Русия разработи уникални ваксини срещу ебола

Едната няма аналог в света, тя неутрализира болестта на 100%
13 яну 2016 19:24,
170
Русия разработи уникални ваксини срещу ебола
Снимка: архив, Reuters

Министърът на здравеопазването на Руската Федерация Вероника Скворцова съобщи, че в Русия са разработени две ваксини против хеморагичната треска ебола, превъзхождащи по своите характеристики световните аналози, като едната от тях е подходяща за пациенти с имунодефицит, съобщи агенция ТАСС, цитирана от БТА.

"През месец декември бяха регистрирани две ваксини, произведени от Федералния научно-изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалей". Тестовете бяха проведени на доклиничния етап в учрежденията на министерството на отбраната, а клиничните изследвания бяха отново дело на Министерството на отбраната и на Министерството на здравеопазването", заяви Скворцова на среща на президента Владимир Путин с правителството.

"Първата ваксина е уникална и няма аналог в света. За пръв път при нея, въз основата на най-съвременните биомедицински технологии, бяха включени два вирусни вектора в структурата на ваксината. По този начин беше възможно да се стимулира не само хуморалният, но и клетъчният имунитет", заяви здравният министър.

По думите й така се постигна 100-процентна неутрализация на вируса при много ниски концентрации на ваксината.

Световните аналози - двата препарата на американската компания Merck и на британската GlaxoSmithKline, отстъпват няколко пъти по ефективност на руската разработка, подчерта още Скворцова. 

Втората ваксина срещу ебола е била специално създадена за хората, страдащи от имунодефицит. Тя е много важна за тези страни, в които бяха разпространени огнищата на инфекция. Това лекарство е аналог на британската ваксина.

Препаратът задейства механизъм на активация на клетъчния имунитет, който се повишава 35 пъти. Руската ваксина превишава по ефективност британския аналог.

Президентът Путин благодари и поздрави всички учени, работили над създаването на ваксините.

"Това наистина е голям успех, голяма крачка напред в борбата с инфекциозните заболявания, каквато е хеморагичната треска ебола", изтъкна руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
7
 
5
 
! Отговори
русофил преди 8 години
Предлагам Путин да го заразят с ебола и после да го излекуват с руското лекарство. Пропагандния ефект ще е жесток.А и Путин нищо не рискува. Нали 100% лекува без аналоговото лекарство ?
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 72По същата логика и Батак е измислица. Умрели са 1-2-3 и то от препиване с парцуца
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз си мисля, че Холкоста е преувеличена работа. Да си мисля ли, че ония с парите ще ме санкционират и мен?В България още няма такъв закон който да забранява да мислиш така, но скоро ще бъде приет. Епископ Уилиамсон го осъдиха защото е отговорил на провокативен журналистически въпрос какво мисли - виж в ютюб Bishop Richard Williamson - Gas Chambers, Anti-Semitism and the Truth
58
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 67С нацистки *** не ми се спори. Бегай да лъскаш пред портрета на Адолфчо и Путин.
57
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 66Те руските учени всяка година го правят това постижение.От 2014 г насам, всяка година съобщават едно и също и нищо видимо.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименО има. Има снимки на трупове, има снимки на златни зъби. Има снимки на лагерите.Има свидетели. Има оцелели.Има само свидетели, това не са доказателства. Труповета които знаем от снимките са от глад и тифус а не от "холокоста" и газови камери и тях никой не отрича, но те са 300 хил а не 6 милиона. Няма нито едно доказателство за холокост над 6 милиона освен на "оцелелеи свидетели" (как са оцелели ???) които са крайно противоречиви.
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бива научните постижения да се политизират.Ами направили са ваксина-браво!Всяко постижение откъдето и да е дошло щом като помага на хората трябва да се приеме добре.Иначе изпадаме в смешното положение на англичаните които нямали смесители за топла и судена вода понеже смесителите били измислени от немски инженер!
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента имаме експериментална ваксина, която премина доклиничните изпитания с положителен резултат, съобщи Скворцова. В момента се провеждат допълнителни тестове с новия препарат.++++Новината е от 2014 година :))))
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До смех бе смех!:)))) Абе то Роскосмос казаха че ще изпратят човек на Луната през 2020 но ... нещо май няма да стане. та не бързай.
52
2
 
9
 
! Отговори
смех бе смех! преди 8 години
Ха ха!Не е зле за една "бензоколонка" :)как ще го коментират това сорс-зор$ знахарите?Така ли правят "разпадащите се нищо не произвеждащи " държави?
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен руските учени отново са открили водката.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 58О има. Има снимки на трупове, има снимки на златни зъби. Има снимки на лагерите.Има свидетели. Има оцелели.Е, няма указ на Путин по темата. Оспорването на исторически факт - толкова гнусен и извратен като Холокоста е опит за реставрация на нацизма и фашизма. Което не бива да се допуска по никакъв начин.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо Анонимен 51Ти си неспасяем случай.А ти си много убава кака!
48
3
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Номерът бил да пиеш газ или квас...
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До ксенофобитеХолокостът е мит според много учени и историци които с трудовете си го доказват, но са били осъждани и затваряни, а някои още лежат в затворите на Франция и Германия за престъплението "оспорване на историческо събитие". Няма никакво доказтелство - само разкази на "очевидци" и "свидетели". Няма нито един документ.
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има си хас да е без аналогово! В Русия всичко е безаналогово.Например Путин съобщава че санкциите срещу русия са безмислени и няма никаква полза от тях. След което удря със санкции Турция.Без Аналогово !
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Блиц видях задните части на Радан Кънев.
44
3
 
3
 
! Отговори
Путя от КГБ преди 8 години
КГБ лекува всичко с отрова за мишки
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 51Ти си неспасяем случай.
42
1
 
1
 
! Отговори
До ксенофобите преди 8 години
По време на процеса срещу Айхман, 4 месеца поред всеки ден са се изслушвали свидетели един след друг свидетелсващи за Холокоста. Новоизлюпени неонацистки *** тук обаче ни обясняват глупости.