Медик: Рано или късно всеки ще се срещне с инфекцията

С времето агресивността на вируса намалявала
93
Медик: Рано или късно всеки ще се срещне с инфекцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В момента бягаме от неизбежното. Рано или късно всеки един от нас ще се срещне с тази инфекция и ще я преболедува". Това коментира д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница пред bTV.

По думите му колкото по-отложено във времето се случи това, толкова по-добре. Причината е, че с времето тежестта и агресивността на тази инфекция намалява, каза той.

"Този вирус не е по-ожесточен в сравнение с пролетта. Увеличи се заболеваемостта. Ние не сме очаквали нещо по-различно", коментира специалистът.

По думите му няма как на този етап да се прогнозира колко време ще продължи разпространението на вируса.

Д-р Трифонов приветства новите мерки на здравния министър и смята, че те ще имат позитивен ефект не само върху екипите на Спешна помощ, а и върху всички лекари на първа линия в борбата срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: заразакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То много ясно, че ще мине през всеки, който не се е затворил на балкана с провизии за 6 месеца и пушка да пуца ,по-който му отвори портата. Другите го минаваме. Сега това с блокирането на икономиката е Ковид 1984 и няма нищо с предпазване на "сухите съчки" от Ковид 19. Толкова драги да са им станали надали.
75
0
 
0
 
! Отговори
Мноо прозд преди 3 години
Аз нямам ктакива намерение. Не живея в панелка, а в скъп и хубав квартал, изолиран от мерзавците!!!
74
0
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
#88 вижда се,че и сега азиатците от развитите страни единствено могат да лекуват. Защото евроатлантическия съюз чака на краварите. Справка - най скъпото и съмнително лекарство и безмислени тестове за антитела с висока степен на грешка. Т'ва е положението. А и демокрацията на простолюдието в която всеки разбира от всичко и иска свободно да заразява другите.
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тоя медик дали се е срещнал с вируса или сега си организира среща ?
72
0
 
2
 
! Отговори
Разликата преди 3 години
Между пролетта и сега е че тогава нямаше нито маски, нито дезинфектанти, нито ръкавици, нито някой знаеше как да лекува, освен китайците. Пък и болните се брояха на пръсти и лесно се изолираха. Сега е дифузно- всеки срещнат може да е болен. Няма нужда да затварят изцяло- просто който се страхува да се затвори до пролетта.А и всички станаха експерти и си правят каквото искат.
71
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
много станаха тези прогнозиращите бе,то медици,то математици,то експерти това щяло даа стане онова щяло да се случи абе побъркахте народа бе засрамете се.
70
0
 
11
 
! Отговори
от населението преди 3 години
март месец при толкова малко болни затвориха държавата а сега точно обратното голяма логика
69
3
 
1
 
! Отговори
84 преди 3 години
Защото някои за разлика от теб можем все още да мислим, БАЛЪКОВ
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да махнем мафията
67
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: Славянин (номер 75)"Да не оставим нито един болен да умре без лекарска помощ!"Лозунг в болница от времето на комунизма.Прав си - трябва да ни лекуват независимо дали искаме или не.Иначе няма да могат да си усвоят парите нали ;-)
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До този който е писал за SARSДа, така е. Само не разбрах каква ти е мисълта.Какво искаше да кажеш с тези факти?
65
11
 
19
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''В момента бягаме от неизбежното. Рано или късно всеки един от нас ще се срещне с тази инфекция и ще я преболедува". Това коментира д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница пред bTV.''Това го знае всеки инфекционист и всеки нормален човек, но ''любящите'' ни бащици и майчици във властта, всички техни *** и всички короназомбита се стремят да ни опазят от неизбежното със всички средства и методи!
64
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
68 е прав ''В момента имаме обновена 2-ра версия на онзи вирус от 2002-2003 г.''Обаче не е сигурно дали е втора или четвърта версия заради мутациите.Убеден съм,че е точно сметнат колко да убива.Това е много добре сметнато.Как обаче не почина нито един от известните политици или някой много богат за толкова време,а бедните ***?!!!!
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ако ще го срещам през три месеца - мерси
62
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната глyпocт, особено подзаглавието!
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежкият остър респираторен синдром е относително рядко заболяване. Към края на епидемията през юни 2003 г. от него са записани 8422 случая със смъртност от 11%, като тази смъртност варира от 0% до 50%, в зависимост от възрастта на пациента. Смъртността при пациенти под 24-годишна възраст е по-малко от 1%, докато при тези над 65-годишна възраст смъртността е над 55%.
60
3
 
6
 
! Отговори
Продължение преди 3 години
Първоначални симптоми са подобни на тези на грипа температура, болки в мускулите, отпадналост, кашлица, възпалено гърло и други. Единственият отличителен симптом е температура над 38 C. SARS може да доведе до недостиг на въздух и да прерасне в пневмония, била тя директно вирусна или вторична бактериална.Средният инкубационен период на SARS е от 4 до 6 дни, макар в редки случаи може да е до 1 ден или до 14 дни. Това е за първата версия на вируса от 2002-03. В Китай наистина са ***.
59
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 56Доктор Вълков не е асистент на доктор Мангъров. Мангъров е детски лекар инфекционист и началник на детската клиника в инфекциозна болница, докато доктор Вълков работи в клиника за възрастни пациенти.Освен това никой не е правил такива прогнози за втора вълна, за Червената Шапчица как я изял лошия вълк - това са твои приказки!!!
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежкият остър респираторен синдром (ТОРС) (на английски: Severe acute respiratory syndrome, SARS) е вирусно дихателно заболяване със зоонотичен произход, което се причинява от ТОРС коронавируса (SARS-CoV). Между ноември 2002 г. и юли 2003 г. избухва епидемия от тежък остър респираторен синдром в южните части на Китай, която води до заразяването на 8098 души, от които 775 души в 17 държави умират (9,6% леталност)В момента имаме обновена 2-ра версия на онзи вирус от 2002-2003 г.
57
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 65Вирусът е естествен, не е пуснат нарочно и няма за цел да зарази никого.Многобройните опити с оръжия за масово поразяване - биологични, химични и атомни са се оказали безполезни.Виж, за останалото си прав.