10 храни, които ще хапваме повече през 2022

За кожа с по-малко бръчки
28 ное 2021 15:54, Михаела Лазарова
8
10 храни, които ще хапваме повече през 2022
Снимка: Istock

В края на всяка година си поставяме нови цели, които да следваме през следващата, като това да се грижим по-добре за своето тяло е една от тях. За 2022 година ще си запишем да спортуваме повече, независимо от обстоятелствата. Да загърбим миналото, стреса и да наблегнем в менюто си на храни, които действат антистареещо на тялото и кожата ни. Кои ще ни помогнат да забавим появата на бръчки, вижте в следващите редове.

Сини боровинки – Те се считат за суперхрана. Боровинките са изключително богати на антиоксидантни свойства, които помагат в борбата със свободните радикали, което може да доведе до забавяне на стареенето не само на кожата, а като цяло.

Зелен чай – Ако все още не сте го добавили към вашите напитки, то през 2022 не се колебайте да го направите. Полезни съединения в него, като антиоксиданти и фитохимикали, могат да намалят възпалението в тялото, което причинява ускорено стареене на организма и увреждане на клетките.

Черен шоколад – Ако е с високо съдържание на какао, черният шоколад е богат на повече антиоксиданти и по-малко захар. Чудесен заместител на обичайните десерти, за които знаем, че вредят на здравето и красотата на кожата.

Ананас – Вкусният тропически плод е отличен източник на витамин С, който е необходим за производството на колаген – протеин, който поддържа структурата на кожата. Освен това ананасът спомага за изгарянето на излишните калории. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: кожабръчкиколаген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
без бръчки преди 2 години
След ананас продължавате с праз и наблягате на киселото зеле.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя, храната, ще е основно виртуална, след управлението на макс и мориц.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо още няма актуална статия за ваксини, омикрони и смРът?!? Говоря ми как да си опъвам кожата, а я треперя да не захапя тръбътъ като Кунча!
1
1
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Хо-хо-хо.....през 2022 че ядете ваксини срещу о-мАкронот .....хо-хо-хо....друго нема да има !