Вода с кимион – за отслабване и силен имунитет

Премахва токсините, подобрява и съня
30 авг 2018 09:07, Михаела Лазарова
1
Вода с кимион – за отслабване и силен имунитет
снимка: Pixabay

Кимионът е подправка с характерен приятен вкус и мирис, но и с множество ползи за здравето и организма. Водата с кимион помага в редуцирането на наднорменото тегло и повлиява положително редица процеси в тялото.

Как се приготвя водата с кимион?

Кимионената вода се прави като в кана или тенджера с вода се накисват шепа семена от кимиона. Съдът се покрива с плътен капак и се оставя да престои за през нощта.

Вкусът на водата с кимион не е особено приятен за някои хора, но ако се абстрахирате от него, организмът ви ще се възползва от всички полезни вещества, криещи се в този еликсир.

Вода с кимион за отслабване

Тази магическа течност има свойството да топи мазнините, ускорявайки метаболизма. Активното вещество на кимиона – куминалдехид, стимулира освобождаването на храносмилателни сокове, като така подобрява храносмилането.

Освобождава токсините

Ускоряването на метаболизма допринася за разграждането на хранителните вещества, приети с храна, а заедно с тях и извеждането на токсините. Кимионът е много богат на антиоксиданти, които помагат в детоксикирането на тялото и в частност черния дроб.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари