Какаовите зърна пречистват организма

Те съдържат естествени флавоноиди
Обновена: 17 юни 2014 16:49 | 17 юни 2014 16:49,
4
Какаовите зърна пречистват организма
Снимка: Reuters

Какаовите зърна се изпичат като по този начин се произвежда какаото, а с последваща обработка се получава и шоколадът.

Когато семената се изсушат на ниска температура, те се наричат сурови какаови зърна, които могат да се консумират цели, натрошени или да послужат като основа за какао. Тези семена са с богато съдържание на естествени антиоксидантни съставки.

Какаовите зърна съдържат естествени флавоноиди – вид антиоксиданти, които подпомагат цялостното здравословно състояние и могат да намалят риска от някои заболявания. В какаовите зърна нивата на флавоноида антицианидин са високи, заедно с други съединения, наречени епикатехини.
 
Тези съединения са мощни антиоксиданти и според проучване от 2003 г., публикувано в Journal of Agricultural and Food Chemistry, са изключително концентрирани в какаото. В рамките на проучването изследователите сравняват антиоксидантния капацитет в черния, зеления чай, червеното вино и какаото.
 
Те заключават, че от четирите продукта какаото има най-висока антиоксидантна активност и носи най-много ползи за здравето. 
 
Антиоксидантите унищожават свободните радикали в клетки и тъканите. Те са естествени остатъчни продукти, вследствие на обмяната на веществата. Те също така се образуват и когато тялото разгражда токсини от околната среда.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
няма ама преди 9 години
Именно орално трябва да се приемат. Трябва да бъдат сдъвкани за да бъдат по бързо усвоени от организма. Освен че пречистват, тонизират, дават изключително много енергия и бодрост. Аз не виждам друг начин по който мога да ги приема. Ако някой разбира повече от мен да сподели.
1
5
 
0
 
! Отговори
много зависи преди 9 години
зависи от приема! ако ги приемаш през устата не пречистват.