Чешмяна вода и си кат' жена

И този път до откритието са стигнали британски учени
Обновена: 26 апр 2011 14:34 | 26 апр 2011 14:03,
113
Чешмяна вода и си кат' жена
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Данните от проучване на британски специалисти показват, че от пиенето на чешмяна вода мъжете могат да се сдобият с характерната за жените крушовидна форма, пише в. "Сън". Експертите откриват връзка между т.нар. "чужди естрогени" и промяната във формата на мъжкото тяло.

Чуждите естрогени попадат в източниците на питейна вода чрез продукти за всекидневна употреба като шампоани, сапуни, хормонални таблетки и противозачатъчни хапчета.

Учените са установили, че мъжете с характерни мастни натрупвания около талията, имат и повишени количества мазнини в областта на ханша и бедрата - нещо, което е характерно за жените. Това отчасти се дължи на разпределението на женските хормони, влияещи върху начина на складиране на излишните мазнини в тялото.

"Чуждите естрогени са токсини и се съхраняват в мастните клетки", казва Бен Лодър-Дайкс, фитнес инструктор от Лондон. Специалистите предупреждават, че естрогените могат да предизвикат проблеми с метаболизма, които да доведат до затлъстяване.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: питейна водаестрогени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каната за вода не причиства хормоните бре..
96
0
 
3
 
! Отговори
Инженер хидролог преди 12 години
Единственото спасение е превистването чрез обратно осмоза, което прави водата дестилирана,, и след това обогатяването й с минерали и соли... колко струва това приспособление..и колко струват разходите за ток към него.... просто ме е ссрам да ви кажа... няма измъкване..ше ни оестрогенчат всички...само най0богатите *** имат шанс да се измъкнат...ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ!!!!!!!!
95
0
 
2
 
! Отговори
Това момче е пиянка! преди 12 години
Ей пиячите!!! Не се бийте в гърдите, щото през кожата тея естогени се усвояват много по пълноценно плюс това алкохола увеличава действието на есторгените..така че много по-прецакани сте вие пиячите дето "само" се миете с естрогенна вода ;)
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора как можа да ви хрумне че прозиводител на минерална вода ще нарежда чешмяната.... ами имате ли си представа в тая застоява вода в пластмасова опаковка, колко много есторген се е отделил от пластмасата... да пластмаса отделя естроген!
93
0
 
4
 
! Отговори
учЯн преди 12 години
Аха, от статията излиза че проблема не е толкова в използването на козметика ами в пиенето на вода замърсена с козметика??? Само дето през кожата всяка отрова се усвоява на 100 % за разлика от 10-те% когато минава орално - през черния дроб....
92
0
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
аз пия изворна вода , от UKда му мислят
91
0
 
3
 
! Отговори
alieno преди 12 години
Тоз"откривател"явно цял живот е пил от легена на жена си... ири е близал малко повече естрогени директно от източника!
90
0
 
5
 
! Отговори
Йебач преди 12 години
Казвал съм ви и друг път да не се връзвате на приказките на тия сурогати англичаните. От тях, освен ***, пияндета и кочове да се ритат по футболните терени друго не става. Кви английски учени бе, то такива няма, всичките са с име Пинджабахаптра или подобни от едно място далче на изток. Я па си пия студена водица и йеба женско, че чак мед ми носят после и не моа се оттърва от тях. Бира не пия, намалява потентността, ракия - яко, разширява съдовете = по-голем и твърд ***! Айде със здраве :)
89
0
 
14
 
! Отговори
Сигурно има заговор преди 12 години
Написването на тази статия е плод на мъжки заговор. Когато са замислили да я съчинят и разпространят, те са имали цел - да им кажат: "Тогава вместо вода, пийте бира!"Хей, мачовци! Разкрити сте!
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свещена глупост! В България всички бедни мъже пият вода от чешмата, защото за тях минералната е скъпа! И по логиката на статията всичките ни беднички мъже трябва да са с крушовидна форма! Аман от тъпотии
87
2
 
5
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 12 години
Хахахах много тъпо.А че е замърсена почти всичката вода с какви ли не химикали е факт.
86
2
 
15
 
! Отговори
xpis777 преди 12 години
ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ, КОЯТО НЯКОГА СЪМ ЧЕЛ!
85
4
 
3
 
! Отговори
как е при вас ? преди 12 години
В България доколкото знам ,все още пиете чешмяна вода ? Тук 1,5 л. е от 19 до 25 цента .
84
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз откакто съм в Англия...пия само сайдер :))))(за тези който не са наясно, не е онова дето го продаваха по соц времето, а ябълково, газирано винце с 7-8% алкохол...малко повече от бирата)
83
1
 
6
 
! Отговори
Жена преди 12 години
Чудя се аз защо всички мъже ми приличат на жени ,пък то какво било :)))Аха да си помисля ,че съм обратна :РНали такива хапчета с хормони дават и на животните и ги има не само във водата... Британските учени затова ли си пръскат парите за изследвания? Да ги дадат насам и ние ще им ги кажем наготово тия истини!
82
2
 
11
 
! Отговори
д-р Хаус преди 12 години
Огнена вода и си кат' ***
81
6
 
11
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Статията си е много точна. Истинските мъже пият водка и ракия.
80
3
 
3
 
! Отговори
мо преди 12 години
И да не се тъпчите с противозачатъчни че хич не ща да съм женски мъж заради женските
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Чуждите естрогени попадат в източниците на питейна вода чрез продукти за всекидневна употреба като шампоани, сапуни,..."От днес нататък няма да докосна *** или шампоан! Явно вредят на здравето!
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
едно въпросче да задам.мъжете като пият чешмяна вода,стават като жени. АМИ ЖЕНИ КАТО ПИЯТ ОТ ТАЗИ ВОДА,--ЩЕ ЗАБРЕМЕНЕЯТ ЛИ.