Чешмяна вода и си кат' жена

И този път до откритието са стигнали британски учени
Обновена: 26 апр 2011 14:34 | 26 апр 2011 14:03,
113
Чешмяна вода и си кат' жена
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Данните от проучване на британски специалисти показват, че от пиенето на чешмяна вода мъжете могат да се сдобият с характерната за жените крушовидна форма, пише в. "Сън". Експертите откриват връзка между т.нар. "чужди естрогени" и промяната във формата на мъжкото тяло.

Чуждите естрогени попадат в източниците на питейна вода чрез продукти за всекидневна употреба като шампоани, сапуни, хормонални таблетки и противозачатъчни хапчета.

Учените са установили, че мъжете с характерни мастни натрупвания около талията, имат и повишени количества мазнини в областта на ханша и бедрата - нещо, което е характерно за жените. Това отчасти се дължи на разпределението на женските хормони, влияещи върху начина на складиране на излишните мазнини в тялото.

"Чуждите естрогени са токсини и се съхраняват в мастните клетки", казва Бен Лодър-Дайкс, фитнес инструктор от Лондон. Специалистите предупреждават, че естрогените могат да предизвикат проблеми с метаболизма, които да доведат до затлъстяване.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: питейна водаестрогени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американски изследователи установиха, че ракови клетки от млечната жлеза буйно растат в пластмасови бутилки. Катализатор за това се оказват пластификаторите, които влизат в състава им при производството. Аналогични ксеноестрогени се съдържат и във всички пластмасови фолиа, стиропорните тарелки за кайма и други храни, в РVC опаковките, съдържащи нонилфеноли.
76
3
 
16
 
! Отговори
мдааааа преди 13 години
много ме радват анонимните британски учени правещи такива смайващи и важни открития.. и въобще не ми хрумва че е платена статия от производител на минерална вода... освен ако някой не обясни какво правят хормони в чешмяната вода :)
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да внимават жените ,че ако пият вода не от чешмата ще им никнат мустаци
74
2
 
4
 
! Отговори
:( преди 13 години
Aз пък се чудех защо толкова метросексуални се народиха,а то каква била причината.:)
73
1
 
7
 
! Отговори
ined преди 13 години
Че какъв мъж е ако пие чешмянка, само светло пиво... на една ръка разстояние :)
72
4
 
24
 
! Отговори
:) преди 13 години
Пийте само минерална вода Банкя и Девин .. хаха платена статия :) Напоследък дори гледам да не си угаждам .. защото знам , че , ако не купувам ще ударя баровците в джобаря :) Същото се отнася и за Лукойл .. не зареждам - да ми ядът патока :)
71
2
 
15
 
! Отговори
Цецо преди 13 години
Хората явно са си надвили на масрафа, щом чупят пари за подобни изследвания!:) Или са им платили от компаниите, бутилиращи минерална вода?!?:)
70
1
 
0
 
! Отговори
хай буй преди 13 години
за 77 - да, ще кажа: редовете за коментар са малко. естествено, че проблемът го има - не само от вилите край язовирите. но ситуацията в Бг въобще не може да се сравнява с тази в Англия. тук замърсяването е минимално.
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то същото се отнася и за жените - що семенна течност и тестостерон се изливат в тоалетните и баните... Хахахаха, смешници са тия британски учени
68
1
 
8
 
! Отговори
зелената стара чешма преди 13 години
ТОЯ "УЧЕН" Е КРУША !
67
2
 
2
 
! Отговори
До 75 преди 13 години
А нещо да кажеш за вилите в язовирните чаши, замърсяващи водата от години и все още несъборени? За торове и пестициди, проникващи в подпочвените води?
66
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Чуждите естрогени (или ксеноестрогените) идват ЕДИНСТВЕНО от ПВЦ тръбите (пластмасата!). Същото важи и за питейната вода, която се продава в пластмасови бутилки.... че там даже и в по-голяма степен. Полуфабрикатните храни в найлонови/пластмасови опаковки и тн.Лошото е, че няма отърване.
65
3
 
24
 
! Отговори
бай хой преди 13 години
абе, *** недокл*цани, чешмяната вода в Англия е оборотна - демек филтрирана от канализацията. затова в нея попадат разни продукти от банята като изброените в статията. те си знаят и никой не я пие. по-важното обаче е друго - в Бг чешмяната вода е от ОХРАНЯЕМИ ВОДОИЗТОЧНИЦИ и е отделена от канализационната - нямат нищо общо. в нея не попадат никакви отпадни продукти. е защо пускате такива сензационни простотии да плашите хората? малко е вредна заради хлора и варовика - и толкова. става си.
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е сега вече знаят защо им растат цици, явно неслучайно тази "новина" цял ден виси на челото
63
2
 
7
 
! Отговори
Kacho преди 13 години
Ейййй, тея британски уЧени сигурно работят по малко и от мен :))))
62
1
 
11
 
! Отговори
$ преди 13 години
А коя ли марка минерална вода ще ни предложат, за да станем отново мъже?
61
0
 
2
 
! Отговори
koi li e ??? преди 13 години
Явно вече учените се занимават само с глупости, толкова ли няма по смислени неща за откриаване... нови лекарства... продукти ... т.н.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как в днес беге избират журналята и кой им е измислил селската концепция? Това са два въпроса, на които от години не мога да си отговоря. То бива простотия и селяния, но това минава дори донбалон и спорт1
59
0
 
12
 
! Отговори
Невярващ преди 13 години
Така е.А ако пиеш веро от бутилката ти никнат косми по гърдите-така нареченото бухалско око.
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разгеле и науката да докаже с научни методи, че не трябва да пием чешмяна вода... Тая статия ще си я разпечатам и ще я показвам всеки път като пийна повечко ракии - демек не съм се напил, лекувал съм се :)

Спонсорирани публикации