Чешмяна вода и си кат' жена

И този път до откритието са стигнали британски учени
Обновена: 26 апр 2011 14:34 | 26 апр 2011 14:03,
113
Чешмяна вода и си кат' жена
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Данните от проучване на британски специалисти показват, че от пиенето на чешмяна вода мъжете могат да се сдобият с характерната за жените крушовидна форма, пише в. "Сън". Експертите откриват връзка между т.нар. "чужди естрогени" и промяната във формата на мъжкото тяло.

Чуждите естрогени попадат в източниците на питейна вода чрез продукти за всекидневна употреба като шампоани, сапуни, хормонални таблетки и противозачатъчни хапчета.

Учените са установили, че мъжете с характерни мастни натрупвания около талията, имат и повишени количества мазнини в областта на ханша и бедрата - нещо, което е характерно за жените. Това отчасти се дължи на разпределението на женските хормони, влияещи върху начина на складиране на излишните мазнини в тялото.

"Чуждите естрогени са токсини и се съхраняват в мастните клетки", казва Бен Лодър-Дайкс, фитнес инструктор от Лондон. Специалистите предупреждават, че естрогените могат да предизвикат проблеми с метаболизма, които да доведат до затлъстяване.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: питейна водаестрогени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
7
 
! Отговори
Кор преди 13 години
Не мога да разбера коментари като тези на 33 и 34!?! Защо ни занимавате с глупостите си и защо *** не си вършат работата и не изтрият тези обидни коментари погазващи свещената свобода на словото...
36
2
 
7
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До 35: А, бе не бой се бе! Те, за тяхната английска чешмяна вода са го направили туй фундаментално откритие! От водата може да хванеш ръжда, ама да станеш жена, надали! Тия още нямат смесител за топла и студена вода, тях ли ще ги даваме за пример, тия ли разводнени мозъци! Тяхната чешмяна вода и без друго не може да се пие, можеш да си умреш от нея!
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то и аз съм заприличал на забравен корнишон,ама не знам от какво е :((
34
3
 
0
 
! Отговори
gluposti преди 13 години
това са абсолютни глупостиТия трябва да изливат тонове хормони в питейната си вода.Поредната тъпотия от непроверен източник, от поредния не запознат журналист, дето се чуди каква глупост да роди
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да не получа бан за критика, само ще цитирам (така току виж махнете коментара). Администраторите на тоя сайт са едни големи, *** ... (вж. последната дума на #20).
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хич не е за смях тази статия. поразтърсете се малко за информация за така наречените ксеноестрогени и ще ви се доплаче.
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега видях, че и номер 30 е на същия хал. И за него подадох сигнал. Тоя линк изобщо работи ли, или сте го сложили за украса на сайта?Държа двата коментара да се изтрият!
30
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до днес.бгЩо ли не се учудвам, че за пореден път се изгаврихте с нормалните хора, които посещават вашия сайт. Подадох сигнал за неуместен коментар на #20. Половин час по-късно, коментарът си седи...Веднъж ми изтрихте коментар и ме баннахте, затова че бях написал "ДОЛУ БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ".Бил съм нарушил правилата на сайта. А в тоя случай нарушения няма ли? Или за вас *** не е *** дума. По-*** е футбол, явно... Или критиката?
29
1
 
14
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
Добре, че от чешмяната вода се ставало, кат жена :))))) Дооообре, *** англичани... Тия, как са могли едно време да владеят половината свят, че даже твърдят, че още го владеят не знам! О, Албион, о остров на безмерна тъпота!
28
2
 
11
 
! Отговори
jena do 18 преди 13 години
не, скоро ще заприличате на бутилка поморийска мускатова, с ханш :))
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От банички е и кифтенца.Идът,идът,посли ривът,ривът....Водъта им виновна.А и те британците са като варени пилета всичките там...:)
26
1
 
11
 
! Отговори
Бритканцииии преди 13 години
"британски специалисти"Ауууеее. Британците и особенно "СПЕЦ-иалистите" им не спрират да ме удивляват.
25
1
 
17
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
В Кривунделово всички сме...стройни и сега разбрах...защо.Никой не пие чешмяна вода,защото и чешми...нямаме.Събираме дъждовната вода за миене,аза пиене всички от малки знаем,че водата е...вредна.Каня професора...изследовател да поживее при..нас и на практика да установи...истината..
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия "учени" удариха в земята ЧНИИ (Чукотски Научно-Изследователски Институт)
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо е менте тая новина.Затлъстях тука заради този форум щото все убеждавам грешномислещите в правдата,а не от водата.То по каса бира изпивам за ден пред компа с 12 кюфтаци и като не се движа ей го кантара се счупи и не ме мери вече само до 120 кг. е....:(((.Фидоска взе фиданка да ми изглежда като застана пред огледалото.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
еииии голяма простотия иза**хте пак ,,днес,бг,, егати и саита и чудото.
21
1
 
28
 
! Отговори
РАКИДЖОС преди 13 години
я затова пющя ракия .И ми е стройно телото.Ей така вместо вода .
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чуждите естрогени попадат в източниците на питейна вода чрез продукти за всекидневна употреба като шампоани, сапуни, хормонални таблетки и противозачатъчни хапчета..............И как попадат във водата тия неща , от ВИК ли ги наливат?
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те и мъжете не са много по фитнеса...
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Чуждите естрогени попадат в източниците на питейна вода чрез продукти за всекидневна употреба като шампоани, сапуни, хормонални таблетки и противозачатъчни хапчета."Баси тия англичани не изтрезняват бе... И как противозачатъчните, които според автора на статията са за "всекидневна употреба" попадат в питейната вода ?!?

Спонсорирани публикации