Транспортираха пострадал скиор с хеликоптер от Банско до София

Той е приет в интензивен сектор в болница "Пирогов"
24
Транспортираха пострадал скиор с хеликоптер от Банско до София
Снимка: БГНЕС

Благодарение на екипа на "България Хели Мед Сървиз“, бе осигурена логистиката на словашкия HEMS оператор Air Transport Europe, който обслужва световната купа в Банско, за да извърши спешен полет с тежко пострадал ски състезател от Банско до София и хеликоптерът да кацне на площадката на болница „Св. Екатерина“. Това съобщи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в профила си във Фейсбук.

Полетът от Банско до София е направен за 28 минути, а на борда летя един от нашите пилоти Огнян Янков, допълни министърът.

"Надявам се хората, които не спират да бълват лъжи и пропаганда за проекта HEMS в България, да преосмислят поведението си оттук нататък, гледайки видеото от мисията", коментира Гвоздейков.

Пострадалият е приет в интензивен сектор в болница "Пирогов", съобщиха по-късно от лечебното заведение. На пациента са направени необходимите прегледи и изследвания.   

Хеликоптерът кацна на площадката, която се намира на покрива на столичната болница "Св. Екатерина", където пациентът беше посрещнат от съвместен спешен екип на болниците “Св. Екатерина” и Пирогов. За по-малко от минута пациентът е транспортиран от хеликоптерната площадка до чакащата го линейка, съобщиха от "Св. Екатерина". Тази спешност беше жизнено важна, тъй като пострадалият е с политравма, застрашаваща живота му.
Диагнозата, с която е изпратен от Банско, е хемопневмоторакс, допълниха от "Св. Екатерина". При инцидента състезателят е дрениран по спешност на място и след пристигането му в София е транспортиран към болница "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: скиорбанско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Дръндрън преди 2 месеца
С чужда пита помен правят.Каква е била ролята на бг. пилота на борда на чужд хеликоптер? Возел ли се е помагал е на чуждите медици или Май само е гледал как е прави ?
22
0
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 2 месеца
(Втора част)Но военните или т.нар български пентагон срещу Пирогов , трябва да подарят и място за малък спешен медицински център около площадката, за прехвърляне и преценка на болния след въздушния хеликоптер. А общината не може да даде изкопаването на тунел от Пентагона до Пирогов, защото пътя можел да става на няколко нива (някога си, без конкретика). Много мислим и продължаваме. Вече започвам да смятам че единствения шанс е построяването на нова сграда около Пирогов, като милениум центъра.
21
0
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 2 месеца
Аз съм проектант и няма къде да се направи. Преди 15 години още мислихме как, но истината е че сградата на Пирогов е правена от некадърни комунисти архитекти . Проекта даже е за сграда хотел, почивна станция, не болница. Мислихме във вътрешния двор, но ще унищожим място за отдих на пациенти , които могат да се разхождат. Има паркче. Друго което мислихме е да кацат при военните отсреща, да се направи тунел под пътя, дори с релса за да бъде плавен транспорта
20
0
 
6
 
! Отговори
aaaa преди 2 месеца
Май още не сте разбрали че не нашият хеликоптер са го вдигнали за да спасявал някой!
19
3
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
И изключвам това, че никаква спешност не е имало, просто си помпат съспенс. В крайна сметка "на пациента са направени необходимите прегледи и изследвания".... Само това. Ясно е, че са разкарали хеликоптера само с пропагандна цел.
18
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Нали беше АБСУРДНО да се спаси някой в планината с този хеликоптер. Тошко африкански осмиваше хеликоптера.. ------/////------- Първо, това не е " хеликоптерА", а друг, чужд хеликоптер второ, сега времето е нормално за летене. Това, което Гвоздейков показва, са фокуси с карти.
17
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Гаранция е наш човек. Тия хеликоптери не летят за простолюдието.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 15. Прочети статията ако обичаш.
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Копейките, и най вече оран гутана тошко африкански скандалния недоразвит какво казва по въпроса. Нали беше АБСУРДНО да се спаси някой в планината с този хеликоптер. Тошко африкански осмиваше хеликоптера..
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 14. Верно ли имаш ?
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 10. Начи викаш точно навреме стигнал еликоптера у нас за да спаси точно тоя пострадал и тва точно сме чекали десетилетия ? Като вземете да бъбрите едни глупости да му се извомитуси на човек.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той самия миниосер на трънспорта не е осъзнал за какво става въпрос и бъбри за някакви порпаганди пък аз питам народа у форумето...
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 10. Ти въобще осъзна ли какво пише в статията ?
10
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въздушните линейки пристигнаха точно навреме. И врче спасяват човешки животи. Браво на управляващите и премиера Денков за свършената работа.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кое е българското в "словашкия HEMS опреатор на Air Transpotrs Europe" да помислят писателите преди да започват молебени и хвалебствия.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ква пропаганда и лъжи бе, че 50 години след другите имаме медицински хеликоптер ли ? Аз друго писано не видях.
7
0
 
5
 
! Отговори
бл преди 2 месеца
Ако крайната дестинация е Пирогов, не може ли там да се направи хеликоптерна площадка?
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на управляващите ама таратанци, спасен е с частна линейка на организаторите както се прави, защото майката България достатъчно е крадена, та да спонсорира и фрирайдъри като Киро Простото!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако е с новия хеликоптер, да се благодарят, че времето е хубаво. Защото казаха, че може да лети само при добри метеорологични условия и по светло.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя гад отишъл да си прави кефа,а трябва да ги еозет с въртолед ,аз до знаех че няма да спасяват българския народ