Защо медът е полезен за кожата?

Има антистареещ ефект
22 мар 2023 09:45, Михаела Лазарова
8
Защо медът е полезен за кожата?
Снимка: Istock

Медът е превъзходен продукт – истински дар от природата. Той е изключително богат на ценни хранителни вещества, заради които консумацията му е препоръчителна. Медът съдържа много богата гама от хранителни елементи, които стимулират имунната система, борят се с бактериите и вирусите, подобряват метаболитните процеси.

Освен че е полезен за консумация, медът е изключително хранителен и за кожата. Външното му прилагане може да направи чудеса с нея, да я подхрани, хидратира, да допринесе за справянето с редица проблеми, да изглади бръчките и да потисне акнето.

Кои са веществата, които правят меда толкова полезен за кожата?

Медът съдържа изобилие от желязо, цинк, витамини от група В, калий, калций. Всички те оказват значително положително влияние върху кожата. В допълнение той е много богат на антиоксиданти, които не само се борят с бръчките и стареещите процеси в кожата, но и намаляват възпаленията – основна причина за състаряване, влошаване на състоянието на кожата, поява на несъвършенства и акне.

Кои са 5-те основни причини да прилагате мед върху кожата?

Антиоксидантите в меда са една от основните причини да го използвате директно върху кожата. Без значение дали е смесен с друг полезен продукт или е приложен самостоятелно върху кожата, медът ще я дари с изобилие от концентрирани антиоксиданти, които ще се погрижат за нейната здравина, еластичност, млад и свеж вид.

Медът е уникален продукт от природата, защото няма странични ефекти – има само ползи за кожата.

Медът действа като ексфолиант

Готовите ексфолианти крият много съставки, които могат да причинят раздразнения и дори да навредят на кожата. За разлика от тях медът може само да помогне. Той съдържа естествени ексфолиращи съставки, които стимулират обновяването на клетките и същевременно почистват в дълбочина.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: кожамедексфолиант
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
Защото като те накацат мухите после закриват всички несъвършенства... :-D
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Восъка в меда подържа кожата защото я предпазва от засъхване. Има много по добър крем които подържа кожата и това е кремчето"Здраве". Има го във всяка парфюмерия и търговска верига и е много по евтин от меда. А когато медът се предозира може да има и обратен ефект. Няма нещо което да е прекомерно и да не е вредно или да няма обратен ефект.Баланса е просто необходимост а не само коректив.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Восъка в медал подържа кожата защото я предпазва от засъхване. Има много по добър крем които подържа кожата и това е кремчето"Здраве". Има го във всяка парфюмерия и търговска верига и е много по евтин от меда. А когато медът се предозира може да има и обратен ефект. Няма нещо което да е прекомерно и да не е вредно или да няма обратен ефект.Баланса е просто необходимост а не само коректив.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Восъка в медал подържа кожата защото я предпазва от заселване. Има много по добър крем които подържа кожата и това е ктемчето"Здраве". Има го във всяка парфюмерия и търговска верига и е много по евтин от медал. А когато мечът се предотврати може да има и обратен ефект. Няма нещо което да е прекомерно и да няма обратен ефект.Баланса е просто необходимост а не само коректив.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да уточним-истинският мед.