Русия разработи уникални ваксини срещу ебола

Едната няма аналог в света, тя неутрализира болестта на 100%
13 яну 2016 19:24,
170
Русия разработи уникални ваксини срещу ебола
Снимка: архив, Reuters

Министърът на здравеопазването на Руската Федерация Вероника Скворцова съобщи, че в Русия са разработени две ваксини против хеморагичната треска ебола, превъзхождащи по своите характеристики световните аналози, като едната от тях е подходяща за пациенти с имунодефицит, съобщи агенция ТАСС, цитирана от БТА.

"През месец декември бяха регистрирани две ваксини, произведени от Федералния научно-изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалей". Тестовете бяха проведени на доклиничния етап в учрежденията на министерството на отбраната, а клиничните изследвания бяха отново дело на Министерството на отбраната и на Министерството на здравеопазването", заяви Скворцова на среща на президента Владимир Путин с правителството.

"Първата ваксина е уникална и няма аналог в света. За пръв път при нея, въз основата на най-съвременните биомедицински технологии, бяха включени два вирусни вектора в структурата на ваксината. По този начин беше възможно да се стимулира не само хуморалният, но и клетъчният имунитет", заяви здравният министър.

По думите й така се постигна 100-процентна неутрализация на вируса при много ниски концентрации на ваксината.

Световните аналози - двата препарата на американската компания Merck и на британската GlaxoSmithKline, отстъпват няколко пъти по ефективност на руската разработка, подчерта още Скворцова. 

Втората ваксина срещу ебола е била специално създадена за хората, страдащи от имунодефицит. Тя е много важна за тези страни, в които бяха разпространени огнищата на инфекция. Това лекарство е аналог на британската ваксина.

Препаратът задейства механизъм на активация на клетъчния имунитет, който се повишава 35 пъти. Руската ваксина превишава по ефективност британския аналог.

Президентът Путин благодари и поздрави всички учени, работили над създаването на ваксините.

"Това наистина е голям успех, голяма крачка напред в борбата с инфекциозните заболявания, каквато е хеморагичната треска ебола", изтъкна руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
до 103 преди 8 години
Не е мой проблемът, че си необразован , но все пак ще ти обясня. Хитлер заявява(Еvian conference), че ще депортира евреи и пита кой ще приеме. Само Дом. Реп се съгласява. Хитлер качва евреи на кораб и ги праща към САЩ, САЩ отказва да пусне корабът да акустира, корабът отива към Куба. Куба отказва пристанище. Много млади евреи като виждат какво става скачат и плуват до брега и се спасяват по този начин. Евреите са върнати в Германия и са откарани в конц лагер. така почва
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 102Интересно що ги е изселвал в лагери а не извън владенията си ?
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има решение образовайте се - как са протекли събитията и ще прецените има или няма Холокост. Идеята на Хитлер да изсели евреите е била топло посрещната от ционистите , които са искали хора да се засели Палестина и да се случи "Израел", даже са написали и благодарствено писмо - запазено в архив. Преди Хитлер да започне да ги изселва ги е преброил - 5 милиона, 5 милиона е и бройката на подадени искове за компенсации от оцелели. Има безпорно много невинни жертви евреи, но не е 6млн, не е и 1 даже
78
0
 
0
 
! Отговори
атакист преди 8 години
До Анонимен 98Измерих. Шублер, Шублер и половина е .Нема нужда да одя в маалата. Волен ме оправя честичко.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДейвид Ървинг споделя, че ВЯРВА, че е нямало Холокост. Някои вярват, че земята е плоска, други вярват в извънземните, трети вярват в летящи розови слонове.
76
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 89Аналогията с Холокоста е безспорна. Освен това, за Холокоста има свидетели а за Батак - няма.
75
1
 
0
 
! Отговори
атакист преди 8 години
До Анонимен 92Дефинирай голяма гъба ! Малка гъба е с размерите на кочан царевица. То руските гъби - най големите гъби в света. Т'ва го знае всяко путинофилче !
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да погледнем фактите реално - Османската империя е умирала, нашите са се вдигнали на въстание, туците не са имали изход освен да го потушават по най-свиреп начин за да се знае какво става надигнш ли глава и съответно ударът е понесло най-мирното население , майките и децата. Кофти, че сме от другата страна. Нищо ново под слънцето. Първата световна война са бомбандирали и обгазявали градовете и столиците , за да са много жертвите и да падне бойният дух на противниковата армия..
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2Не бе.. 100тина са измрелите евреи. Не повече. И голодомор не е имало. И Катин е едно масово самоубийство с цел после 50 години по късно да клеветят руснаците. Такива са поляците.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Дейвид Ървинг е британски професор по история, достопочтен академик който няма нищо общо с неонацисти и крайно десни. В Англия няма закон против отричане на Холокоста, но го канят да чете лекции във Виена, на съвсем друга тема която няма нищо общо с Холокоста и щом каза на летището го арестъват и го вкарват в затвора където лежа месеци защото някога в Англия писал статии оспорващи холокоста.
71
0
 
0
 
! Отговори
атакист преди 8 години
До Анонимен 86Нима има друг начин да се вземат гъби ?! Учудваш ме !
70
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 8 години
загинали са евреи но става въпрос за стотици хиляди , не за 6 милиона. даже интересно, че поляците от избити 4 млн в Аушвиц официално намалиха цифрата на 1.5 милиона, защото фактически не е възможно 4млн човека да са убити и изгорени за периода на съществуване на конц-лагера. Обаче евреите продължават да повтарят, че има 6 милиона убити.... Всеки учен в Германия, опитал се с факти да говори срещу Холокоста влиза в затвора автоматически.... няма химия, няма физика - антисемит и бам в дранголника
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Има и турски снимки на които се вижда, че в Батак цари мир и любов и е нямало никакво робство.Еничарите също са били на доброволни начала. Даже е имало и изпит щото напливът е бил голям.Ето дори Левски го съдиха а не го застреляха на полето.
68
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Освен във военни и космически технологии, Русия допринася много и в научните свери. Ако и тук налеем малко пари в това, ще имаме добри резултати.
67
1
 
0
 
! Отговори
атакист преди 8 години
До Анонимен 80Само руски гъби вземам !
66
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
За холокоста от Англия можете да си купите все още литература, която показва каква мегаллъжа е това. От тиф болните и оскелетели тела, газовите камери са супер малки и са за дрехи - факт, комините на Аушвиц са построени и залепени по късно от руснаците за да направят историята още по злокобна ( болшевиките са си евреи, както се знае)...въобще всичко е хиперболизирано - да,еврейският труд е използван, но има снимки от САЩ, където концлагеристите са си в перфектно състояние за 44-45 година
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 76Какво общо имат зверствата на турския башибозук през 19ти век с историята за Холокоста за който някои твърдят, че се случил през втората световна един век по късно, а други - професори, учени, химици, журналисти твърдят, че такова събитие в историята не е имало и тях ги осъждат и вкарват в затворите защото оспорват историческо събитие, при това в ЕС където свободата на словота била гарантирана и може свободно да се гавриш с религиозните чувства на другите.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В САЩ ПЪК ПРОИЗВЕЖДАТ Н ЕГРИ ВЪРХУ КОИТО ДА СЕ ТЕСТВА ВАКСИНАТА. ВСЕКИ ПРОИЗВЕЖДА КАКВОТО МОЖЕ.
63
2
 
2
 
! Отговори
атакист преди 8 години
До русофилМного добра идея! Даже всички русофили трябва да се заразят с ебола и после да се излекуват с руското лекарство! Начело с Волен Сидеров.Това ще е триумф на руската без аналогова наука и технология и медицина !
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По същата логика и Батак е измислица. Умрели са 1-2-3 и то от препиване с парцуцаБатак няма нищо общо с Холокоста - било е през турското робство. А според историята Холокоста става дума за втората световна война когато нацистка Германия вместо да си гледа фронтовете които е открила срещу цял свят, взела че почнала да избива 6 милиона евреи в газови камери което практически е невъзможно. Но не е там въпроса, проблема е че всеки който се съмнява в това в ЕС го вкарват в затвора.