнитен резонанс (MRI) на стомашно-чревния тракт.

От акай се произвеждат сокове, прахове, таблетки и капсули.

Няма окончателени научни доказателства въз основа на проучвания, проведени с пациенти, които да подкрепят употребата на акай за цели, свързани със здравето.

С цел доказване на свойствата, подпомагащи отслабването, които се смята, че притежава плодът, са проведени проучвания, публикувани в рецензирани списания.

Резултатите показват, че сокът от акай при лабораторни условия не е дал очакваната бърза загуба на тегло.

Лабораторните изследвания са фокусирани върху потенциалните антиоксидантни свойства акай-бери (антиоксиданти са вещества, които се смята, че предпазват клетките от вредното въздействие на химичните реакции с кислород).

Предполага се, че плодът с екзотично име притежава антиракова и противовъзпалителна активност.

Има малко достоверна информация за безопасността на акай, прилаган като добавка. Той е широко използван за консумация, като плод или сок.

За хората, които са алергични към акай или към плодовете на палмовото семейство като цяло, не е препоръчителна консумацията на продукти, съдържащи плода.

Тъй като ефектите и механизмът на действие на акай все още не са добре проучени, е желателно своевременното информиране на лекуващия лекар при прием на добавки.

Още любопитна информация за храните можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: акай-бери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Някоя преди 10 години
За информация на заблудените, които ще се втурнат да го купуват за отслабване - няма да свалите килограми (освен, ако не ядете само него :-) ) Но е много ефективно за избистряне на тена. Кожата става страхотна след 2-3 седмици употреба и косата също.
1
1
 
1
 
! Отговори
Мъж преди 10 години
Абсолютна простотия е манията по здравословно хранене от такъв тип. Неслучайно тази страст е сред жените. Защото са мръсни! Факт!