Здрав болен носи! Оздравял пациент бори болната пръстова система

Авария в София сринала системата в болниците из страната
14 фев 2017 17:00, Анисия Иванова
61
Здрав болен носи! Оздравял пациент бори болната пръстова система
Снимка: Bulgaria On Air

Електрическа авария в София възпрепятства изписването на пациент от болница в Пловдив. Възрастният мъж трябвало да напусне болничното заведение в събота. Заради срив в системата за пръстовите отпечатъци обаче това било невъзможно.

За случилото се разказа Атанас Илиев, син на 82-годишния пациент.

"От 9 до 12:30, 13 без нещо, баща ми не може да бъде изписан заради проблеми с тази система", разказа Атанас пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Възрастният мъж нямало как да бъде чекиран, каквото е изискването. Служителите проявили разбиране и го пуснали да си ходи на село, на 35 километра от Пловдив.

В понеделник се наложило Илиеви отново да дойдат до болницата, за да може възрастният мъж да даде отпечатъка си и официално да бъде изписан.

"Разбрах от персонала, че това се случва три пъти в седмицата, този блокаж на системите им", разказа още Атанас.

От Националната здравноосигурителна каса съобщиха, че причината за срива било спиране на електричеството в сградата със сървърите в София. Аварията ги оставила без ток от петък до събота следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
24
 
! Отговори
МАЙКА преди 7 години
Децата /до 18 год/ ги приемат само когато родителят даде също пръстов отпечатък.Проблемът е ,че при изписването пак трябва същия родител-при приемането е майката,при изписването също трябва пак майката,не може бащата!?Той нали също е родител ,какъв е,що за глупост!?Майката като е на работа и работодателя не дава да отсъства,а!?Дъщеря ми дрема още един ден в болницата по тази причина.Идеше ми да убия Москов!Лекарите не са виновни ,а ония *** отгоре
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В мижавата ни фирмичка, сървърите са подсигурени с два генератора. Само ядрен взрив на 200 метра от сървърното може да ги спре. НЗОК е с многомилионен бюджет и " мигване" на лампата ги спира???
27
1
 
26
 
! Отговори
Мед . сестра преди 7 години
Дядо на 80 год с криви ,артритни пръсти, работил цял живот на полето-елате да видите как въобще не може да се вземе отпечатък.Какво правим?Ами близките дават такъв -няма база данни с пръстови отпечатъци за сравнение.С една дума това е пълна тъпотия, да въведат индивидуални здравни карти,кой с колко разполага,какво му е правено-това е решението.
26
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидеров - президент! България в Руската федерация!
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов, този наглец... Реформаторския блок ги е събрал само такива - Кунева, Москов, Лукарски.
24
0
 
33
 
! Отговори
Мечтател преди 7 години
Абе, чудя се защо на НАП сървърите работят безпроблемно, пък тези на НЗОК ...Дали да не вземат да се разменят за месец-два. Ще настъпи всенародно веселие.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Рипни Калинков 21Той така говореше и Бисеров , но после го погнаха и него . Така , че никой не го боли за Москов , но той единствен бръкна в гнездото на бялата мафия .
22
2
 
23
 
! Отговори
ЗАЩОООО? преди 7 години
ЗАЩО СЕ ФОКУСИРАМЕ В ГЛУПОСТИ? ЗАЩО НЯМА ЛИЧНА ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА / КАРТА, КОЯТО ПАЦИЕНТЪТ ДА ПРЕДСТАВЯ ЗА ПРЕД ЛЕКАР, ЗЪБОЛЕКАР И ФАРМАЦЕФТ, А НЕКА ДА СЕ ПРОБВАТ ДА ТЕ ЛЪЖАТ ТОГАВА? ЗАЩОТО СИВАЦИТЕ И НЕОСИГУРЕНИТЕ ТАРИКАТИ ЩЕ ВИСНАТ НА СВЕТЛО, А НЕ ВЪРХУ ОСИГУРОВКИТЕ НИ, ЗАЩОТО ЩЕ ЗНАЕ ВСЕКИ КАКВО МУ Е НАЛИЧНО В КАРТАТА И ЩЕ СИ ПРАВИ СМЕТКА МОЖЕ ИЛИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИМИТИРА БОЛЕСТ... СЪЩОТО Е И С ПЕНСИОННИТЕ ОТДРЪЖКИ, НО НА ДЪРЖАВАТА НЕ И ОТЪРВА И СТИСКА, ПО -ЛЕСНО И БЕЗОТГОВОРНО Е В ОБЩИЯ КЮП.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евате в системата щом като няма автономно захранване! Това е сървър бе селянжъриии не е свински пържоли вино и мезета! Ама то от селянжъри кво да очакваш? Освен селяния до шия! Кой ви докара в София бе мр.ъсни селянжъри сървъри ще ми правите де ви *** у селянжърите!
20
6
 
8
 
! Отговори
Рипни Калинков преди 7 години
Как сте бе, троляци Москови, боли ли, като вадят устройствата за пръстови отпечатъци от задните ви дворове? Свиквайте, ще боли още повече ... колко по големи и ръбати далавери ще има да се вадят.
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Какъв ефект има? Пускат ме да си ходя и под предлог, че системата е блокирала ме карат да дойда пак след 1-2-3 дни да си сложа пръстовия отпечатък! Ако съм здрав, да отида на кафе, но да разкарват болни хора, за да им мине измамата в дните ... хайде холан!
18
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Препатил пациент 10Нека БСП и Иван Костов да платят два милиарда лева за безмислените проекти и фалшивите договори за Белене и Мариците и тогава Москов без проблем ще плати за пръстовия отпечатък .
17
1
 
34
 
! Отговори
Онуфри преди 7 години
Боже, ела да видиш чудеса - сървър на НЗОК спира ... защото спрял тока. Не сървъра на Гошо от петия етаж на нашия блок, дори не сървъра на видеонаблюдението на N-ската детска градина, а на институция с милиарден бюджет, демек НЗОК. Това означава, че тази институция за нищо не става и трябва да бъде незабаво премахната ... и де да беше само заради пълната й техническа непригодност.
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Фактите 12 Никъде по света няма болница , която те приема за апандисит , а те изписва с поставяне на стенд на сърцето , което е десетки хиляди лева . За това трябва не само пръстов отпечатък ами и разпознаване по говора .
15
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да си говорите пръстовия отпечатък развали далаверата на бялата мафия . Няма значение кой го е въвел важното е , че има ефект. Но при нас това не върви , важното е да се краде и то се защитава от министрите . Браво на Москов , поне раздразни кошера .
14
17
 
4
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Москов-премиер!
13
4
 
18
 
! Отговори
Здрав Разум преди 7 години
Нашите пишман-политици никога няма да си научат елементарните уроци. Колкото имаше смисъл от прустовите отпечатъци при приемане в болница, толкова има смисъл и от т.нар. машинно гласуване. Само пълен *** може да похарчи близо 15 милиона лева за наем на нискотехнологични и ненужни устройства за машинно гласуване. Смятате ли, че холандците са особено глупави за да се откажат от ползването на такива устройства? Толкова ли нямаме приоритетни проблеми за които да се похарчат разумно 15 милиона?
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се заблуждавайте че,пръстовия отпечатък ще ги спре да източват касата ! Източват я с лъжливи изследвания и манипулации ! Този акушер Москов,роди недоносче. !!!!
11
3
 
32
 
! Отговори
Фактите преди 7 години
След обстойна проверка из нета установих следния факт: никъде по света няма система за прием и следене на пациенти с пръстов отпечатък. Ако това е повод за национална гордост, гордейте се, българи - единствени сме.
10
0
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
у коя листа да го дириме тоя борец за социално равноправие? за съветници или за НС?