5 храни срещу стрии

Хапвайте риба
13 ное 2023 12:25, Михаела Лазарова
5
5 храни срещу стрии
Снимка: Istock

Стриите са истински кошмар за всяка жена. И въпреки че са често срещан проблем, никоя жена не иска да ги вижда по кожата си. Стрии могат да се получат както при напълняване, така и при отслабване, а понякога просто кожата е предразположена към тях.

Когато стриите се появят по кожата, премахването им е невъзможно. Могат да се прилагат процедури за намаляването им, но пълното им изчезване няма как да се случи. Може обаче да намалите риска от появата им, като наблегнете на някои храни, защото красотата идва отвътре.

Мазните храни, богати на полезни мазнини, имат свойството да хидратират и подхранват кожата отвътре, като това я прави по-еластична и по-малко податлива на разтягания, водещи до стрии.

Важно е храната да е богата и на витамин С, който е естествен стимулант на синтеза и усвояването на колаген – основният протеин, правещ кожата разтеглива, млада, здрава и жизнена.

Кои са най-полезните храни против стрии?

Риба

Колкото по-мазна е рибата, толкова по-добре от гледна точка на превенцията и прикриването на вече съществуващите стрии. Мазните риби съдържат големи количества омега-3 мастни киселини, които проникват дълбоко, подхранват и хидратират кожата.

Това я прави по-гладка, еластична, жизнена и ѝ помага да се справи с възпаленията, стареенето и уврежданията.

Морски дарове

Морските дарове, в частност стридите, са изключително богат източник наомега-3, но и на цинк. Цинкът е минерал с много мощно въздействие върху кожата.

Той помага тя да е по-еластична и разтегателна, което намалява видимостта на стриите и спомага за превенцията на появата на нови такива.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: кожастрииколаген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Колкото по-мазна е рибата, толкова по-добре от гледна точка на превенцията и прикриването на вече съществуващите стрии."===Имаш ли стрии, не си заминават каквото и да ядеш, не можеш да ги прикриеш. Написаното в "статията" е пълна глупост и шарлатания, която едва ли не трябва да мине за наука. Освен това, аз не хапвам, а ям.