Кои са ползите от черния шоколад?

Много важна е мярката- голямото количество вреди
4 юли 2018 20:28,
8
Кои са ползите от черния шоколад?
Източник: Reuters

Да, черният шоколад има съставки, които са полезни за здравето и това позволява консумацията му дори ежедневно. Много важна обаче е мярката, тъй като прекалено голямото количество може да допринесе за приема на допълнителни мазнини, захар и калории и натрупване на излишни запаси в организма.

 
Тъмният шоколад съдържа прах от какаови зърна, богати на съединения, известни като флаваноли. Във високи нива, какаовите флаваноли са доказали ползата си за понижаване на кръвното налягане и холестерола и евентуално за намаляне риска от диабет. А той съдържа най-голямо количество от тези какаови флаваноли. Млечният шоколад има по-малко, а белият шоколад – няма изобщо.
 
Но докато тези хранителни елементи правят черния шоколад здравословен, те му придават и горчив вкус. Производителите могат да преработват шоколада, за да го направят по-приятен на вкус, но това може да премахне някои от полезните съединения на какаото. Специалистите обясняват, че фактори в преработката, като ферментация и печене, които подобряват вкуса и придават на шоколада различен аромат, могат да повлияят на съдържанието на флаваноли.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
NIMO преди 5 години
взех да свиквам на черният шоколад lind 99%
7
1
 
1
 
! Отговори
А де преди 5 години
Ай стига с тия шоколади. Не е полезен шоколада, а какаото, а между двете има голяма разлика. Дори в черния шоколад 99% (които би трябвало да е пресован какаов прах) има разни добавки като лецитин, за слепването му. Който иска чистите ползи от какаото, просто си купува какао на прах и си пие напитката или яде какаови зърна. Не е особено вкусно и в двата варианта, ако е чисто, но пък е полезно, без допълнителните, често вредни (захар) неща.
6
2
 
4
 
! Отговори
Че то преди 5 години
белият шоколад, шоколад ли е???
5
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Добре, че мога да ям безнаказано шоколад. Каквито ужаси съм преживял преди двадесет и няколко, преди десет и преди две години, нищо друго не би ми помогнало:) Гръцкият черен шоколад е най-добър и най-непретенциозен. Страхотен!
4
1
 
2
 
! Отговори
Преди месеци преди 5 години
паднах и си ударих главата. Забраниха ми да консумирам много неща: Алкохол, Шоколади, Кока Кола и Пепси Кола, Черен и Зелен чай. Че то малко удоволствия ми останаха. Добре, че ограниченията ще отпаднат след година...
3
1
 
1
 
! Отговори
anton преди 5 години
Вечерта пишкашли шоколада е полезен!скъпичко ь
2
1
 
1
 
! Отговори
anton преди 5 години
Полезен в бъбречна недостатачност оринирване
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Току що хапнах три блокчета Lind 70%;)