5 навика за силен имунитет

Пийте повече чай от различни билки
28 апр 2020 08:42, Михаела Лазарова
3
5 навика за силен имунитет
Снимка: Istock

Докато сме вкъщи в социална изолация и спазваме мерките за ограничаване на разпространението на новия коронавирус, трябва да поработим върху повишаването на имунитета, за да допринесем за предпазването от инфекция. Едни от най-добрите начини да го направим са свързани със съвсем малки промени в навиците, които обаче имат голям ефект върху имунната система.

Консумирайте здравословни храни в здравословни пропорции

Храненето е от огромно значение за силния имунитет. За да функционира, имунната система се нуждае от протеини, мазнини и полезни въглехидрати, които изключват захарите и тестените въглехидрати. Най-лесният начин да свикнете да приемате всички полезни хранителни макроелементи, от които имунната система се нуждае е да спазвате принципа на цветната дъга. Колкото повече цветни и разнообразни храни включвате в менюто си, толкова по-здравословен избор правите.

Включете повече пикантни подправки

Подправките не са за подценяване. В тях се съдържат мощни активни вещества, които могат да помогнат в повишаването на имунитета. Различните подправки, особено пикантните, съдържат антимикробни и антивирусни активни вещества, които подсилват имунитета.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз магданоз не обичам.И целина.Намразих тези подправки.
1
0
 
1
 
! Отговори
Фен на Михаела преди 4 години
Михаeла, един съвсем приятелски въпрос: след като толкова много знаеш теорията на храненето, защо си такава дебела, тантрудеста и пъпчива?