Брeйвик с условия, за да разкаже за терористични клетки

Атентаторът поискал компютър и здравен преглед от чужди лекари
Обновена: 27 юли 2011 14:46 | 27 юли 2011 07:08,
73
Брeйвик с условия, за да разкаже за терористични клетки
Снимка: Reuters

Норвежкият атентатор Андерш Брeйвик е поставил няколко условия от полицията, за да предостави в замяна информация за извършените от него нападения и за предполагаемата роля на две терористични клетки в тях.

По време на първото си изслушване в съда в понеделник Брeйвик заяви, че му сътрудничели две групи.

Адвокатът му каза, че също е получил подобна информация от клиента си, а полицията обяви, че ще разследва твърденията.

За да говори по въпроса, Брeйвик е поискал храна и компютър, на който да бъде качен неговият манифест, в който изразява антимарксистки и антимултикултурни идеи.

Още по темата

Мъжът е пожелал и чужди експерти да оценят неговото психическо състояние – искане, което е било отхвърлено от полицията.

Адвокатът на Брейвик вече го описа като параноик, който си мислел, че води война и мразел всеки, който вярва в демокрацията.

"Целият случай показва, че той е луд", заяви вчера адвокатът, но уточни, че е рано да се твърди, че Брейвик ще се признае за душевноболен пред съда.

Брейвик е обвинен за стрелбата на остров Ютьоя и взрива пред правителствената сграда в Осло, при които загинаха 76 души. Той се призна за виновен и срещу него са повдигнати обвинения в тероризъм и терористична дейност, за което може да бъде осъден на 21 години затвор.

Обвинението обаче е временно и властите обмислят то да бъде изменено в престъпление срещу човечеството и наказанието да се увеличи до 30 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
87 преди 12 години
do el matador. dano da ti se zbadne pojelanieto i ako prodalji deinosta si v bg i tvoeto dete prisastva v negovite atentati i togava da te vidya kvi komentari 6te pi6e6
66
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 12 години
TI ZASTO NE PROCISTIS MALKO ROMI ..STOM TOLKOVA JELAES ..ILI NE TI STISKA
65
0
 
2
 
! Отговори
32 преди 12 години
а тука е 5 години условна с 7 години изпитателен срок.СЕ ПАК МУ Е ПЪРВО ПРОВИНЕНИЕ.Убийците на Бай Миле-НЕВИННИ.ДРУГАТА ПАРОДИЯ....
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе убил е 76 души,а щели да го съдят за 30 години затвор,тези да не вземат примери от нащо правосъдие,на този изверг трябва да му се даде доживотна без право на помилване,какви са тези 30 години,смешна работа.
63
7
 
2
 
! Отговори
ФБР преди 12 години
евреите владели света.те ако го владееха еше да се уча еврейския език а не ангалийски
62
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Защо не го свалиха на място, а го арестуват! Сега ще го мотаят години по съдилищата и лудниците. А семействата на екзекутираните?
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е провокация не на един луд, а на онези, които свирепо владеят света! След като преди точно 10 години ислямският фундаментализъм се превърна в тероризъм и заплаха, сега се появиха вече и християнски фундаментализъм, който също се счита за заплаха. Всичко върви по план - ислямските диктатори ще се назлобят срещу християнския фундаментализъм, което ще прерастне в III световна война.Така забогателите от кризата ще станат още по-богати, населението на земята ще се намали значително, ще има нови гонения срещу етности, предимно от интелигентни хора и неудобни *** като африканци и ***, като *** и така. После Нов Световен Ред, после пак криза и пак война ... и така - кръговрат!
60
2
 
1
 
! Отговори
Царицата преди 12 години
До 62Стига с тези глупости, евреите печелят все повече местната власт и губят световната! Това е факт! След 300 години ще загубят цялата световна власт!
59
4
 
5
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 12 години
С ексцесии тип Скарфейс, няма да се постигне нищо. Трябва да се започне от образованието на младите. Да не им се представя еврейската матрица за подчинение всички гои - християнството, защото като пораснат и разберат, че е безсмислено, ще са загубили ценно време да си развиват реалните човешки качества, но и изпадат в екзестенциални кризи, пропиват се, дрогират се... Младите тр да имат символите на идеали на човешки качества, както е било преди 2000 години (тогава като божества) и че това е пътя
58
5
 
5
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 12 години
До 60, не си прав, нашата цивилизация е наследник на римската - последното общество на свободния ум. Всички открития като Римското право, бетона, водопровода... са направени ПРЕДИ Тъмните векове - времето на мозъчния вирус. Ренесансът освобождава хората от еврейската матрица и започва прогресът НАНОВО. Това е ВЪПРЕКИ християнството. Чеченетата не са имали такава цивилизация и затова друго не знаят.
57
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъкмо си мислехме, че сме решили националните въпроси и работата загрубя! Не може мюсюлманите да се разпореждат в Европа! Европа е Християнска! От Босфора насам територията е на Христос. Тъпанарите евреи, кото управляват света искат да го ислямизират, защото мюсюлманите са най-глупавите и най-послушни, но УВИ! Играта загрубя повече от очакваното! Ние сме най-интелигентните, защото всички велики научни открития в света са направени от Хриситяни! Дори и Мохамед е бил неграмотен!
56
0
 
0
 
! Отговори
do;48 преди 12 години
куките са били на мястото на 1 атентат , ***...
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички които подкрепят този болен убиец, по-добре да отидат да се прегледат в психиатрията. Там ще ви помогнат, все още имате шанс да се оправите ако сте под 25.
54
2
 
1
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
До 53:А бе... пич ти или не искаш да разбереш какво ти пиша или, просто бавно схващаш. Да съм споменал нещо за тоя индивид Брейвик, НЕ!!! Говоря ти за хора с по-нормална психика. На тоя и чубака да му пуснеш, няма да му мигне окото!!!
53
9
 
6
 
! Отговори
Джорж Буш Капут преди 12 години
Брейвик президент на България!Хейл Брейвик!
52
11
 
8
 
! Отговори
Ел Матадор преди 12 години
Брейвик е велик!Дано да се измъкне по-бързо от затвора и да продължи дейността си.А защо не и да създаде Норвежка Националсоциалистическа партия и да оглави властта?
51
9
 
7
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
След години, когато Европа се ислямизира още повече, тогава ще се оцени постъпката на този велик герой Брейвик.
50
5
 
3
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
Очевидно Андреш Брейвик направо се е наакал като е видял външния вид на куките, когато са пристигнали на острова!Той само за това се е предал, нищо че е нямал вече патрони!Ако не е бил страховития им външен вид на куките, е щал да продължи с камъни да и м размазва главите!
49
1
 
7
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
До 48:А ти чети преди да пишеш. Аз ти говоря за външния вид на куката!!! Не за ефективност и дали са си свършили работата... става дума се двъхване на уважение от външния вид, което е Бг определно липсва...
48
0
 
8
 
! Отговори
Гагарин преди 12 години
По въпроса за исляма в Европа всичко е казано найдобре в книгите на покойната /уви/ италианска журналистка Ориана Фалачи!!