6 храни, подходящи за закуска

Те са от съществено значение
10 яну 2020 07:22, Михаела Лазарова
9
6 храни, подходящи за закуска
Снимка: istock

Знаем, че закуската е първото и най-важно хранене за деня. Закусвате ли всеки ден и какви храни съставляват закуската ви? Те са от съществено значение. Някои от тях са източници на празни калории, захари, повишават апетита и пречат да бъдем в добра форма. Но има и полезни храни, които са чудесни за закуска. Вижте някои от тях.

Хапвайте яйца

Това е една от най-здравословните закуски. Редица проучвания показват, че консумацията на яйца осигурява ситост, намалява приема на калории, осигурява енергия и помага за поддържане на стабилни нива на кръвната захар и инсулина. Яйцата ни осигуряват и холин, който е много важно хранително вещество за здравето на мозъка и черния дроб, протеини, витамин D, спомагат за повишаване на „добрия“ HDL холестерол.

Кисело мляко

Доказано е, че протеинът намалява чувството за глад и има по-висок термичен ефект от мазнините или въглехидратите. Натуралното кисело мляко е чудесен източник на протеини, а „термичен ефект“ се отнася до увеличаването на метаболитната скорост. Също така, осигуряваме на червата си полезни пробиотици, които благоприятстват доброто храносмилане.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
11 преди 4 години
До xДа ве, ний тука на село секи ден мааме сирене котидж. Иначе от това на снимката трябва да има някъде наблизо де да изсипеш самосвала при бързоклека.
8
5
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Попара с червено вино.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шкембе чорба, подлютена? Полята с една биричка?
6
2
 
1
 
! Отговори
Gregory House, M.D. преди 4 години
До: номер 4 (Духче)След 18:30 черният дроб спира работа викаш?А колко му е работното време? Трябва да почва в 10:30 сутринта за да спази 8 часовия работен ден. Иначе трябва да му плащат извънреден труд!А в събота и неделя, тоест през уикендите пак ли не работи?Всъщност, ако беше така, в гробищата нямаше да има място за всички умрели, от мен да го знаеш!
5
7
 
8
 
! Отговори
алооо преди 4 години
До ДухчеДве чаши топла вода с лимон на гладно и да не се озовеш след време в гастроентерологията?
4
13
 
3
 
! Отговори
Духче преди 4 години
Дневно леко меню: 2 чаши топла вода с лимон и сода, след половин час 1 лъжица мед; след 1 час ябълка/друг плод, след 1/2 час чаша вода; след 30 мин 100гр.ядки, след 1 час чаша вода, след 30 мин обяд: салата/ супа; след 2,5 часа чаша вода; след 30 мин. Плод; след 1 час вечеря.Не се яде след 18.30 защото спира работа на черен дроб и токсините влизат в тялото!
3
3
 
12
 
! Отговори
Абориген преди 4 години
Пера филии с мас а армеева чорба за свеж и енергичен старт на деня
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Прекрасно" съчетание на снимката- пържено яйце с ягода. Кой мозък може да измисли подобна прoстoтия, бре?
1
2
 
14
 
! Отговори
x преди 4 години
Като цяло добри препоръки, с изключение на авокадото. Не е харахтерно за нашите ширини и нямаме нужда от него. Животниските храни са най-засищащи.