Как да се заредим с тонус и настроение?

Недостигът на слънце през есента дава негативно отражение
11 ное 2015 12:34, Румяна Тасева
1
Как да се заредим с тонус и настроение?
Снимка: Reuters, архив

Недостигът на слънце през есенно-зимния период и сезонно обусловените промени в начина ни на живот дават негативно отражение върху здравето и самочувствието ни. Какви са последиците и как да си помогнем?

Най-силно засегнати са възрастните, хората с хронични заболявания, както и всички работещи, в активна възраст, които обичайно са изложени на постоянен стрес. Появяват се оплаквания като главоболие, напрежение и депресивни състояния, световъртеж, нарушения на съня и др. Лошото време носи не само своето психологическо въздействие. То е свързано с промени в атмосферното налягане, поради което чувстваме изтощение, главоболие, сърцебиене, може да се стигне до резки промени в кръвното налягане и др.
 
От гледна точка на холистичната медицина, за да си помогнем и да преминем леко и без здравословни проблеми през подобен неблагоприятен период, трябват комплексни мерки. Всички те са обусловени от нашите ежедневни навици за работа, сън и почивка, хранене и движение, от избора на методи за лечение и профилактика. Ето някои лесни за следване съвети във връзка с това.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв недостиг на слънце, бе? Вие навън излизате ли?