7 навика за здраво сърце

Колкото по-рано приключите с храненето за деня, толкова по-добре
31 юли 2023 19:08, Михаела Лазарова
21
7 навика за здраво сърце
Снимка: Istock

Сърдечносъдовите заболявания са едни от най-често срещаните и за съжаление едни от най-опасните за здравето и живота. Те могат да скъсят продължителността му, да влошат качеството му и да повишат риска от други хронични заболявания.

Промените в ежедневните навици могат до голяма степен да намалят риска от сърдечносъдови заболявания. Не е нужно тези промени да са големи. Достатъчно е да направите някои малки стъпки, за да предпазите сърцето си.

Кои са промените в навиците, които помагат за здраво сърце?

Спрете да пушите

Пушенето вреди не само на белия дроб, но и на сърцето и всички органи в тялото. Намаляването на цигарите до минимум или тоталното им спиране намалява риска от сърдечносъдови инциденти, високо кръвно налягане, запушване на артерии, свързано с висок холестерол.

Осигурете си повече сън

Добрата почивка за тялото е изключително важна за сърцето. Ако не спите добре и сънят ви не е достатъчен, рискът от сърдечносъдови заболявания се повишава значително.

Промени в храненето

Яжте по-малко червени и тлъсти меса и включете повече зеленчуци, фибри, пълнозърнести храни в менюто си. Тази промяна в диетата оказва огромно положително влияние върху сърдечносъдовото здраве и подобрява качеството и продължителността на живота.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
В бара преди 8 месеца
5 май 2023 г. - Италия - 37-годишната телевизионна звезда от риалити шоу Моника Сириани колабира и умира внезапно. Тя е била в бар с приятели, когато внезапно ѝ става лошо и припада. https://thesun.co.uk/tv/22309775/big-brother-monica-sirianni-dies-italy/
3
0
 
1
 
! Отговори
РНК не прощава на 3% преди 8 месеца
Сърдечни пристъпи: Млади жени умират навсякъде. Летища, автобуси, в бар, на вечеря, на кафе, под душа, на поход.Ключовият въпрос е: на какви сърдечни рискове са изложени ЖЕНИТЕ след ваксина и бустер COVID-19? Д-р Кристиан Мюлер провежда проучване върху 777 здравни работници, подсилени с бустер COVID-19, в Университетската болница в Базел, Швейцария, наречено Incidence, Patient Characteristics and Outcome of Myocarditis after COVID-19 mRNA Vaccine: "в почти 3 % от случаите се наблюдава леко увреждане на клетките на сърдечния мускул". Това е около 1 на 30.
2
6
 
1
 
! Отговори
най добрия навик преди 8 месеца
за зрели господа за здраво сърце е повече свалки и комуникиране с дашни и раздаващи се от сърце моми
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми не знам. Със six pack съм, спортяга, програмист, с 2 деца. Стана сутрин, закарам голямото на детска. Отворя биричка. Малко плуване в басейна на двора, малко фитнес. Втора биричка. Докарвам ги по 10 на ден. Татко ми е на 80- пие по 10 бири на ден, в идеално здраве. Дядо ми, немски възпитаник пиеше по 12-15 на ден и си отиде на 102.