12 навика при безсъние

Вземете горещ душ или вана преди лягане
26 сеп 2021 18:58, Михаела Лазарова
3
12 навика при безсъние
Снимка: Istock

Добрият пълноценен и непробуден сън през нощта е от изключително съществено значение за здравето. Той играе незаменима роля в поддържането на всички процеси в организма. Без него функциите на всеки орган и система в тялото са немислими. За да си го осигурите е необходимо да следвате някои правила за здравословно ежедневие, които имат положителен ефект върху добрия нощен сън.

Много хора страдат от безсъние, изпитват трудности в заспиването, имат неспокоен сън, будят се често или страдат от всички изброени проблеми със съня накуп.

Пълноценният сън е съществен не само за здравето и доброто състояние на организма, но и на психиката. Стресът, безпокойството, тревожността, психическата и емоционална умора, напрежението, лошото настроение са само част от следствията, до които води влошеният сън.

Ако редовно имате проблеми със съня от каквото и да е естество, това ще повлияе на здравословното и психичното ви здраве. Затова е нужно да направите някои промени в ежедневните си навици, които могат да имат положителни ефекти върху съня.

1. Придържайте се към относително еднакъв график за събуждане и заспиване всеки ден.

2. Старайте се да получавате достатъчно слънчева светлина през деня.

3. Изключете електронните устройства поне един час преди лягане.

4. Направете всичко необходимо, за да си осигурите удобно легло, в което да спите.

5. Правете упражнения и тренирате всеки ден, но не прекалено скоро преди сън.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

3
Още по темата: безсъниестрессън
Още от Здраве
3 вкусни и полезни вида ориз
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
липсва ми преди 3 седмици
32 години без Тошо, от ден на ден все по-лошо.Ох, как бленувам да се върне онова време, когато живеехме като царе и нямахме никакви грижи. Много ми липсва социализма...
2
2
 
3
 
! Отговори
5ку преди 3 седмици
Бвойте уфце, ако не става, пробвайте с имена на политици. Става, заспивам 'одма.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много скъпо начинание ни карате да правим. Не забравяйте че вече не живеем във времето на бай Тошо. По негово време киснех във ваната по 2 часа. Като застудеше водата във ваната я доливах с гореща. Без да се притеснявам че накрая на месеца няма да ми стигне заплатата да си платя сметката за гореща вода. Сега удрям един *** за 5 минути и толкоз. Капитализма ни еа макята.