Австрийската болница WPK планира да разшири услугите си в България

Над 200 български пациенти вече са лекувани там
16 май 2022 18:35, Нели Христова
7
Австрийската болница WPK планира да разшири услугите си в България

Wiener Privatklinik (WPK), една от най-големите частни болници в Австрия, включена през 2021 г. и 2022 г. в класацията „Най-добрите болници в света", е лекувала повече от 200 пациенти от България през последните години. От май 2020 г., след ограниченията за пътуване, наложени заради пандемията от Covid-19, болницата стартира и WPK Онлайн здравен център (OHC) като дигитално медицинско решение, за да осигури непрекъснатост на грижите за пациентите по време на наложените ограничения за пътуване. Две години по-късно обаче дигиталната здравна платформа е незаменимо допълнение към традиционните здравни грижи, предлагани от световнопризнатата болница.

Wiener Privatklinik е частната болница с най-голям брой чуждестранни пациенти в региона. Всяка година болница WPK регистрира над 12 000 приема, като около 40% от тях са за чуждестранни пациенти от над 20 държави, предимно от Централна и Източна Европа.

Необходимостта от бърз отговор на променящата се среда проправи пътя към дигитализацията на здравната индустрия много по-бързо, отколкото се очакваше преди. Здравеопазването, което традиционно се разглежда като отрасъл, който функционира задължително в присъствена форма, и който не желае да бъде част от онлайн пространството, особено в Източна Европа, видя необходимостта от дигитализация в полза на пациентите. Пандемията промени възприятието на пациентите за онлайн консултациите и изгради липсващото преди това доверие в тях, най-вече за услугата „второ мнение". Платформата WPK OHC даде и все още дава възможност на пациентите да се консултират със световноизвестни специалисти от комфортната среда на собствения си дом.

„Стартирането на OHC беше нашият отговор на ограниченията, невъзможността да се пътува и всички правила, наложени от пандемията от Covid-19. Искахме да намерим начин да бъдем на разположение на нашите пациенти независимо от обстоятелствата. Сега, когато границите ни отново са отворени и повечето ограничения за пътуване са премахнати, искаме да предоставим на българските пациенти достъп до всички медицински услуги. В центровете за компетентност на болницата пациентите имат достъп до над 400 лекари с изключителен опит в повечето медицински специалности. Колкото и да е полезна една онлайн консултация, тя често не е достатъчна за някои медицински състояния. Във Wiener Privatklinik предлагаме пълния набор от услуги, необходими за диагностициране и лечение на болести по най-високи стандарти и във възможно най-кратки срокове. По този начин, като частната болница с най-голямо международно покритие в региона, ние отново приветстваме всички наши чуждестранни пациенти", споделя Ема Хафнер, ръководител на отдел „Маркетинг и международен бизнес" във Wiener Privatklinik.

За втора поредна година през 2022 г. Wiener Privatklinik е включена в класацията „Най-добрите болници в света" на престижното американско издание Newsweek и германската компания за пазарни проучвания Statista. Основните критерии, които са взети под внимание, са препоръките на здравните специалисти, проучванията сред пациентите, управлението на качеството и показателите за ефективност (KPI) на медицинските звена. Болницата предлага медицински услуги в повече от 30 специалности и разполага с 10 центъра за компетентност в областта на: онкологията, спортната медицина и травматологията, сърдечносъдовата медицина, ортопедията, хирургията на периферните нерви, общата хирургия, хирургията на костните тумори, гастроентерологията и хепатологията, интервенционалната радиология и микротерапията.

В центровете за компетентност на болницата пациентите имат достъп до повече от 400 лекари с изключителен опит, които прилагат интердисциплинарен подход към всеки медицински случай. Много от тези специалисти са активни както в клиничната практика, така и в научните изследвания, което поддържа високата им конкурентоспособност в международен план. Миналата година 9 лекуващи лекари от WPK бяха класирани в топ 10% от учените в света в класация на Станфордския университет.  

За Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), основана през 1871 г. и базирана във Виена, е една от най-големите частни болници в Австрия и е включена в списъка на Най-добрите болници в света през 2021 г. и 2022 г. Болницата предлага над 30 медицински специалности, разполага с 10 центъра за компетентност, 145 легла, хирургично отделение с 4 операционни зали. Усъвършенстваните услуги по образна диагностика в радиологичния център с ПЕТ скенер (PET-CT) и нуклеарна медицина са допълнителна единица във WPK. През 2020 г. във WPK е създаден единственият частен център за лъчетерапия в Австрия. Във Wiener Privatklinik работят повече от 400 известни австрийски специалисти от най-различни специалности, които използват най-иновативните диагностични методи и най-съвременните методи на лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Wiener Privatklinik
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!
3
2
 
7
 
! Отговори
Реално! преди 1 година
Нов бардак със стари ...
2
2
 
6
 
! Отговори
Опаааа преди 1 година
Почна се тов етап от рептилския план
1
1
 
6
 
! Отговори
ДГД преди 1 година
Тия на запад са много зле... Особенно в Германия... С тия термини... Чакаш месеци за преглед... Ами то до месец може и да си гушнал букета ако ти има нещо сериозно... И тия ще ми отварят клиника... В България поне минаваш бързо, криво-ляво ако има нещо ще може бързо да се вземат мерки...